Колко често правите секс в брака или връзката си?

• 8 089
  • 164
  •   1
Отговори
# 90
По едно време имах гадже-евреин. В момента, в който започна нашата връзка, той беше маниакално потопен в темата за юдаизма. Когато говорихме за секса, той каза, че съжалява, че е го правил преди с различни момичета и че вече ще има секс само с жена си и само заради децата. Не знам къде този човек е сбъркал в живота си.

Та и по-старото поколение си мислеше така заради религията най-вероятно.

# 91
Не знам. Вярно, че тази ми баба беше много набожна. Когато се разделих с въпросното гадже беше изключително скандализирана, че няма да се омъжвам за него, само където не ме нарече к*рва.

# 92
  • София
Секса е широко застъпен във фолклорното разказваческо, певческо, че и танцово изкуство.
Символиката на акта е присъствала във всяка една веселба, включително и под формата на дървени фалоси.
Танцовото провикване "иху" познайте откъде идва.

От бабите си може и да понаучите това-онова. А пък от тези по заводите и да се засрамите.

# 93
Всички баби на хора над 30+, че и по-млади вярват, че секс се прави само след сватбата. Аз някога от моята ядох бой на дърти години 😄😄. Дори си мислят, че след като си ползвана вече няма да си намериш друг мъж.

# 94
Всъщност, това въобще не е така. Има доста будни и съвременни баби. Моите никога не са имали подобни нагласи или разбирания.

# 95
Е, моите бяха раждани в началото на миналия век в малко провинциално село. Цял живот кърска работа и никакви удоволствия (разбирай море, пътувания и т.н.). Само на полето и вкъщи в кухнята. Разнообразието им беше един път в седмицата до отидат до църквата и бакалията. Живяха почти 90 години, но ето какъв живот са имали ..

# 96
  • София
Аз съм на 51. Бабите ми отдавна са покойници. Разликата им с мен беше 49 и 70 години, но и по-младата, и по-възрастната бяха съвсем наясно и със секса преди брака, и с удоволствието от него и т.н. По-младата беше леко резервирана към секса преди брака, но пък тя се беше омъжила на 17, та е обяснимо. Съвсем нормално приемаха интимните отношения, че и акъли са ми давали, ама аз съвсем типично си мислех, че светът започва от мен.

# 97
Наивно е да се мисли, че поколенията преди не са познавали света. Да на море може би не са ходили но са живяли щастливо в голямата си част. Не откриваме топлата вода.
Силно религиозни винаги е имало и са отделни групи.

# 98
  • Somewhere far away
Не са отделни групи. Хората в миналото като цяло са били по-религиозни.

# 99
Имало е по-отворени, но масата съвсем не са били сексуално разкрепостени. Неслучайно има термин "сексуална революция" която като цяло настъпва седемдесетте години. За мислете се само дали преди 50 години, да не говорим за преди 100, можеше да има обсъждане по колко пъти седмично да се прави секс, колко от двойките са практикували по-нестандартни техники и пози и прочее.

# 100
Според мен секс в брака доволно се е правил и преди 50-100г, просто не се е обсъждало обществено, и най-вече не е било преди брака заради бременност и болести. Като настъпва сексуалната революция идва и спинът, слава Богу после и презервативите. Но в САЩ жените по-малко са се възползвали именно заради бременност, и са измисляли какви ли не начини за защита, за жалост и гадни нелегални аборти. Но това ги е спирало, бях чела някъде за много диви средства за превенция срещу забременяване, направо дивашки.
Затова дори по време на комунизма, когато се е отричала религията се е втърпявало, че сексът е нещо неморално преди брака. Сега вече дойде другата крайност, все по-рано, все повече партньори и въпреки презервативите сме на едно от челните места по аборти.. някакъв баланс като цяло би било хубаво да има във всичко.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 22:43 от Tanya Valcheva

# 101
Като студентка работех в едно кафене.
Идваха при мен разни баби.
Ама баби, та ченето ще ви падне - едната, около 70 годишна била женена преди за мюсюлманин и се оплакваше, че той само отзад искал.
Друга разказваше, че се е оженила по сметка и разказваше за любовниците си. Тя беше 65+ и показваше каква чанта й е пратил бивш любовник за рождения й ден.
Наскоро в аптеката ще купувам лубрикант и казвам на аптекарката - искам без загряващ ефект - и едно бабе с червена коса като се обади, вика тези със загряващия ефект са много гадни, нали...

# 102
Сексът преди всичко трябва да носи емоция. Възбуда, оргазми.., те са следствие! Емоцията е водеща...

# 103
  • София
Моите баби явно са били консерви, от а хич не сме си говорили. Майка ми и тя, много затворена на тази тема.
На мен лично, в момента ми е ок секс 2-3 пъти седмично, по 2-3 пъти.

# 104
  • София
Сексуалната революция е свързана с откриването на хапчетата против забременяване, когато хората са можели да правят спокойно секс, без да се притесняват от нежелана бременност. Преди това се е налагало да правят разни еквилибристики, но те не са включвали отказ от секса или непознаване на удоволствието от него. Просто са търсили "параван" - брак. Неслучайно навремето кралете са омъжвали любовниците си за свои приближени, за да правят с тях спокойно секс и да знаят, че децата им ще бъдат законнородени.

Общи условия

Активация на акаунт