Отговори
# 60
Happy mommy, който те напряга и дразни, го избягвай и толкоз. Имам предвид въпросната етърва.
Наистина със свекъра ти е трудно, защото свекървата ти помага, а той се върти около нея... На него очевидно не можеш да разчиташ, но заради нея гледай да пазиш поведение. Много е важно да имаш кой да ти помогне при нужда, а с дете понякога се налага - от опит пиша.

Мен свекървата ме дразнеше неудържимо, а и мъжа ми, макар да му е майка. Но имахме нужда от помощ за децата веднъж седмично за час и се налагаше да стискаме зъби. Сега вече децата са големи и аз изобщо не комуникирам с нея, освен в изключителни случаи. Но на мъжа ми си му е майка, дразнеща или не, така че той си полага грижите, които й дължи като син.
Aaаа,тя ми е безразлична вече.Преди имах желание да контакувам с нея,но щом тя ми “изпраща” противоположни сигнали,окей.Както казах вече няколко пъти-щом някой не желае да контактуваме,спирам и дотам.Без излишни сърдения и скандали.То аз даже не виждам смисъл да се сърдя.
Относно свекъра-да,нямам му особено доверие,плюс това хигиената му е под всякаква критика.
Ти не си виждала той как се сърди,буквално като едно петгодишно.Все трябва да е на неговото.
Един път приятелят ми му каза нещо,той се разсърди и го “заплаши”,че щял да се прибира обратно в България Joy
Живее от поне 7-8 години в Германия,още кара кола с българска регистрация.Нали,то си е негова работа,но сега иска да си купи друга кола,обаче сравнил стойността ѝ в Германия и България,и познай откъде ще си я купи-от България.Искал да я кара до Германия с транзитни,аз да съм се била занимавала със сменяне на номера на колата с немски,ходене по КАТ и тн.
Този човек даже не се е информирал относно съответната процедура,закони,условия преди да е взел окончателно това решение.Приятелят ми беше влезнал за него в интернет да прочете какви са изискванията и му препоръча да си вземе кола от Германия,защото ще регистрира колата по-лесно и бързо,но не-за него цената на автомобила е най-големият приоритет.
А свекървата ти след време не се ли изтъквала ,че когато си имала нужда от нейната помощ,си я използвала?

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 23:48 от Анонимен

# 61
...
Този човек даже не се е информирал относно съответната процедура,закони,условия преди да е взел окончателно това решение.Приятелят ми беше влезнал за него в интернет да прочете какви са изискванията и му препоръча да си вземе кола от Германия,защото ще регистрира колата по-лесно и бързо,но не-за него цената на автомобила е най-големият приоритет.
А свекървата ти след време не е ли изтъквала факта,че когато си имала нужда от нейната помощ,си я използвала?
Не, не е такъв човек тя, да натяква. Тя обича да командва и да намира кусури, това е проблемът. Пък и аз като не се виждам и чувам с нея, няма как да изтъква каквото и да е.
Защо не опиташ да обясниш на мъжа си, че нямаш нерви да се разправяш с тези регистрации на колата и той да се оправя с баща си? Дали пък не се очаква срещу помощта на свекървата ти пък да помагаш на баща му?

# 62
...
А свекървата ти след време не е ли изтъквала факта,че когато си имала нужда от нейната помощ,си я използвала?
Не, не е такъв човек тя, да натяква. Тя обича да командва и да намира кусури, това е проблемът. Пък и аз като не се виждам и чувам с нея, няма как да изтъква каквото и да е.
Защо не опиташ да обясниш на мъжа си, че нямаш нерви да се разправяш с тези регистрации на колата и той да се оправя с баща си? Дали пък не се очаква срещу помощта на свекървата ти пък да помагаш на баща му?
Изяснили сме този въпрос.Той е също на мнение,че не е моя работа да се занимавам с неговите претенции.Всеки си има глава на раменете и всеки трябва да поема отговорност за действията си и намеренията си.
Старая се да се оправяме двамата с моя мъж или сама,доколкото обстоятелствата ми го позволяват.Не желая да се възползвам от техните услуги до такава степен,че да им се налага редовно да гледат малкия.
Той е моя отговорност.Както е и негова неговото решение да рискува с купуването на българска кола,която след това ще иска да я регистрива в Германия.Той е наясно с това,че този избор изисква повече отделено време и финанси.Това значи,че той избира по-сложния път.Ако той има време и познания по немски език,да се оправя сам или да ангажира друг човек.Имам си дете,домакинство за оправяне.Плюс това в момента образованието ми е по-важно от това,аз да се занимавам с неговите желания.

# 63
  • Melmak
Авторке, млада си и много се косиш.

Научи се да казваш “не”. Като ти искат помощ за институции, КАТ и не знам си какво, ми откажи…

Свекър ти е възрастен човек, няма да го промениш. Приеми го какъвто е. Това не значи да го заобичаш, да го виждаш всеки ден, но значи да приемеш, че той си е така.

Това, което е казал за дядо ти звучи тъпо, наистина. Искал е да те утеши, но толкова си може. Ти си се ядосала, защото си загубила близък. Права си, думите са грозни, но са истина.

Опитай да обръщаш по-малко внимание на тези неща.

# 64
  • Най-красивата страна
Да,взаимоотношенията между мен и роднини влияят на отношенията на децата.
Няма как детето ми да контактува с деца на роднини,които не са спрели да ни оплюват,да ни обсъждат,да злобеят...В началото се стараехме да изтърпим срещите при семейни събирания,но после започнахме просто да ги избягваме.

# 65
Да,взаимоотношенията между мен и роднини влияят на отношенията на децата.
Няма как детето ми да контактува с деца на роднини,които не са спрели да ни оплюват,да ни обсъждат,да злобеят...В началото се стараехме да изтърпим срещите при семейни събирания,но после започнахме просто да ги избягваме.

Ясно.А тези роднини от твоята страна ли са или от на мъжа ти?Или от нечия друга?Ако е удобно да питам,де,защото в моя случай става въпрос за роднините на мъжа до мене.

# 66
  • Най-красивата страна
И от двете страни имаме по едни такива.Но роднините на мъжа му са много близки и за това в началото се опитахме да ги търпим.Не става.Те са хора,които умишлено  създават конфликти.
А децата копират поведението на родителите си.И повтарят това,което са чули от мама и тате.

Моите роднини не са от най-близките и не беше трудно.

# 67
И от двете страни имаме по едни такива.Но роднините на мъжа му са много близки и за това в началото се опитахме да ги търпим.Не става.Те са хора,които умишлено  създават конфликти.
А децата копират поведението на родителите си.И повтарят това,което са чули от мама и тате.

Моите роднини не са от най-близките и не беше трудно.

Ужас..Ние сме в Германия,с неговите роднини може да се видим,когато сме си в България.Последния път,когато се бяхме видяли с брат му и неговата жена,беше през /023-та година.Бяхме в един рибен ресторант,с мене никой от двамата не говореше.Буквално все едно съм дух.Явно не ме харесват,но не съм се държала никога лошо и надменно с тях,даже желаех да се опознаем,но щом не желаят-окей.Но да не очакват аз да им правя услуги,като им купувам работи от Германия на по-ниска цена или каквото и да е.
С повечето мои роднини се разбирам,дори и да не поддържаме контакт.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 23:47 от Анонимен

# 68
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт