Избор на телефон - 3 тема

• 28 899
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
ЧревоУгодник  е прав. сравнявате телефони за по 200-300 лева с телефони за по 1000 и отгоре. айфон нямат нисък клас апарат - всичко е премиум. 5-6 годишен апарат, ама сте го взели нов и  знаете, че работи - ако се вземе от непознат трябва всичко да прегледа.  в цената на айфона трябва да си сложи наум и + 200 лева за нова батерия.
 всеки да ползва това което му харесва ( което и финансите му позволяват - че има случаи пари за храна дадени за айфон).
Айфоните са хубави телефони, но и цената им е висока.

# 631
Въпрос към pirin2019.
Насочил съм се към vivo×300 pro.Ще бъде закупен на място,пътувам по работа.Спрял съм се на глобалната версия.Мисля да взема  и  един Huawei mate 80 RS Ultimate ,да начеша крастата".Препоръки?
Предварително благодаря и успешна и благодатна Нова 2026 година Ви желая!

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 15:33 от niljaniljo

# 632
Кукумицинке, разводнихме темата, но като си почнала - малкото се е запънало за айфон сега, голямото вече го преживя този мерак и в момента е с РОСО при това не висок клас. И на нея съм й казала това - за пълнолетие или абитуриентския, че ще купя, не по-рано. Покрай голямото толкова пари съм наляла за терапии и подкрепа в обучението, че не един, ами няколко нови айфона да купя. И понеже не сме на пъпа на столицата, и понеже няма да вдигаме сватба, вместо рокля за 2 бона сигурно ще мога да взема един телефон или да я пратя на екскурзия в чужбина по неин избор. И университети в чужбина не планираме.
Не си деля децата - всеки получава според нуждите си и възможностите ми.

# 633
Аз имам iPhone 16 и iPhone 11, който е на почти 5 години употреба (купен нов),  ползвам го за служебен, ъпдейтнат е до последна версия на iOS и нямам никакви проблеми с него.
Аз имам андроид телефон на 7 години и го ползвам всеки работен ден. И? Ако е го бях изтървал да му падне батерията по Коледа щеше да направи 11 месеца ъптайм

# 634
Аз имам iPhone 16 и iPhone 11, който е на почти 5 години употреба (купен нов),  ползвам го за служебен, ъпдейтнат е до последна версия на iOS и нямам никакви проблеми с него.
Аз имам андроид телефон на 7 години и го ползвам всеки работен ден. И? Ако е го бях изтървал да му падне батерията по Коледа щеше да направи 11 месеца ъптайм
И? Това трябва да ме интересува ли, че ме цитираш?
Аз отговарям на въпросите на Mama Ru, която определено не питаше как да си възпитава децата и на колко години е твоят Андроид и дали изобщо и как го ползваш.

# 635
След като се хвалиш, че имаш айфон на 5 години, ме питаш защо ти казвам, че имам андроид на 7?

# 636
Не се хваля, обясних на жената защо не трябва да се впечатлява от мнението на потребители от мъжки пол в женски форум, които не са ползвали никога iPhone. Такива като теб.
И? Чувстваш се мъж ли, като спамиш в тази тема?

# 637
Със сигурност зависи от конкретния модел телефон и от марката при Android, но като цяло са по-малко издръжливи, отколкото са iPhone. Познавам хора, които ползват все още моделите 7 и 8, които са излезли преди близо 8-9 години. Скъпи са и на хартия изглежда, че имат същите или дори парадоксално по-ниски характеристики в сравнение с някои Android телефони, но 200 MP камера на Xiaomi или Motorola не могат да се сравнят с 48 MP на iPhone. Така че не всичко опира до цифрите и характеристиките, а до това от какви материали е направен конкретният телефон, какви части са вложени в него. Не че и Apple не почнаха да се издънват напоследък със стремежите си да правят по-"бюджетни" модели като 16е, но поне не е масово, както при Android. Като втори телефон използвам Samsung A55, доволна съм и от него, но дисплеят, звукът и снимките при Apple са на различно ниво. И да, знам, че моделът на Samsung е в средния ценови клас, а Apple са в горния, но все пак А55 е моделът, който е на върха в йерархията на средния клас смартфони, дори според някои в YouTube е на ниво S24 FE.

Всичко си опира до предпочитания, но ако ще давам пари за скъп телефон, предпочитам да е за Apple или за Samsung, а не за друга марка. Не от някакъв кух снобизъм, а защото тези марки са се доказали във времето. Това, разбира се, не означава, че няма заслужаващи си апарати и от други марки. Всеки преценява за себе си.

# 638
Не се хваля, обясних на жената защо не трябва да се впечатлява от мнението на потребители от мъжки пол в женски форум, които не са ползвали никога iPhone. Такива като теб.
Аз съм ползвал IPhone. Значи няма такова недоразумение.
Може да се върнеш в темета назад, даже питах как аджеба да направя нещо, което на андроид ми отнема два клика
Не, не се чувствам мъж. Чувствам се жена.

