🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 67]

• 47 803
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • Казанлък
Здравейте, решили сме да посетим Истанбул през почивните дни около Великден, и снощи букнах един хотел, който е съвсем близо до Таксим ( на около 250 метра). И сега взе да ме човърка дали не сбърках 🙄. Да попитам - има ли протести на Таксим, или са само пред Общината?

# 61
  • моята мила родна страна
Рали, благодаря! Всъщност молбата ми беше за инфо за парка с лъвовете (ако сте го посетили). Ние обожаваме големи котки и затова се чудим дали да му отделим 1 ден.
Скрит текст:
Изходната ни точка също е Сиркеджи, Мармарая е ясен, но това 30-митутно ходене пеш....не знам дали ще се ориентираме правилно без навигация, интернет не включвам Турция, само в хотела ползваме.

# 62
Използвайте офлайн приложение ,като maps.me (няколко години съм обикаляла с него) или офф карта на Гугъл мапс.
И проверете дали телефона няма функция е-сим карта😃 оказва се,че доста народ има ама не знае. Особенно важи за хората с айфони😁

# 63
Пътувахме около час от Сиркеджи с метрото до спирка Тузла.
Имаш предвид... Мармарай ли? Има ли какво друго да се види в Гебзе?
Аз съм минавал оттам с високоскоростния влак (Пендик-Ескишехир-Коня) и той спира за минутка в Гебзе, но от гарата не се вижда много. В смисъл, дали си струва човек да се разходи специално дотам?

# 64
Използвайте офлайн приложение ,като maps.me (няколко години съм обикаляла с него) или офф карта на Гугъл мапс.
И проверете дали телефона няма функция е-сим карта😃 оказва се,че доста народ има ама не знае. Особенно важи за хората с айфони😁
Телефонът ми няма е-сим, проверявала съм.
А офлайн навигациите не поддържат пешеходен маршрут, доколкото знам.

# 65
Maps.Me е много добро, ползвам го навсякъде извън ЕС и няма проблем. Изтеглете си го. Зелено е логото, куфарче.

# 66
Благодаря, ще го изтегля! Да разбирам ли, че показва пешеходни маршрути в офлайн режим?

# 67
В смисъл... не знам какво се има предвид под "пешеходна", просто ми показва по какъв път да стигна от там, където съм до мястото, където искам и си следвам линийката, докато вървя пеша и през цялото време ми показва колко километра или метра ми остават.

# 68
По подобие на Гугъл мапс- има опции за придвижване от т.А до т.Б с автомобил, с градски транспорт и пеш, като в офлайн режим последните две не функционират.
Правя уточнението за пешеходен маршрут, тъй като много често най-оптималния такъв е различен от този при придвижване с МПС. Но в случай, че такъв липсва, не е проблем да се следва "автомобилния" маршрут.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 13:58 от jovigirl

# 69
  • София
Благодаря, ще го изтегля! Да разбирам ли, че показва пешеходни маршрути в офлайн режим?
Moга да ти препоръчам OsmAnd. Картите са по-подробни от тези на Гугъл. Показани са дори пътечките. Ползваме го и за колата, и за пешеходни маршрути. Офлайн.

# 70
Благодаря, ще погледна и него!

# 71
  • София
Активирайте си допълнителните пакети от оператор, не са кой знае колко скъпи, особено ако се ползват за малко дни.

# 72
В Аслан Парк не сме влизали. Но за цял ден е абсурд, видяхме го отвън колко е голям, заедно с Аквариума са големи колкото едно читалище да кажем. Или поне на мен така ми се видя.
Дизи, ние до Гебзе не сме стигали, само до Тузла сега - няколко спирки преди Гебзе. Нищо друго интересно. Мин.година до Даръджа (Darica)  стигнахме заради зоо-то, 1 спирка преди Гебзе.
Днес скука - опитахме се да се качим до Пиер Лоти, но опашката беше грандиозна и ни отказа. Започна и да скапва и прекарахме цял ден в Мол Форум.

# 73
Телефонът ми няма е-сим, проверявала съм.
А офлайн навигациите не поддържат пешеходен маршрут, доколкото знам.
Аз съм го ползвала единствено и само за пешеходни маршрути. Никога не съм имала проблем.

# 74
  • София
Друго нещо ми изникна като въпрос - има ли някъде карта физическа или приложение, което да е с начертани линии на градския транспорт и забележителностите? Вътре в джамията задължително ли е да се събува човек?

Общи условия

Активация на акаунт