Сложни отношения с мъж

• 14 757
  • 265
  •   1
Отговори
# 150
  • По света и у нас
Авторката така и не отговори на въпросите, какъв е тоя зор за свекървата? Все пак гаджето я е запознало със семейството си, и са ходили 2 пъти на гости. Повече от достатъчно за 8 месеца. И защо иска да ангажира хората да виждат детето ѝ, на този етап.
Много са странни някои жени. Зор за внимание.
Повечето ми приятелки и аз включително със сестра ми не можем майките си да ангажираме да ни вижда децата и да помагат, камо ли да си представя някакви чужди хора да се втурнат да се занимават с тях. И от какъв зор ще го правят?

# 151
  • София /Абсурдистан
Добре е връзките да са между хора със сходен социален статус. Пак може да има проблеми, но по-лесно се приема всичко.

# 152
Авторката така и не отговори на въпросите, какъв е тоя зор за свекървата? Все пак гаджето я е запознало със семейството си, и са ходили 2 пъти на гости. Повече от достатъчно за 8 месеца. И защо иска да ангажира хората да виждат детето ѝ, на този етап.
Много са странни някои жени. Зор за внимание.
Повечето ми приятелки и аз включително със сестра ми не можем майките си да ангажираме да ни вижда децата и да помагат, камо ли да си представя някакви чужди хора да се втурнат да се занимават с тях. И от какъв зор ще го правят?
С идеята момиченцата им да свирят свое гнездо с гаджето.
А за това време да се опознаят и как беше свои моменти, което е малко неудобно пред детето.

# 153
  • София
Това е резултатът, когато разведените жени се втурват да търсят нов татко на детето си. Аз също съм разведена от почти 15 години и не съм запознавала дъщеря си с никого (факт е, обаче, че аз изобщо не търся връзка, отчасти и заради дъщеря си). За да представя някой на детето си трябва да съм много, ама много сигурна, че той е човекът и пак не бих ѝ го представяла така. Защото всичко се случва и моята задача като родител е 1во да предпазя до колкото мога детето си от разочарования. Сега, според мен задай въпроса ребром и му кажи, че ако се притеснява от факта, че си с дете, твоето най-важното нещо е да го защитиш и му желаеш да намери жената, с която да е щастлив. Ако не пожелае, тогава му кажи, че очакваш да се държите като двойка влюбени. Но инициирайки този разговор трябва да си готова за всякакъв отговор. Поиска ли да остане с теб обаче, постави условия и ги спазвай!

# 154
  • nowhere
Много остаряло ми се струва това мислене, че жена или мъж с деца нямат право да си търсят партньор без деца и са едва ли не втора ръка. Не ли най-важно двама човека да си паснат, да се разбират? Има много хора, които могат да обичат и да се грижат за 'чужди' деца като свои, и слава богу.

Мисля, че е грешно да се опитваме да предпазваме децата си от разочарования (не че и аз не го правя). Ако постоянно ги предпазваме , няма да изградят свой механизъм за справяне с тях и ще им е по-трудно, като възрастни.

# 155
  • Melmak
То едно е да е остаряло, друго е каква е реалността и как би се чувствало детето. И какви проблеми би донесло това в едно бъдещо семейство. Авторката не е втора ръка човек по никакъв начин.

Обаче ако утре вторият и мъж й направи второ дете и започне да дели децата на наше и твое.. тогава няма да е въпрос на втора категория човек, а как това семейство ще функционира?

# 156
  • София
Много остаряло ми се струва това мислене, че жена или мъж с деца нямат право да си търсят партньор без деца и са едва ли не втора ръка. Не ли най-важно двама човека да си паснат, да се разбират? Има много хора, които могат да обичат и да се грижат за 'чужди' деца като свои, и слава богу.

Мисля, че е грешно да се опитваме да предпазваме децата си от разочарования (не че и аз не го правя). Ако постоянно ги предпазваме , няма да изградят свой механизъм за справяне с тях и ще им е по-трудно, като възрастни.
Грешно е да не го оставиш да се пързаля на пързалка, защото ще се удари или да си има приятели, защото може да не са истински, но да не му водиш разни чичковци вкъщи е норма. На едно дете му стига развода на родителите, за да се налага да изтъркаля всички срещи еднодневки или едноседмички, и прочее, през детската си глава. Сериозна връзка ок, но децата трябва да се пазят да не стават жертва на неща, които не разбират. Имат време да си имат собствени неуспехи в личния живот.

# 157
Няма начин майката да почне нова връзка с гаранция, че тя ще е успешна. Така че каквото - такова. Важното е да няма насилие и стресови ситуации.

