Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 33 941
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
AirplaneMode Разбирам те, при мен също започна нещо като инсомния, а преди това си лягах рано. На всеки час ставам до тоалетната а в 4:00 ставам и с аларма за първите хапчета за кръвно Joy но иначе какво беше "спи докато можеш" хихи. SmileHug

# 166
Успех, дано всичко мине гладко при теб.
Това с тесния таз винаги ми е било много тъп аргумент за секцио...
За мен раждането е тема от ден 1 и затова отидох при екип, който твърдо държи на естествено раждане.
Иначе аз да се оплача , заспиването нощем стана кошмар да мен, чувствам се все едно се задушавам, уж спя на високо, бебето ме ръчка яко, ставам на всеки 2 часа да пикая и съм като полу умряла цял ден . Отделно малкия пак се беше разболял и трябва да се навъртам около него.
Мина моят преглед и бебчето беше главично! Док каза, че може и така да си остане, дано! Иначе всички показатели док каза, че си отговарят на седмицата, ама после в амбулаторния прочетох, че главичката върви седмица напред! И се шашнах..

Вие обсъждали ли сте раждането? Днес повдигнах темата, док каза следващия път да стартираме разговори и че при мен единствено го притеснявал тесният таз Grinning Toва не мога да го възприема за реален аргумент, казах му, че изпитвам страх от операции и се надявам да се съгласи да пробваме естествено. Не искам в 8-ми месец да търся израждащ лекар, толкова доверие имам на моя, да видим след 3 седмици какво ще каже.

Явно всички не можем да спим.Честото пишкане от ден 1 го имам и не минава.От 15 дни започнаха и тежките киселини,особено вечер,буквално спя седнала,всичко се връща на обратно.Често посред нощ повръщам кисели сокове и сънят е мисия невъзможна.

# 167
Разбирам ви и аз, момичета.. Явно природата ни подотвя за неспането Grinning Аз ставам да пишкам само по веднъж и то откакто забременях, учудвам се, че още не е зачестило. Просто от 5ч. вече е в 4, но после няма заспиване. Някак се държах досега, ама последните дни изпитвам нужда да лягам мноог по-рано, насъбрално се е Sad

Аirplanemode, дано да оздравеете вкъщи и съответно поспите!

И още нещо ми хрумва за споделяне (много е терапевтично за мен, не знам как сте вие, ама тези детайли на небременни близки не обяснявам обстойно да им досаждам.. Grinning) - днес видях, че имам тънка линеа негра и ми е много приятно и мило!

Добавям и за киселините - аз много рядко имам леки наченки, ама вчера закусквах тесто (обичайно нещо протеиново, но бях до една био пекарна и не се сдържах).. и веднага киселини. Ужасно се чувствах и вече ще ми е закон да не стартирам хранене с въглехидрати.. От салати, бобови, протеини нямам засега проблем, пък сладко хапвам малко накрая почти винаги.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 12:40 от Rarina

# 168
  • Пловдив
Ооу аз с тази бременност линеа негра нямам, и на мен пространството тук ми е много приятно и успокояващо. Терапия за душата - и без това емоциите са ми на въртележката. Недоспиването на мен вече ми тежи. Изпитвам и много силни болки в таза през нощта, докато се въртя от ляво на дясно, когато през деня съм била по-активна. Абе като бабичка съм Joy

# 169
И аз не съм спала не знам от кога вече, но от силни болки в ребрата и кръста. Уж дремя седнала, но не се получават нещата, за лягане изобщо дума не може да става от болка. Термина ми е на 1 юни, но смятам, че ще се роди май месец. Върви  голямо бебе, още в 27 седмица беше 1750 грама.

# 170
И аз съм от неспящите, все по-трудно заспивам, много често се будя, като се събудя започвам да мисля разни неща, колко малко остава, всичко ли ще е наред, такива... Отделно корема ми тежи доста вече, ребрата ме болят, киселини.. Ама това да са ни проблемите! Много оценявам сега възглавницата за бременни, защото без нея пък грам не мога да спя.
Линеа нигра и аз си имам тъничка и светла, вече и в горната част над пъпа, преди това ми беше само под пъпа.
Раждането се надявах, че миналата седмица ще го обсъдим, защото не остава много време, но доцентката каза, че евентуално на следващия преглед в средата на април. Иска ми се да се настроя психически, а не в последния момент... Но засега по-скоро ще бъде секцио, защото ми е много ниска плацентата.

# 171
И аз записвам 22:00 най-късно😅 и към 3 се събуждам и аз си мислех,че е подготовка за бебето😀и се събуждам мн рано 6/7 и после нямам много сила,явно си е нормално😅Вчера бях на преглед и съм 28 г.с бебето е 1200кг и ми каза,че малко върви напред,но така или иначе вървеше 2 седмици напред ,но по приложение ми е в норма на кг😅При вас как вървят бебечетата?Пишеше и плацента 2/3 степен което ми се стори странно

# 172
Еха , 22ч ... къде ти.
Той малкия заспива тогава, после си говорим с мъжа ако не сме се виждали, стане 11-12, но аз лично преди 1ч не мигвам.  
Аз незнам как върви моето бебе, след 10 дни съм на фетална, иначе съм 31 г.с. Не усещам да ми тежи толкова корема обаче,  по-скоро преумората от неспането. Линеата,чак сега гледам, че имам.
Малкия слава Богу е много по-добре днес, ама пак трябва да го занимавам и него....Дето се вика , почти на 9 може да е, ама си иска компания, а телефон вече не му давам, че е страшно зомби. Само филми на комп.
#Rarina, ти кога ще летиш? Ние живот и здраве тази неделя

