Шестокласници 2024-2025-тема 4-От Радини вълнения обзети,децата учат пак безброй куплети

• 22 939
  • 764
  •   1
Отговори
# 690
Мецане, всичко е точно, едно кошле пари хвърлихме и ние до 4 клас, после го приеха в заветното СМГ първи влезе. И после дойде фартнайт и всичко свърши. Състезава се когато иска и които състезания му харесват, ако са на морето си дава зор и е първи, ако са в чужбина също. И сега чакам да видя с кякво ще избухне министъра, поне уроците да спестя 😂😂😂За капак брат му още е в частното 😅

# 691
  • shumen
И според мен са претоварени сегашните ученици.Ние нямам спомен да сме учили по Математика точно в 6 клас такива задачи,а и по другите предмети този материал.
Гиги,за мен по Физическо не трябва да има оценки,а да пише като едно време при нас зачита се или не се зачита.
Фортуна,и аз съм взела тази Христоматия.
Не знам тия учители не мислят и кому е нужно това.По География  господина им е казал,че Вторник ще правят изходно,а по Английски госпожата им е дала проект за последния час в Сряда.Учебниците са им казали,че до 12.06.трябва да ги върнат.
За оформянето моя тази вечер каза,че вчера са им казали,че до 10.06.ще са оформени.Не ми е ясно какво ще правят на 13.06.,че и на 16.06.ще ги викат за малко.
По БЕЛ госпожата им е показала списъка и им е казала,че ще им иска всички стихотворения наизуст и преразказ ще ги кара на Немили-недраги,че на НВО често се падало.

# 692
  • у дома
На НВО преразказа е на неизучаван текст,няма как да е  върху Немили-недраги.Виж. тезата може да е..

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 08:22 от svetlaem

# 693
  • shumen
Може и за тезата да е и моя да не е разбрал но им е казала,че ще им го даде.

# 694
Много по важно е да се забавлява, състезанията не са всичко. Така или иначе (мое мнение) истинската математика започва в седми клас и ако имате късмет с новият учител, пак може да превключи на състезателен режим ако реши.

Мецане, всичко е точно, едно кошле пари хвърлихме и ние до 4 клас, после го приеха в заветното СМГ първи влезе. И после дойде фартнайт и всичко свърши. Състезава се когато иска и които състезания му харесват, ако са на морето си дава зор и е първи, ако са в чужбина също. И сега чакам да видя с кякво ще избухне министъра, поне уроците да спестя 😂😂😂За капак брат му още е в частното 😅

# 695
Хаха, Джон, това го кажи на родителите с деца в прогимназията на СМГ, които си мислят, че са хванали Господ за шлифера. Дано някой от тях не чете тук, че ще ме направят на нищо. San4eto, за теб не важи това, както и за Мишленце и Детелина. Вие сте готини.

# 696
Аа, Мецане, моята за СМГ нямаше никакъв шанс дори Grinning Та ако бяхме с София нямаше да сме сред богоизбраните Wink
Ама детето в пловдивското МГ си влезе изцяло със собствени сили - без уроци, без школи, без да е ходила по много състезания и без особена подготовка вкъщи (цялата ѝ подготовка беше 2 седмици решаване на Немо преди МЗВ). Първите ѝ задачи с разписване в живота ѝ бяха на пролетното математическо състезание и накрая по резултат от него беше 11-та в областта.
Та щом без особена подготовка влезе си казах, че явно е за там.
Тя не обича да решава много задачи, но ѝ се отдава. Много пъти съм се изумявала на решенията ѝ - доста нестандартен подход има и измисля начини за решаване, за които моят мозък никога няма да се сети. Понякога съм седяла и съм се чудила 15-20 минути на нейните решения, докато ги разбера. Определено има мислене outside-of-the-box.
Ама сега хич не съжалявам, най-малкото заради средата, в която попадна. Като слушам какво се случва в старото училище (което уж също се води добро училище) и лошо ми става. Много е зле положението откъм дисциплина и поведение на децата там.

