🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #7: от вторник до четвъртък, 20:00

• 122 170
  • 2 663
  •   1
Отговори
# 495
Много добре казано. Интересна ми е тази извънсюжетна линия на писателката Даниела, която не иска да има нищо общо с Айгюл от Сунгурларе - (фантазирам в момента от снимката на баша й с цървулите) не иска да помни празните джобове и малката стая в някоя къща на прашна улица, когато мечтите са били далечни. Сега е друга и ще става trophy wife. Движи в други среди. Говори гладко, без следа от диалект, без груби провинциални изрази. Никога не споменава миналото си. Дори в писмото си до себе си от миналото, не беше грам истинска. Миналото й няма никакво място в лъскавия свят, който тя иска да построи за себе си.

Въобще не я съдя, всичко е легитимно и това си е нейния път и нейната борба в живота. Fake It Until You Make It.
Цяла България е така. Всеки скача - и докъдето стигне. Момче от жълтите павета, "забравило" жан-виденовата зима сигурно сега се смее на яхтата на някой милионер от Калифорния с блестящите си фасети, облечено като old money. Дама от Мюнхен се обръща на улицата, защото е чула българска реч - и си продължава и тя забравила панелката в Стрелбище.
Нищо лошо не прави Даниела - скача.

# 496
Писането я компрометира с това, че поражда съмнения, че тя използва Мартин и отношенията си с него за материал за книгата, без да има реален интерес към него.
Знам, но за мен не я уличава в нищо. Комптометиращо щеше да е ако някой потвърди, че в съдържанието главната героиня прави нарочен експеримент с героя на Мартин като го омайва подобаващо без да цели това, което демонстрира и твърди пред него. И пак щеше да е недуказуемо, защото е художествена измислица. А сега...от девет кладенеца вода. Че и изобщо коя е там по предназначение (любов)? Всички са в кюпа, затова и не се дърлят, а си изкарват готина почивка.

# 497
Я бързо да си признаем, че изчетохме всички Арлекинчета - онези малки книжлета. Joy
Нито едно не съм чела.

Нали "Отнесени от вихъра" не е в тази категория? Rolling Eyes

Със сигурност не е в този жанр и на подобно ниво.
За мен беше контрапункт на Чичо Томовата колиба с другата гледна точка в сблъсъка на Севера и Юга.
Според мен Даниела има да работи над базовата си грамотност и да прочете много книги преди самата тя да пише. Ако разбира се има намерение наистина да пише, а не да преписва, да ползва клишета и да хитрува с игра на писател, женски гуру и (психолог) консултант с комерсиална цел, без да е образована, професионално обучена и дори без добра обща култура.

Точно така, доста интересни неща може да прочете и научи човек от ''Отнесени от вихъра'', далеч не е само любовен роман, на моменти си е направо исторически и представя по-различна гледна точка за робството и какво се случва с афроамериканците, след като Севера побеждава.

За мен лично, дали ще четеш ''розови'' романи или няма да четеш изобщо, е едно и също. Със същия успех можеш да четеш Космополитън. Подобни неща се научават.

За Даниела важи с пълна сила лафчето ''Чукча писател, не читател!''.

# 498
Като гледам, Мартин няма нищо против да е прототип на мъжа в книгата, та пеперудите по принцип нямаха шанс. Сигурно си я представя като любовен роман и той - мачото-сваляч. Само дето подозирам, че в нейната книга той ще е жертвата, омотана от оправната мома и това хич няма да му пасне на егото.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 16:48 от usmihni_mi_se

# 499
Даниела не му ли каза сама, че пише книга? Беше още преди няколко епизода.

# 500
Даниела не му ли каза сама, че пише книга? Беше още преди няколко епизода.

Каза му когато ходиха на среща с хеликоптера и тогава му каза и за 60-те хиляди дето и трябват на месец.

# 501
И аз мисля, че Мартин по-скоро е привлечен от идеята да бъде част от книгата, сбъднаха му някоя тайна мечта сигурно.

# 502
Именно, даже в инстаграм беше репостнал някаква смешка в стил “едната пише песни за него, другата пише книги за него”. И той доволен и щастлив, радва се.

# 503
Lotus, слагала си е сиси с фотошоп.
И плочки. Laughing
Но аз я харесвам, намирам я за пищна и екзотична. Вчера след плуването и с мократа коса беше много хубава.

# 504
Какви са родителите на Косара?

# 505
  • # супернатурална #
Писането я компрометира с това, че поражда съмнения, че тя използва Мартин и отношенията си с него за материал за книгата, без да има реален интерес към него.

Да. За разлика от компроментиращите, които използват Мартин и отношенията си с него за безплатно ядене, пиене и плацикане в басейна. Тя поне му "дава" нещо в замяна. И се цункат в ефир, което е повече по темата на "Ергена", отколкото изкривената за собствена облага информация, която му снасят.
Освен това тя сама му каза за книгата, не могат да и пришят, че е прикрита и неискрена с него.

# 506
По-скоро компроматът е, че Даниела прилага и тества хватките от книгите си върху Мартин. Един вид той е опитно зайче, нагледен пример за читателките ѝ как се прави. И реклама съответно, ако методиката ѝ проработи.

# 507
АМ си е направила капковидни ц*ци ,изглеждат като естествени ,като на Тита певицата.
Тита има силикон? Нима? Още в детските години помня в сериала " Следвай ме " си ги имаше тези две големи красавици отпред.

Адриана имам чувството , че е останала някъде в 2015г, къде тръгна с тоя несесер за гримове вместо чанта.

# 508
Косара може да направи един мъж милионер единствено и само ако преди това е бил милиардер.

Майтапа настрана, дано това момиче си дава сметка, че в тези милионерски среди доста се гледа поведение и маниери. Един богаташки прием/парти и е разкрита. Хубаво е да мине някой курс за обноски.

Иначе да носи разни дрешки и да седи като кръчмарска мебел е идеална Wink

# 509
Вчера ми направиха впечатление три неща:
1. А-М каза на синхрон  " Жалко,че на масата с подправки нямаше такава за любов и за разбито сърце".
 Наистина си мисля,че има тръпка към Марто и ясно осъзнава,че няма шанс.

2. Косара и Данчето са скарани. Дори Мартин знаел за това . Защо не ни го показват? Това е предпоставка за разделяне на лагери, а аз искам да гледам каква е динамиката и между момичетата.

3.Марто чак сега разбира ,че Данчето пише там втора книга! Защо си мислех,че това се коментира пред него от самата Даниела!?

Имам подозрения ,че Мартин избра Даниела ,защото видя ,че е ...как да кажа - емоционален инвалид. Имам предвид, че тя ще бъде най-малко засегната емоционално ,когато в края на предаването си кажат чао.
 Може би за това не се сближава прекалено с Мартина- тя е по - емоционална и рискува да я заблуди в чувствата си ,а на  А-М бързо й показа,че е повече в приятелската зона. Другата е Косара,но там тя се дръпна.
  Ще ми е интересно да гледам дали теорията ми ще се потвърди.

Общи условия

Активация на акаунт