Партньорът ми не иска да се върнем обратно в България…

• 12 802
  • 332
  •   1
Отговори
# 165
По-добре да завива лагери, отколкото да чисти къщи. И като заплащане, и като сигурност на работата. С основно трудно ще намери нещо друго, но поне е нещо. И той не се е изучил за повече, но в България и това не може да намери с основно. Евентуално нещо в Чистота, или по входовете. Максимум да раздава флаери. Дори за сервитьорки взимат със средно и даже студентките са с предимство. И в Германия в завод обикновено искат поне "реално училище". Все е по-добре от лежане на социал.

Относно родителите ѝ - авторката уж не поддържа контакт с тях и не се разбират, но е готова да им остави детето за месеци, за да се върне в България, за да доучва.
Къде съм споменала,че бих дала на наще да ми гледат детето?
Споменах за свекър и свекървата.

# 166
  • София
Напред писа, че може да си вземат отпуска и да го гледат в Германия.
Свекърите не бяха ли в България?
Нямам желание да чета назад отново.

# 167
Напред писа, че може да си вземат отпуска и да го гледат в Германия.
Свекърите не бяха ли в България?
Нямам желание да чета назад отново.
Нищо такова не съм споделяла.
Неговите родители и ние живеем в един и същи град в Германия.
Аз даже и да ги попитам да си вземат платен отпуск,ако “приятелят” ми не е съгласен и говори с тях,те ще послушат него.
Поне аз така мисля.
В момента работя като “хигиенистка”,нали така е новото наименование,защото и да искам да уча,няма как да стане на този етап.
Да пускам детето си толкова рано на ясла..а и плюс това и да искам да го пусна,ако той не е съгласен,няма как да се случи,защото и двамата имаме равни права.Ако той не се подпише,няма да стане.Даже и да го излъжа първо да подпише,нали от детската градина ще се обадят да идем на среща да обясняват на място как протичат нещата.Дали веднага ще каже “Не” или след няколко месеца плюс един голям скандал-не виждам кой знае каква еазлика.
Така че имам още време да обмисля какво наистина искам да правя с живота си.Дали да седя без качествено образование и да се примирявам с минимална заплата или да се изуча и да дам добър пример на детето си.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 22:11 от Анонимен

# 168
А защо мъжът ти е против детето да тръгва на ясла, че чак явно си обмисляла да го излъжеш да подпише? И нали той уж много те подкрепя да учиш, как си представя, че ще стане, ако той е на работа, а ти с детето вкъщи?

# 169
А защо мъжът ти е против детето да тръгва на ясла, че чак явно си обмисляла да го излъжеш да подпише? И нали той уж много те подкрепя да учиш, как си представя, че ще стане, ако той е на работа, а ти с детето вкъщи?
Щото искал да види как малкия прохожда.Да,пълно оправдание е,знам.Детето може да проходи докато той е на работа.

# 170
  • Варна
Тука нещо ми се струва, че май имаш голямо йес от мъжа ти да учиш ама само на думи.

# 171
  • София
Т.е. всички там, ти драпаш за България.

Иначе желанието е важно. Хората успяват и да учат, и да работят, и деца да гледат. Останалото са оправдания.
Докато работиш като хигиенистка, кой гледа детето?

# 172
Защо ли и на мен ми се струва въпросният татко не съвсем читав?! Хем иска да учи, хем пък иска да види детето как прохожда, после как проговаря, после нещо друго и така - докато възможностите за промяна се изнизват пред авторката. Може би тя несъзнателно, виждайки как реагира той, тя иска в България да отиде. Но е странно как не са ги уговорили с мъжа й тези неща предварително - какво ще правят занапред, как ще отглеждат детето и т.н. Явно сега трябва да ги уточнят и няма да е лесно. Успех!

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 09:53 от ornelam

# 173
Всъщност, ако детето не е проходило, си е доста мъничко за ясла. Щом има възможност майката да го гледа, докато е малко - защо не и какво лошо намерихте точно в това?

пп. Аз също не съм си дала децата на ясла, преди да проходят и го считам за добро решение.

# 174
  • European Union

Иначе желанието е важно. Хората успяват и да учат, и да работят, и деца да гледат. Останалото са оправдания.
Кои са тези всички? Мъжът и детето. Нали затова е темата.
Какво я топли авторката, че свекърите живеят в същия град.

Мъжът гледа детето явно. Нали е на работа до 15,30.

# 175

Кои са тези всички? Мъжът и детето. Нали затова е темата.
Какво я топли авторката, че свекърите живеят в същия град.

Мъжът гледа детето явно. Нали е на работа до 15,30.
Да,той си идва и аз веднага отивам на работа.
Аз също не съм съгласна да го записвам толкова рано на ясла.
Не виждам защо бащата е против да уча.Нали сме в Германия?Ще се подадат документи за помощи.

# 176
  • София /Абсурдистан
Има задочно обучение, вечерно, индивидуално и какво ли не. Завърши си в Германия, по-лесно ще ти бъде и после акредитирай, ако искаш изобщо.

# 177
  • София

Мъжът, детето, свекърите, родителите.
Така и не каза дали в България има жилище. Само една леля спомена, но тази леля дали ще е готова да я приюти и да помага за детето?

Вместо да отиваш да чистиш вечер, отивай да учиш, щом той гледа детето.

Щом има възможност майката да го гледа, докато е малко ....

Явно нямат особени възможности. Ако имат, по-добре да съчетае гледането с учене и да стегнат малко коланите, за да има по-големи възможности с диплома след това.
Проблемът не е толкова във възможностите, колкото в желанието за развитие и за постигане на по-добър живот.

# 178
Fever Ray, да, така е. Точно това да се замисли авторката и вместо да ходи да чисти и да добавя към бюджета да си завърши средното образование в Германия. Което ще може някога да приравни към средно в България, ако някога се върне. Така или иначе без това образование няма да има много възможности и в Германия, а някакво временно закърпване на положението. А това образование някога ще може да "дръпне" напред и детето. Защото то ще гледа модела на родителите си.

# 179
  • Melmak
Не знам, този татко ми се струва малко с различни възгледи.
Разбирам да не искат да пускат детето на ясла преди да проходи. Но не разбирам как той искал да го види как прохожда, тогава да спре да ходи на работа… да седи в тях и толкова! 😀😀😀😀😀

Според мен мъжът ясно съзнава, че никакво връщане в България не може да има и че не е рентабилно. Вижда жена си, че няма образование и опит и за това акъла му стига до там, че да я мотивира да завиват гайки заедно. Няма лошо, и това е вариант.

Общи условия

Активация на акаунт