Да измива добре косата със сравнително малко количество, да не пресушава косата, да е достатъчно нежен към скалпа. Наясно съм, че и самия процес на миене трябва да е правилен, твърде голямо количество от хубав продукт обикновено има обратен ефект. Предпочитам състава да е качествен, по-възможност да има повече натурални съставки, защото в дългосрочен план това се отразява на косата.
Балсама трябва да разплита косата, да я оставя мека, приятният нежен аромат са предимство, не обичам прекалено силни синтетични миризми.
2. Какво би ви разочаровало в един шампоан/балсам?
Косата да е “на клечки” след измиване, да е прекалено суха, самият скалп да почне да се лющи от твърде силен химичен състав. Балсамът да е прекалено течен, с извънредно силен аромат, да не върши работа, то ест след него косата да е суха
3. За вас важно ли е шампоанът и балсамът да са от една серия или марка?
Не е задължително, но е голям плюс, защото обикновено съставките се допълват и имат по-голям ефект.
От една седмица започнах да ползвам серума (спрей) GROW, силно се надявам да съм от печелившите, за да има косата ми добър пролетен бустер и да видя ефект след няколко месеца (не очаквам чудеса, но знам, че винаги мога да постигна малко по-добрата си версия 😍 )