П.с. Къде пише, че форумът е женски?
@Andera.
Пикселите нямат никакво значение. Всичко е въпрос на обработка. В Диомарк между другото най-добри снимки прави телефон с андроид,  е с IOS. Отделно едва тази година 17ката се добра до второ място наравно с китаеца Oppo

# 639
Както предполагам и другите потребители от мъжки пол.
Говори си, не ми пречиш.

# 640
Не ми трябва позволението ти за да пиша в публичното пространство. Как беше, а да! Не пречиш

# 641
  • Мадрид / София
Ако говорим за Айфон, който все още работи: сина има 4s айфон купен когато беше излязъл. Ми работи си, но той го ползва за да слуша музика в къщи ( свързан е с тон колони). Е, сигурно някои апликации вече няма да може да ги ползва на него заради спряното обновяване на софтуера за този модел, ама не му и трябва. Има си по-нов.
В България масово се счита за снобизъм да ползваш айфон, което ми е странно за времето, в което живеем. Вярно е, че са скъпи телефони, но времето им за ползване оправдава цената и не бих го сменила за друг, след като години наред ползвах Андроидни телефони и на всеки 2 г искаше да го сменям, че все нещо не беше в ред. От както ползвам Айфон, тази тъпотия отпадна.

# 642
Зависи кой за какво ползва телефона, не е задължително да се налага честа смяна на Андроида. Аз ползвах пет години един шиоми чак сега август го смених, защото се наложи да ползвам и служебни приложения на него и не беше достатъчно мощен. И сега съм с One plus. Дъщеря ми си ползва близо четири години шиомито, докато то не отказа окончателно и много си го харесваше, а е геймърка, ползваше го предимно за игри. И сега е с Realme. За мен не е снобизъм да имаш айфон, ако много го искаш, но не всеки ги харесва. Аз лично айфон бих ползвала само, ако ме задължат за служебен телефон, но тогава ще държа да ми го купят и пак ще е с неудоволствие.

# 643
  • Мадрид / София
Аз говоря за годините в началото, когато в България още не бяха навлезли масово. И ползването му от моя страна беше базисно, но винаги нещо като че недостигаше. Тогава смених много телефони Андроид Сони Ериксон ми беше първия, но му изгоря платката и повече не можа да се оправи, а си го харесвах много. После минах на Самсунг разни модели и след като на две години даваха проблеми най-накрая взех Айфон 6 втора употреба, че за нов нямах възможност и разликата беше значителна. После 11 пак втора употреба и сега съм с 15+ този вече го взех нов. Усещането е много субективно и знам, че не на всеки  добада да борави с Айфон. Затова изказвания от рода, че се налагаме непременно да е Айфон от снобизъм ми идва в повече, но всеки си знае.

# 644
След като се хвалиш, че имаш айфон на 5 години, ме питаш защо ти казвам, че имам андроид на 7?
Не харесва истината. iPhone и нищо друго. Не приема, че Android телефоните само в нейното въображение се развалят след 1 година.

Консултантите в магазините за техника не случайно са предимно мъже. В тази връзка тази тема може да се нарече мъжка и не знам ти какво правиш тук. Даже трябва да си благодарна, че мъже пишат в темите за техника в "женски форум", както ти каза. В темите за грим няма да ме видиш.

Като пишеш в темата не е спам, ама различното на твоето мнение е спам. Това "Чувстваш се мъж ли" звучи като ти да удариш първа шамар на мъж, той да ти отвърне със същото и да му го кажеш, сякаш той няма същите права като теб. Наистина много умно разсъждение.

...използвам Samsung A55, доволна съм и от него, но дисплеят, звукът и снимките при Apple са на различно ниво. И да, знам, че моделът на Samsung е в средния ценови клас, а Apple са в горния, но все пак А55 е моделът, който е на върха в йерархията на средния клас смартфони, дори според някои в YouTube е на ниво S24 FE.
Хем знаеш, хем го даваш за пример. Същото написах и малко по-рано, че не се сравнят телефони от един клас(разбирай цена). Samsung по принцип са надценени заедно с iPhone. За същите пари има много по-добри телефони от този Samsung.

Вярно е, че са скъпи телефони, но времето им за ползване оправдава цената и не бих го сменила за друг, след като години наред ползвах Андроидни телефони и на всеки 2 г искаше да го сменям, че все нещо не беше в ред. От както ползвам Айфон, тази тъпотия отпадна.
Аз говоря за годините в началото, когато в България още не бяха навлезли масово...
...най-накрая взех Айфон 6 втора употреба...
Нямаш реална представа за смартфоните с Android в момента. Нищо общо какво е било преди 10 години.

Нека не забравяме, че точно Apple нарочно забавяше старите модели iPhone, за да си купиш нов. Клиентски ориентираната компания. Мислят само доброто на клиентите си. Grinning
Apple's apology for Batterygate didn't go far enough

Между другото само Samsung може да се нарече производител на смартфони, защото сами произвеждат почти всичко - дисплея(най-големият производител на OLED), процесора(само Exynos), RAM и вътрешната памет, камерите, батерията, а и сигурно някои от сензорите. Всички други марки поръчват на едни, а други им ги сглобяват.

Общи условия

Активация на акаунт