Деликатна и лоша ситуация

• 6 931
  • 100
  •   1
Отговори
# 45
Тук не знам какъв съвет да се даде . Освен че жените трябва да са много внимателни когато се захващат с мъж с дете от друга.Не ме разбирайте погрешно няма нищо лошо ,щом не вървят нещата да се разведеш и да почнеш на ново но не разбирам този вид хора.Щом си влюбен все още в бившия/бившата, защо се захващаш с друг човек?Щом си искаш жената за какво ти е друга жена?Това за мен са болни мозъци.А ,тоя даже дете е направил. Аз бих наел адвокат,съд и издръжка ,поне да му вземеш парите.А ,ако си била в този вариант да си любовницата си го заслужила всичко това .

Това ще направя ! Той е бизнесмен  и има какво да взема от него но всичко с времето си
Първо да родят живо и здраво бебе ! След това за припознаване и за издръжка! Не мисля да се връщам при него и мисля да продължа напред и да си гледам детето!
БЛАГОДАРЯ  НА ВСИЧКИ МАЙКИ ДАМИ ЖЕНИ КОЙТО МИ ДАДОХА СЪВЕТИ И ЧАСТ ОТ ВАС БЯХТЕ МНОГО ПОЗИТИВНИ !

А  със сигурност на този не храни майко ще му взема всичко  което има но с времето си

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 15:56 от Imaq635

# 46
Отново се усеща желание за мъст и разплата.Много хора ти писаха,да се съсредоточиш върху детето .
Законно не можеш да му вземеш нищо освен присъдената от съда издръжка.Той щом те е изоставил бременна няма да дава пет пари и за детето.
Впишеш ли го като баща,ще зависиш от него в следващите 18 год. за много неща,включително ще има право да вижда детето и трябва да му го даваш.Ще има влияние върху него и кой знае какво ще приказва за теб.

# 47
Да не те разочаровам, но това май не е толкова лесно. Дори да имате сключен брак пак се гледа кво е придобил по негово време и се търси принос. С добри адвокати ако се запъне може да не успееш да му вземеш нищо повече от минималната издръжка или там квото декларира.
Разбирам, че ти е врътнал кофти номер и има за какво да ти е черен, но съветът ми е да не тръгваш с тая нагласа как ще му вземеш всичко за наказание, щото може да получиш още едно разочарование

# 48
Тук не знам какъв съвет да се даде . Освен че жените трябва да са много внимателни когато се захващат с мъж с дете от друга.Не ме разбирайте погрешно няма нищо лошо ,щом не вървят нещата да се разведеш и да почнеш на ново но не разбирам този вид хора.Щом си влюбен все още в бившия/бившата, защо се захващаш с друг човек?Щом си искаш жената за какво ти е друга жена?Това за мен са болни мозъци.А ,тоя даже дете е направил. Аз бих наел адвокат,съд и издръжка ,поне да му вземеш парите.А ,ако си била в този вариант да си любовницата си го заслужила всичко това .

Това ще направя ! Той е бизнесмен  и има какво да взема от него но всичко с времето си
Първо да родят живо и здраво бебе ! След това за припознаване и за издръжка! Не мисля да се връщам при него и мисля да продължа напред и да си гледам детето!
БЛАГОДАРЯ  НА ВСИЧКИ МАЙКИ ДАМИ ЖЕНИ КОЙТО МИ ДАДОХА СЪВЕТИ И ЧАСТ ОТ ВАС БЯХТЕ МНОГО ПОЗИТИВНИ !

А  със сигурност на този не храни майко ще му взема всичко  което има но с времето си
За съжаление ако нямате брак, нищо не може да му вземеш. Единствено някаква мизерна издръжка дето няма да стига дори за памперсите. По-добре да не го припознава, че ще имаш повече проблеми. Аз имах съученичка дето искаше много да пътува в чужбина, но трябваше разрешение и от бащата. Обаче майка и не се разбира с бащата (разведени) и той не даваше разрешение.

