Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 48

• 35 013
  • 775
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря на всички включили се. 🌷
Ще се консултираме с дизайнер. Прави сте, че на фона на цялата къща е по-добре да се прежали.
sofiya, имаме вече проект, на финална права за разрешително за строеж сме. Къщата е простичка, с правилни форми без много чупки и на един етаж, 144кв.м. с веранда 15кв в това число. 😊

# 151
Здравейте,имам проект от ВИК Варна за прекарване на вода в парцела ми на 7 метра,от другата страна на улицата е,срещу имота,наоколо са само къщи,само вода,без мръсен канал за сега,въпроса ми е някой знаели каква би била приблизителната крайна сума и кое ще ми е по изгодно ,аз ли да си изкопая шахтата в имота или и това да го направят те,виждам ,че е заложено в количествената сметка за водопроводното отклонение.Трябва да извадя още 1 документ и да ги подам към тях за да ми изчислят цената на това удоволствие.Моля за съвети и мнение,всичко ще ми е от полза,благодаря.

# 152
Здравейте,имам проект от ВИК Варна за прекарване на вода в парцела ми на 7 метра,от другата страна на улицата е,срещу имота,наоколо са само къщи,само вода,без мръсен канал за сега,въпроса ми е някой знаели каква би била приблизителната крайна сума и кое ще ми е по изгодно ,аз ли да си изкопая шахтата в имота или и това да го направят те,виждам ,че е заложено в количествената сметка за водопроводното отклонение.Трябва да извадя още 1 документ и да ги подам към тях за да ми изчислят цената на това удоволствие.Моля за съвети и мнение,всичко ще ми е от полза,благодаря.
За сума не мога да кажа колко ще ви струва, но хич няма.да е малка, особено след като няма и изградено сградно водопродно отклонение към имота ви. Ако обаче бързате, то си направети всичко сали и не чакайте ВиК-то. Когато всичко ви е готово с тръби и поставен водомер, само ги викате да го пломбират. Сега обаче с новите електронни нямам идея как се случват нещата. Принцепно сградното отклонение до имота ви следва да го изгради ВиК за тяхна сметка, но ще ви кажат че нямат средства и може някога през някоя гадина да влезете в инвестиционният план на общинатата и на ВиК и да го изпълнят, но това да чакаш от умрял писмо. Питайте ги в местният офис на ВиК ако вие си игпадите СВО дали после те ще ми покрият разходите и трябва да ви приемат връзката с имота, за да ви обслужват мрежата, а и средва да са ви съгласували проектите за СВО. Ако ви възстановат сумата.добре, ако не просто всичко си остава за ваша сметка.

# 153
Здравейте, момичета, ние стигнахме до СОТ-а и сега се чудя обемни или магнитни датчици да се поставят. За монтирането на последните ще се пробиват отваряемите крила на дограмата. Кое е по-удачно според вас?

# 154
Ние имаме и двата типа.
Тези на отваряемите прозорци бяха сложени след като сложихме дограмата. Окабеляването на всички датчици беше направено още преди слагане на дограмата, т.е.  на груб строеж.

# 155
Благодаря, да. И при нас имаше окабеляване преди дограмата. Просто се изненадах, че се пробива дограмата за въпросните магнитни датчици.

# 156
Момичета, аз по административен въпрос. За първи път се сблъсквам с вадене на ПУП - номер на УПИ от общината или от АГКК се иска, или и от двете? Имаме допуск до ПУП и сега започваме процедурата, пацелът е в урбанизирана зона

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 15:20 от скаридка

# 157
  • Пазарджик
Момичета, аз по административен въпрос. За първи път се сблъсквам с вадене на ПУП - номер на УПИ от общината или от АГКК се иска, или и от двете? Имаме допуск до ПУП и сега започваме процедурата, пацелът е в урбанизирана зона
Ако е в регулация от Общината, иначе от АГКК.

# 158
maria1986, a има ли някакъв одобрен формуляр?

# 159
Здравейте, искам да попитам какви са стъпките за да си построя къща на имот в регулация, който притежавам.

# 160
  • Пазарджик
Здравейте, искам да попитам какви са стъпките за да си построя къща на имот в регулация, който притежавам.
Скица за виза, становища от ВИК и ел.дружество и проект.

# 161
Скица за виза, становища от ВИК и ел.дружество и проект.
На много места искат и становище от Виваком, които са наследници на БТК, за това от къде минават телефонните кабели.

# 162

И ние сме съвсем в началото - наличие на празен парцел. Загуба на близък човек забави изпълнението на плановете ни, но вече започваме.
Вижте тази статия - кратко и ясно са представени първите стъпки. Предполагам, че в процеса на тяхното изпълнение ще станат ясни и следващите. Успех Blush
https://infolaw.bg/%D0%98%D0%9C%D0%9E%D0%A2%D0%98-(28,1,law=51)

# 163
Добавям и РИОСВ. Геоложко проучване, геодезическо заснемане също. Мисля, че се изискваха за визата осен за архитектурния проект.

# 164
Обръщате се към архитект и/или проектанти и те спрямо наличната документация на имота ще ви консултират как следва да се процедира.

Общи условия

Активация на акаунт