Деликатна и лоша ситуация

• 6 936
  • 100
  •   1
Отговори
# 90
Плащал съм такава издръжка като работодател на работник, който беше осъден от бившата си жена. 30% от заплатата на която се осигурява, понеже имаше още едно дете от втората си жена. Иначе е 50% ако е единствено детето.
За заплати над мрз не знам как са нещата, този като бизнесмен може да претендира до 30% от това, на което се осигурява, за печалбите от бизнеса по скоро ще му вземе х...
Далеч по добре е да не тръгва с лошото, така по може нещо да постигне в повече. Такава боклуци си личат от далече, не е лошо да се мисли преди да се вдигат краката

# 91
  • София
Плащал съм такава издръжка като работодател на работник, който беше осъден от бившата си жена. 30% от заплатата на която се осигурява, понеже имаше още едно дете от втората си жена. Иначе е 50% ако е единствено детето.
За заплати над мрз не знам как са нещата, този като бизнесмен може да претендира до 30% от това, на което се осигурява, за печалбите от бизнеса по скоро ще му вземе х...
Далеч по добре е да не тръгва с лошото, така по може нещо да постигне в повече. Такава боклуци си личат от далече, не е лошо да се мисли преди да се вдигат краката
За жалост изобщо не е така с процентите. По-горе писаха и юристи. 25% от МРЗ, не от реалната заплата. Могат да се разберат и друго, естествено, но не съм и чувала някой да си дава 30, да не говорим за 50% от заплатата. Това в България, другаде може и да е друго.

# 92
Само за уточнение, това наследяване на имоти от дете, за което е доказано, че е на съответния баща, не става ей сега, а в далечното бъдеще, когато бащата вече не е между живите. А тогава може и да няма какво да се наследява, защото имуществото е например прехвърлено на някого си от самия баща, загрижен това дете да не получи нищо, но може и наистина да е продадено.
Просто да се знае.

# 93
[
За жалост изобщо не е така с процентите. По-горе писаха и юристи. 25% от МРЗ, не от реалната заплата. Могат да се разберат и друго, естествено, но не съм и чувала някой да си дава 30, да не говорим за 50% от заплатата. Това в България, другаде може и да е друго.
Мисля, че беше осъден като длъжник заради натрупана по голяма сума понеже не беше плащал с години. Така че може би наистина греша, не си спомням много подробности, счетоводителката му изчисляваше каквото трябва да превеждаме

# 94
  • София
[
Мисля, че беше осъден като длъжник заради натрупана по голяма сума понеже не беше плащал с години. Така че може би наистина греша, не си спомням много подробности, счетоводителката му изчисляваше каквото трябва да превеждаме
Най-вероятно. Мисля, че като човек дължи пари има лимит колко процента от заплатата може да му се вземе, за да има и с какво да живее.

# 95
  • София
Само за уточнение, това наследяване на имоти от дете, за което е доказано, че е на съответния баща, не става ей сега, а в далечното бъдеще, когато бащата вече не е между живите. А тогава може и да няма какво да се наследява, ....

И не само това.
Може да наследи пасиви, вкл. умишлено правени дългове с идеята точно детето да ги плаща (имали сме конкретен случай, в който късно се бяха усетили двамата сина как собственият им баща ги беше навътрил, хем той приживе им е казвал, че ще го направи).

# 96
Fever Ray, тръпки ме побиват от твоите истории. Не мога да повярвам, че има такива бащи.

# 97
Аз ако съм първата жена,няма да го допусна до себе си,камо ли до детето,което той е изоставил.Плюс тов през тези четири години той едва ли се е питал как тази жена се е справяла.Даже да са ѝ помагали родители или роднини,това не е тяхна отговорност.

# 98
Аз имам един въпрос,обаче е малко извън темата:Ако сте сключили брак с мъжа си,какво се случва с имотите,които се придобиват по наследство,а не са купени по време на брака?
Не знам дали родителите на партньора ми са направили завещание и кой е упоменат-изцяло на него или на брат му,50/50 ли…
С него не сме говорили много по рази тема.Последно кажа,че уж щял този апартамент,за когото говоря,да е изцяло на него,защото брат му и жена му си имат техен.Ама то на приказки и апартамента на моите родители и апартамента на баба ми са изцяло мои по наследство.
А относно историята на авторката-надявам се в момента да си една идея по-спокойна,защото това всичко влияе на бебето.Надявам се след време,ако той реши случайно да се появи от нищото в живота ти,да го игнорираш и да му зададеш въпроса:“Извинявай,ти кой беше?!”

# 99
Аз имам един въпрос,обаче е малко извън темата:Ако сте сключили брак с мъжа си,какво се случва с имотите,които се придобиват по наследство,а не са купени по време на брака?
Не знам дали родителите на партньора ми са направили завещание и кой е упоменат-изцяло на него или на брат му,50/50 ли…
С него не сме говорили много по рази тема.Последно кажа,че уж щял този апартамент,за когото говоря,да е изцяло на него,защото брат му и жена му си имат техен.Ама то на приказки и апартамента на моите родители и апартамента на баба ми са изцяло мои по наследство.
А относно историята на авторката-надявам се в момента да си една идея по-спокойна,защото това всичко влияе на бебето.Надявам се след време,ако той реши случайно да се появи от нищото в живота ти,да го игнорираш и да му зададеш въпроса:“Извинявай,ти кой беше?!”
В имотите придобити по наследство съпругата няма никакъв дял. Евентуално ще наследи след като съпругът й почине (ако тя го надживее). При развод не се дели нищо просто защото жената няма нищо. Също така това със завещанията е абсолютно безсмислено, защото децата имат запазена част по закон която не може да се накърнява и ако не са съгласни с волята на родителите могат да заведат дело и да оспорят завещанието. Единствено има смисъл ако останалите деца на родителите нямат претенции към имота.

# 100
Не прави неща, за които след години ще съжаляваш. Ще имаш едно прекрасно детенце, което ще обичаш и то теб, нищо по-важно от това няма. То ще бъде твоето Слънце и ти неговото.. Тъжно и неприятно са се стекли събитията, но.. продължаваш напред. Работа винаги ще има, едно дете не се гледа толкова трудно. Ако има и кой да ти помага- родители, сестри, братя... Най-доброто предстои: повтаряй си го и вярвай, и така ще стане/ според мислите и молитвите ти! Yellow Heart

Общи условия

Активация на акаунт