# 697
  • София
Много приятни за четене последни страници! Благодаря ви, че споделяте! Интересно беше за преживяванията, за бригадите. Аз съм ходила само веднъж на бригада за домати като багаж на мама, защото този ден бях единственото доведено дете в градината и лелите на входа ни изгледаха с любов към професията и децата 😂
Дисциплината е много важна. Не знам учителите как се оправят да я постигат. В днешния либерален свят и отглеждане, водено от детето, малко да им скръцнеш и моментално някоя родителка започва да говори за концлагери… При нас от миналата година телефоните се прибират, чак не знам как мина това без родителски протести. Да видиш как отключи креативност у децата и колко други занимания си намериха.
Имам едно чисто ново помагало на Бг Учебник, зелено, с тестове по български. Ако някой прояви интерес, веднага го харизвам.

# 698
Татко Мецан , благодаря!
В тази тема не мисля, че има такива, които се надценяват. Поглеждам други теми понякога, тук е друго, добрият тон не е напускал никога, дори и да сме на различни мнения.
Моето момче ходеше на уроци от 2 клас. След 4 щеше да влезе във всяка МГ, вкл. и в СМГ, но не сме в София. Смея да твърдя, че по нищо не отстъпва като знания на децата от СМГ, поне засега. Подбира си състезанията, вече не ходи на всяко математическо, както беше до 4 клас, но пък има други интереси. С ръка на сърцето мога да кажа, че не сме дали една кофа пари за уроци и училища. Държавно училище, добър клас и класна до 4 клас, веднъж седмично урок, без километрични домашни, но със сериозно отношение. Днес се завърна от поредното състезание и много успешно участие, но не това го вълнува, а игрите покрай басейна, преживяванията с другите деца, новите запознанства. Това е важното, а другото е бонус.

# 699
  • София
Татко Мецан , благодаря!
В тази тема не мисля, че има такива, които се надценяват. Поглеждам други теми понякога, тук е друго, добрият тон не е напускал никога, дори и да сме на различни мнения.
Ще напусне, има време. Joy Но определено давате заявка за една доста по-добра тема от сегашната седмокласна.

# 700
Сакън, не дай Боже! Аз пък се надявам, че добрият тон няма да напусне темата.
За сегашната седмокласна си напълно права. Нищо общо с миналогодишната.
Подозирам обаче, че понеже имаш добро сърце, ще им направиш прогнозните балове и тази година 😃

# 701
  • София
Още не съм сигурна. И моите нерви имат предел. Но положението е толкова абсурдно, че доста потребители вече започнаха да си задават въпросите на лични, за да не излезе форумната полиция да им обясни, че въпросите, които ги вълнуват като родители на седмокласници, не са по темата за седми клас. Такова нещо досега не се е случвало. Въпросите на лични обикновено започват на доста по-късен етап. Иначе най-уникалната седмокласна тема беше на набор 2004. Страхотна тема! Пълна със закачки, поезия, вино и много, много хумор. Дори двете първи класирания не успяха да ни бутнат. Joy

# 702
  • София
В случай, че сменят форматите на НВО и после планове/програми за 8 предстоящ клас, мисля че всички в темата ще са толкова загубени къде се намират и какво става, че единствената опция е да влизаме, за да си помагаме и подбутваме настроението един другиму. Мен единствено ме притеснява, че така и не свикнах да пия вино летоска.

# 703
Миналогодишната седмокласна тема беше голям купон. Точно тогава бяхме в Гърция и си я четях на плажа с ледено узо подръка. Страхотно се забавлявах, макар че детето беше още 5 за 6-ти клас. Тогава започнах да се уча от Санака и много неща научих, а и от другите, но най-вече от нея. И макар че бях с петокласник и разказвах някои неща от моето детство, когато съм бил 7 клас, никой не само, че не ми правеше забележки, ами постовете ми събираха по над 20 лайка.
Обаче абсолютен рекордьор по лайкове Евър е Санака, напълно заслужено. Ето постът й, който има 133 лайка! Правилно прочетохте, сто тридесет и три. (Единият е от мен). Това е за Гинес направо, няма майтап.

https://bg-mam.ma/p/1676609/48360844

И всяка година прави абсолютно точно прогнозни балове, нямам идея как, но винаги познава, трябва да й подаря дипломата и златната ми значка от МГ. Аз не мога.

# 704
Аз не следя седмокласните теми, но не мога дори да си представя за какво биха се карали хора, които се пекат на един и същи огън о.О
Не преминаваме ли всички през едни и същи проблеми, тревоги и терзания...

Общи условия

Активация на акаунт