Професия учител - 21

• 39 231
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Regalia, интересуват се от професията. Няма лошо. Не ги пъди, нека бъдем толерантни. Simple Smile

Скрит текст:
Иначе имам една колежка хигиенистка, която постоянно ми прекъсваше часовете следобед с цел да освободим стаята по-бързо и да си изчисти тя и да си тръгне по-рано. Отваря вратата по няколко пъти, омаловажавайки моята работа и график, да погледнела колко деца има и дали кошчето било пълно... Мете и бърше в присъствие на ученици в стаята, да гълтат прахоляка, кара им се, обижда ги, как щяли да станат чистачки като нея... Търпях, търпях и накрая не ми издържаха нервите и я "насметох", не може всеки ден да си вре носа в класната ми стая по никое време и да говори глупости на децата (момичетата най-вече). От както си поговорих с нея, не смее да се покаже преди да сме освободили стаята.

# 391
Колко лева Брутно ще станат лекторските часове след увеличението сега? Знаете ли - мерси

# 392
Увеличението на ЛЧ също ли е считано от  март месец?

# 393
междувременно го намерих - до 11,70 лв

# 394
  • София
Злоупотребява се с бележките и още как, въпреки че попълних ,,не мога да преценя". Големите ученици масово си извиняват така дни, когато не им е кеф да идват на училище.
А Вие в качеството си на медицинско лице ли доказвате злоупотребата ?!?

Не е нужно да съм медицинско лице, за да установя кой по какви поводи ползва бележки по семейни причини.
Нима? За протокола-не съм ползвала нито един ден от въпросните петнадесет  по семейни причини за моя син.Медицинско лице съм
А вашите твърдения...замислете се, когато обобщавате.😉

Всеки ползва бележките както намери за добре. За протокола - абсолютно винаги бележките се съгласуват с родител, имала съм случаи, когато ученици сами си пишат и подписват извинителните бележки. И ако детето отсъства поради не особено уважителни причини, има такива случаи, госпожо, то родителя се принуждава да ползва ден от тези 15, защото получава детски надбавки и няма избор. От социалните звънят на родителя още на 5. неуважено отсъствие.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 21:23 от Розова магнолия

# 395
Колеги, колко качествени оценки (емотиконките) годишно трябва да имам поставени на децата от 2ри клас?  Те нямат срочни, за това се зачудих.

# 396
Искам публично да благодаря на колежката Крамбъл, за всички насоки, които даде, за подаване на заявление за старши учител! Ако не беше тя, да ни покаже изменението на Наредба 15, много лесно щяха да ме избаламосат от ръководството (тази информация и колегите я нямат) и щеше да е поредното разочарование от неоценен положен труд...
Благодаря ти, колежке! Радвам се, че я има тази тема... Blush

# 397
Здравейте, колеги. Едно питане. Кой одобрява помагалата за следобедни занятия в начален етап?

# 398
Класен ръководител при нас, но имам свободата да добавям и свои, ако има време за повече упражнения.

# 399
Класният избира с кои помагала ще се работи и съответно ги дава за домашна работа.

# 400
Искам публично да благодаря на колежката Крамбъл, за всички насоки, които даде, за подаване на заявление за старши учител! Ако не беше тя, да ни покаже изменението на Наредба 15, много лесно щяха да ме избаламосат от ръководството (тази информация и колегите я нямат) и щеше да е поредното разочарование от неоценен положен труд...
Благодаря ти, колежке! Радвам се, че я има тази тема... Blush

Няма за какво Simple Smile И аз много полезни неща съм научила от тази тема и се радвам да помагам, когато мога Simple Smile Както се казва - Знанието е сила Stuck Out Tongue

# 401
  • Някъде по Дунава
Здравейте, колеги. Едно питане. Кой одобрява помагалата за следобедни занятия в начален етап?
При нас по принцип учителят на занималня решава, като ги съобразява със сутрешните. Дефакто и класният има думата.

# 402
Колеги, в 4.клас има ли тема за 6 май или 24 май по някой от предметите? (

# 403
  • Пловдив
По музика има.

# 404
Здравейте, колеги! В момента съм в майчинство. Още в началото на майчинство, миналата година март месец, имаше гласувано увеличение. Тази година отново има такова, но с по-висок процент. Ще се върна на работа юни месец и очаквам актуализация на заплатата, т.е. така сме се разбрали с ръководството, но ми беше неудобно да уточняваме процентите. Според вас само второто увеличение ли ще се отрази или миналогодишните 8%?

И още нещо. По-скоро като тема за размисъл за мен Simple Smile
Позицията ми е учител в ГЦОУД. Според вас тази позиция по-"добра" ли е за майка с дете на годинка-две, отколкото учителското място? Много искам да преподавам по предмета си, но той почти винаги върви с класно ръководството + много отговорности, и се чудя точно сега ли е най-правилния момент.. Имам вътрешни колебания и несигурности, защото сякаш съм "забила" в домашните на учениците си, а не се развивам в това, което съм учила. Имат ли бъдеше изобщо тези занимани.. 5-6 клас съм аз..
Благодаря Ви! 🌷

Общи условия

Активация на акаунт