# 158
Абе , спрете да вменявате че няма нищо лошо разведен/на с деца да се свързва с такива без деца.Винаги има проблеми в такива връзки,ама винаги . Който ми каже че когато си във връзка с такъв партньор нещата са по мед и масло се лъжете . Трябва да си супер толерантен и не ревнив за да приемеш такъв човек.Тук даже не става на въпрос че си "втора ръка",щом си се развел и имаш дете.Имам доста примери покрай мен.
1) Бившия партньор е не доволен, когато има нов партньор, защото първо финансовата част ,а после че детето ще е изоставено .
2)На новият партньор му е гадно когато бившите партньори се срещнат.В много теми се споменава че новият партньор ревнува.Ама , според мен това не е ревност ,а страх че има остатъчни чувства между бившите.Според мен този страх е основателен, защото секс между бивши винаги се случва . Въобще секс между мъж и жена се случва и е гадно ти си влагал чувства,емоции и надежди в този човек,а един ден се връща и ти казва че се връща при бившия/та .
3)Виждала съм как жена се старае към детето на мъжът й ,а е винаги лошата.Само нещо да му се каже от рода -"Не стой навън ще вали ",,,се почва неща от рода "Ти не си ми майка/баща"!!!
Ако и двамата в една връзка са преминали през развод,някак си по лесно се напасват нещата.
Казвате че е важно любов да има ,ама любовта изчезва в денят, когато ти се обади и ти каже че ще спи при бившия/та , защото детето имало нужда!Твърдо не вярвам в такива връзки и е добре да се избягват.

# 159
Добре, че връзките на двама млади без деца са винаги безпроблемни Simple Smile

# 160
Тъй де, но са се натресеш където не трябва, защото милото е най-  и от целий свят си пасвате само с него...

# 161
  • София
Откъде ги вадите тези осъдителни заключения? "Има лошо", "няма лошо", все едно сте истина от последна инстанция? Всеки човек е различен, всяка връзка е различна. Ако има любов, ако има емоционална интелигентност, винаги има начин всички да са щастливи. Само трябва да има желание да се работи по отношенията и по себе си.

# 162
Но е факт че в България много малко хора са емоционално интелигентни.Същият този термин "емоционална интелигентност"го писах в друга тема.Майката искаше да праща бащата в съда ,само защото бащата е оставил детето за няколко часа при родителите на новата.И ,аз познавам жена която гледа детето на бившия си мъж ,само и само детето и да има емоционална връзка с братчето си .В много малки случай има любов и разбирателство в такива отношения.Затова нека да не се опитва подобен тип връзки като хубави . Реалността е че любовта винаги изчезва , когато бившият/бившата се обади.Или когато детето ти каже ти не си ми майка/баща.Дори тук последният коментар е показателен ,, новата се е на тресла на милото "Винаги бившият партньор прави мазало не защото ги обича,а защото има изгода бившия да е сам . Да може и с ерген да имаш проблеми но с ерегат проблемите ще са твой , защото ти си ги създал тези проблеми,а не си въвлечена в чужди проблеми и не ставаш черен/черна заради чужди проблеми,за които ти нямаш вина .

# 163
Но е факт че в България много малко хора са емоционално интелигентни.Същият този термин "емоционална интелигентност"го писах в друга тема.Майката искаше да праща бащата в съда ,само защото бащата е оставил детето за няколко часа при родителите на новата.И ,аз познавам жена която гледа детето на бившия си мъж ,само и само детето и да има емоционална връзка с братчето си .В много малки случай има любов и разбирателство в такива отношения.Затова нека да не се опитва подобен тип връзки като хубави . Реалността е че любовта винаги изчезва , когато бившият/бившата се обади.Или когато детето ти каже ти не си ми майка/баща.Дори тук последният коментар е показателен ,, новата се е на тресла на милото "Винаги бившият партньор прави мазало не защото ги обича,а защото има изгода бившия да е сам . Да може и с ерген да имаш проблеми но с ерегат проблемите ще са твой , защото ти си ги създал тези проблеми,а не си въвлечена в чужди проблеми и не ставаш черен/черна заради чужди проблеми,за които ти нямаш вина .

По-труден за четене пост не бях чела.... Хубави неща са  граматиката и пунктуацията....

# 164
Напълно разбираемо е.
Любовта си е любов, но да си чак толкова влюбен, че да си докараш проблеми, които не са твои - ами сам си виновен.
Или дори да не е проблем, а ангажимент, пак сам си си виновен.
Много романтично се гледа на нещата.
Да не се иска сериозна връзка с жена с дете в никакъв случай не е емоционално неинтелигентно, а с явно виждане за нещата. Човекът си прави сметката, и не ке получават сметките на авторката за "нас".
Ами ако оставяше тя да прави сметка за неговия живот, то нямаше са е много умен.
Нищо, че щеше да е емоционално интелигентен и щастлив.
По-добре умен.

Общи условия

Активация на акаунт