# 49
Да не те разочаровам, но това май не е толкова лесно. Дори да имате сключен брак пак се гледа кво е придобил по негово време и се търси принос. С добри адвокати ако се запъне може да не успееш да му вземеш нищо повече от минималната издръжка или там квото декларира.
Разбирам, че ти е врътнал кофти номер и има за какво да ти е черен, но съветът ми е да не тръгваш с тая нагласа как ще му вземеш всичко за наказание, щото може да получиш още едно разочарование
Абсолютно е прав rf. В България не са такива законите, каквито може би са в други държави или основно по филмите. Ти остави, че няма да му вземеш всичко или даже много, но и ще се набуташ с големи разходи за съдебни дела и адвокати и накрая съдът ще присъди нещо минимално. Няма да си е струвало нито нервите, които ще си изпокъсаш, нито парите, с които ще подпомогнеш съдебната система.
По-добре се съсредоточи върху добруването на теб и детето, а тоя муньо да духа супата, максимално прекъсни всякакви контакти. Просто няма смисъл цялото упражнение.
Ето ти позитивна гледна точка: той ти е дал най-хубавото, това бебенце. Много жени само мечтаят за дете. Сега топката е в твоето поле, да се погрижиш за детето. Не ти трябва отвеяният и безотговорен баща, даже може да е за добро, ако изчезне от живота ви.

# 50
  • София
Нищо не можеш да му вземеш!
Най-много да го осъдиш за минимална издръжка и после да се унижаваш да му се молиш за всяко нещо,свързано с детето и да не дава Господ да се наложи нещо спешно или неотложно, а той да се покрие.
Само ще си загубиш времето, нервите и парите.
Казвам го като юрист при това.

# 51
По-лесно е да вземеш от някой момък с добра заплата на бяло, отколкото на бизнесмен. Wink
Реално парите на бизнеса не са на бизнесмена, а на фирмата. И може никога да не стигнат до бизнесмена. Криза е, разходите са големи. Wink

# 52
Дори и свои пари да има въпросният бизнесмен, едва ли ще може да вземе нещо повече от някаква минимална издръжка. Въпрос на добра воля е колко ще се грижи и дава за детето. Не съм адвокат, но имам приятелки, минали по подобен път.

# 53
И това само защото няма брак? Ако имаха подпис щеше ли да може да му вземе по-голяма издръжка, а не минимална?

# 54
Ще взима 270 лв (май толкова е сега)... и то, ако благоволи да й плаща. Ако не, трябва пак да го съди.
Но той може да й направи живота черен срещу тези 270 лв.

# 55
И това само защото няма брак? Ако имаха подпис щеше ли да може да му вземе по-голяма издръжка, а не минимална?

При брак се дели всичко на половина (всичко закупено по-време на брака.) Аз честно си казвам, че казах на мъжа си, че без брак и апартамент няма деца. Набързо се ожени и купи апартамент. Това си е сигурност. Колкото и да се обичате трябва да е сигурно, че можеш да си гледаш детето спокойно, каквото и да се случи занапред.

# 56

Не е трябвало да забременяваш с надеждата да го вържеш, защото е бизнесмен, особено щом вече зарязал някоя бременна или с новородено. То затова и толкова пъти си се чудила за аборт. Не си имала желание за дете, като покаже негативна реакция, почваш да клониш към аборт. Сега, понеже не може аборт, започваш да се чудиш как да метнеш воденичния камък, който си и окачила на шията, за осиновяване. Много жени в твоето положение правят аборт, ако им покажат, че детето е нежелано, че бащите няма да участват и че сметките им за някакъв просперитет чрез детето са криви. За да не се стига до такива колебания, е най-добре жената да забременява, когато тя е готова и е сигурна, че иска дете и при най-лошото възможно развитие на обстоятелствата.

# 57
  • София
И при брак не може да му вземе нищо, което е негово.
Може да вземе само нейната половина от закупеното общо имущество.
И издръжката за детето. Минималната е определена по закон. Повече може да вземе с негово съгласие или ако успее да докаже,че детето има по-големи и специфични нужди.

# 58
Защо да е минималната издръжка, съдът не определя ли издръжка възоснова на дохода? 20 или 25 %? от дохода

# 59
Защо да е минималната издръжка, съдът не определя ли издръжка възоснова на дохода? 20 или 25 %? от дохода
Ама чакай, някой мъж, който трябва да издържа 5 или 4 деца, накрая на чиста нула ли ще го кара?

Общи условия

Активация на акаунт