И аз записвам 22:00 най-късно😅 и към 3 се събуждам и аз си мислех,че е подготовка за бебето😀и се събуждам мн рано 6/7 и после нямам много сила,явно си е нормално😅Вчера бях на преглед и съм 28 г.с бебето е 1200кг и ми каза,че малко върви напред,но така или иначе вървеше 2 седмици напред ,но по приложение ми е в норма на кг😅При вас как вървят бебечетата?Пишеше и плацента 2/3 степен което ми се стори странно

# 173
#N191 ние с теб имаме термин на една и съща дата Simple Smile Но и аз си мисля, че ще родя през май, особено ако остане варианта със секцио.

# 174
Аз лягам доста късно вечер (визирам винаги след 2-3ч и ставам към 8 и нещо, в 5 се будя да си пия хапчетата за щитовидната), виновни са и фактите, че съм болничен, а баща му си работи от вкъщи. Но да речем, че и преди това, от години вече съм свикнала на ок.5часа сън вечер. Аз също не мога да спя, крампират ми бедрата, тазът ме боли, при завъртане пука, киселини имам, ходенето до тоалетната ми е на периоди - има вечери, в които ми се ходи на 10мин и такива, в които въобще.
Аз на последния преглед говорих с АГ за раждането и той каза, че я моето положение не би ме насилвал за конкретен механизъм. Имам всякакви предпоставки за естествено, но с по-сериозни дългосрочни рискове и затова клоня към секцио. Бебето засега беше главично, плацентата ми е мигрирала по-високо и вече не е ниска, с тазът нямам проблем. Но - имам сърдечен дефект, за който ми казаха, че има вероятност да се повлияе доста негативно от естествено раждане, заради по-голямото натоварване на сърцето и в последствие да се износи по-бързо клапата. А така или иначе ми казаха 2ма кардиолози, че евентуално когато съм към 40 може би ще се наложи операция. Бях на консултация и сега, към момента нямам проблеми, случайно открит проблем е, написаха ми все пак препоръка за естествено раждане и ако АГ прецени да е секцио, но за себе си знам, че не ми се поема този риск в момента. Отделно бебето е по-голямо, а имам позната, която също беше така, държеше на естествено, но след раждането поне година или две се бореше с последствията, буквално я кърпиха, а болка при секс си изпитва до ден днешен, години по-късно. АГ ми каза, че на следващия преглед можем да говорим по-финално за размерите на бебето и влиянието му върху механизма на раждане. Добавям, че ми видяха и миома, която е доста ниско разположена и АГ ми каза, че евентуално може да създаде проблем при естествено раждане.
Та, като цяло въпреки че имам препоръки за естествено раждане, може и нищо да не се обърка, но има рискове и клоня към секциото, защото не е само един фактор. Не че при секцио не може да се обърка нещо, операция е все пак. Сега ми предстои консултация с още поне едно АГ, защото ако финално се реши секцио ще е в друга болница, а не където се следя.
Официалният термин, който са ми писали и по който ми водят седмиците е 4юни, но още от началото обсъждайки с АГ, че ми е проследена овулация, кратък и редовен цикъл, бебето отговарящо си на тях, съм за 30май и той си ми води седмиците по него, но каза, че просто няма да го сменят в картона и ще оставят по-предната дата. Та при мен при всеки случай няма да дочака юни Grinning

# 175
  • Пловдив
В 28ма е 1360грама и ми казаха, че е пухкав Joy

# 176
И аз не съм спала не знам от кога вече, но от силни болки в ребрата и кръста. Уж дремя седнала, но не се получават нещата, за лягане изобщо дума не може да става от болка. Термина ми е на 1 юни, но смятам, че ще се роди май месец. Върви  голямо бебе, още в 27 седмица беше 1750 грама.
Какво казват лекарите,тук говорим за близо 4 седмица да върви напред нали така?

# 177
На последния  преглед казаха и двамата, че е добре, за килограмите. Аз се притестех и за това ходих при втори. Успокояват ме, аз се притесних като видях в приложението, че има разлика в килограмите, за дадената седмица и тази която ми казват на прегледа. Нямам диабет или инсулинова резистентност. 

# 178
На последния  преглед казаха и двамата, че е добре, за килограмите. Аз се притестех и за това ходих при втори. Успокояват ме, аз се притесних като видях в приложението, че има разлика в килограмите, за дадената седмица и тази която ми казват на прегледа. Нямам диабет или инсулинова резистентност. 
Не винаги да ви кажа,че е от това..аз съм с гестационен диабет,повишени води..но детето е само 2 дни напред..бях на преглед в 24 седмица и си отговаряше 650 грама.Затова ми се видя много явно и аз се следя по таблица..и до тук данните от ехографа всеки път съвпадат с точност с тези от таблицата. В нея 1750 грама е 31 седмица. За 27ма седмица дава 1055 грама.

# 179
Моето в понеделник на 30+3г.с. беше 1800гр.

Общи условия

Активация на акаунт