Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 45 427
  • 744
  •   2
Отговори
# 105
И на мен ми идва в повече и различен елемент, нещо като от всичко по много.
Аз лично, бих избрала шкафа, но с нормална, модерна мивка- не купа, и в никакъв случай, със странна форма!
Бих направила цяла стена огледалото, или поне на размера на плота над шкафа.
Аз не разбрах много за плота, де- той сменян ли е? обхваща ли цялата стена- около 160 ли беше казала по-рано..
Ако ли не- какво ще има още на тази стена?
Друго, за което влязох да пиша, е чуденката за отстоянието на мивката от стената- само и изключително, в средата на плота, по- близо до стената, означава тясно пространство за чистене отзад.

# 106
Да, това също е вариант на същия замисъл, само че изпълнен с по-дебели вертикали. Аз имах предвид начинът, по който се окачват картините в галериите - на едни тънки (може би стоманени) въжета от тавана.
Разбрах, Вятър, благодаря!
В общи линии разбрах това, което ми трябваше. Мерси на всички, които схванаха🌻

# 107
За пръв път съм съгласна с GeryGG.
С изключение на мазилките.

Всичко ми изглежда мешано. Не бих слагала бяла мивка, нито тюркоаз. Бих сложила някоя медна/месингова купа, дори да е секънд хенд преработено нещо друго и съответен цвят огледало..

# 108
Защото готовите купи са със сифон в средата.
Виж серията Geberit CleanDrain.

Схема на свързването на сифона от сайта на Geberit:

# 109
Защото готовите купи са със сифон в средата.
Виж серията Geberit CleanDrain.

Схема на свързването на сифона от сайта на Geberit:

Мерси за включването. Но тези не са ли за под плот? От това, което намерих.
Пак редактирам. Успях да намеря. Мисля, че ще свърши работа😊

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 19:43 от red soul

# 110
Ох, медна или месингова трябва да се поддържа.Не са моето.Винаги ми изглеждат захабени.

# 111
Да, почистването е важно. Веднъж е достатъчно да се прибере мъжа ми с ръце, замърсени с отработено масло и мивката в банята е мазало. Ако няма опция за нормално почистване с нормални препарати, настава драма. Да не говорим за регионите с твърда вода. Колкото и да ми се иска гранитна мивка в банята, няма как да си я позволя точно тук и точно сега.

# 112
Здравейте, откъде мога да намеря сравнително бюджетни блекаут завеси за детската стая? Някой има ли опит с бюджетните икейски, ROSENMANDEL? Предпочитам да вземем готови, но ще се радвам и на препоръки за ушиване, особено ако е за Бургас. Благодаря!
Имам ROSENMANDEL в две спални. Разкошни са! Препоръчвам ги, защото си заслужават цена-качество.

# 113
  • нейде там, където ....
Здравейте, откъде мога да намеря сравнително бюджетни блекаут завеси за детската стая? Някой има ли опит с бюджетните икейски, ROSENMANDEL? Предпочитам да вземем готови, но ще се радвам и на препоръки за ушиване, особено ако е за Бургас. Благодаря!
Имам ROSENMANDEL в две спални. Разкошни са! Препоръчвам ги, защото си заслужават цена-качество.

Още един глас за тях. Затъмняват напълно, дори при пряка слънчева светлина.

# 114
  • USA
Здравейте, моля за съвет😊
Как бихте разположили мебелите в това криво пространство?
По схема са така.
[
А в действителност са сложили масата до прозорците.
.
Аз бих предпочела диванът да има изглед, защото масата за хранене се ползва по-рядко, но пък ако го набутам до прозорците няма да има достъп до ТВ. Не че гледаме много такова, но все пак.
Нещо друго нестандартно идва ли ви на ум?

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 23:41 от SkyBlue

# 115
И аз бих преместила дивана на мястото на масата, но ще ограничиш светлината и хубавата гледка така.
Но пък, ако завесите са по-светли и ефирни, може да се получи запазване на светлината и гледката.

# 116
Как ще бъде разположен този диван, та да се оползотвори гледката и светлината?

# 117
  • USA
Забравих да спомена, че всички мебели, които се виждат ще изчезнат, включително етажеркиte по стената  с ТВ.
И аз мисля, че завесите трябва да са по-ефирни.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 23:42 от SkyBlue

# 118
А има ли място диванът да си остане където е, масата да се махне и на нейно място да се обособи кът с две кресла и масичка за кафе?

# 119
Здравейте, моля за съвет😊
Как бихте разположили мебелите в това криво пространство?
Някъде четох, че софтуерът за архитекти трябва да върви със следните вградени функции: Ако тръгне да чертае стени, които не са успоредни или перпендикулярни, да се самоизключва, а ако посегне към инструмента за дъги и овали, да праща автоматичен мейл към камарата на архитектите за отнемане на лиценза.

На мен мястото на масата за хранене ми харесва както е на снимките, доста е романтично.
Но при това разнообразие от ъгли бих заложила на кръгла маса, за да има по-малко ръбове, които да подчертават колко е криво всичко. Ако е някоя със среден крак и столовете са не особено масивни, няма да блокира чак толкова много от гледката.

За дивана дали би било добре, ако се разменят със сегашното място на тв?
Има разни дивани с лежанки под тъп ъгъл или с по-органични форми, извити като бобче.
На чертежа ви за пример наложих схема на "Sengu Bold" на Cassina (който е и на снимката по-долу, но в друга конфигурация).

Общи условия

Активация на акаунт