Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 48

• 27 527
  • 624
  •   2
Отговори
# 615
Yellow flower, според мен, водата е по- важна. Токът може и от панели, ако бунгалото не е за постоянно живеене т.е. с голяма консумация.
Това с панелите няма да свърши работа. Панелите и цялата инсталация функционира само при слънчево и ясно време. През зимните месеци в светлата част на деня и то само ако времето е ясно и няма натрупан сняг върху панелите се акумулира ел.енергия в батериите, която в зависимост от потреблението(ако се използва за отопление, дори да е с климатици) стига за макс около 5 - 6 часа вечерта. След това отново потреблението е от електропреносната мрежа. А при преместваем обект къде точно ще инсталират панелите и батериите с цялата инсталация, ако разбира се изобщо някой даде разрешение за поставяне на преместваем обект за жилищни нужди!!!

Жълто цвете, много хвърчиш в облаците! Морето ти е до колене и бягаш през просото. Ще те видим като почнеш да ходиш по мъките какви ще ги дробиш тогава. Това какво е на теория и са ти подхвърлили бланкетно е едно, а като започнеш процедурите ще разбереш, че на практика е съвсем друго. Няколко пъти и то няколко потребители в темата те посъветвахме, че трябва да се консултираш с адвокат за самият парцел, а с архитикт и ВиК проектанти за водата и канала, ама не ти реши, че вече всичко ти е ясно и просто, и респективно можеш сама да се оправиш. Не е въпрос само да ти дадат изходни данни, а какво пише в тях от къде и как ще може да си захраниш имота с ток, вода и канал. Ами успех!

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 07:34 от Fatalina

# 616
  • София
Тя нали каза, че ще се ползва само в топлите месеци, не нон стоп и от един човек...

# 617
Тя нали каза, че ще се ползва само в топлите месеци, не нон стоп и от един човек...
О, вярно, забравих! Значи всичко е наред. Само един шезлонг да купи и градът спи.

# 618
  • София
Не е нужно да изгрубяваме. В крайна сметка казаха се доводите, от там насетне има си глава на раменете и си поема рисковете. В крайна сметка вс се оправя, ако не сега, някога...  Дам в крайна сметка може и есин шезлонг, да си ходи бабата за през деня да се пече и да се връща вечерта, слес като е близо и с трнспорт. Като цяло за мен причината за купуване на имота е абсурдна, че и със заем. Но ако приемем, че  го харесва за себе си и съзнава, че може упражнението да отнеме години и имота наистина е хубав, близо и с транспорт, всъщност надали е лоша инвестиция, дори и в някакъв момен след няколко години да тръгне да го продава.

# 619
  • Варна
По повод партидите за ток и вода. Варненско село, срещу нас продадоха мястото , има партиди за ток и вода, и съвсем малка постройка за инструменти. Кабела за ток е подземен. От Енегото искат да се слага допълнителен стълб на улицата и от там да се захрани парцела. Но това щяло да стане минимум след година. ВИК също им прави проблеми, независимо , че си имат действаща партида, водомер .  Половин година вече се борят с енергото и ВИК.  Искат хората да си построят малка къщичка. Според архитекта на общината това е безумие, но как да се бориш срещу монополисти?

# 620
  • София
Да, подкрепям Ейнджи. Освен всичко казано, за мен цената са този парцел-еднорог ми се вижда ниска. Но ако наистина е УПИ с описаните характеристики, си струва напълно, дори със заем.
Дано всичко документално да се придвижи гладко и за разумно време. Но представата на градската баба как ще зе пече на слънце и ще си почива на шезлонга е напълно нереалистична. Една зелена площ изисква непрестанна поддръжка и работа, дори и само трева да е. Но няма невъзможни неща, само желание и бачкане трябват, с помощта на техника. Simple Smile

# 621
Какво пък толкова сложно има в изходните данни? Аз сама се занимавах с тези неща за нашата къща. Не е ядрена физика.

Като начало ще има инфо дали въобще може да се включи или не. Ако може то тогава вече трябва съответните проектанти да направят нещата, когато му дойде времето.

Но всичко струва доста пари и ако за парцела започва някой със заем, то за по-нататък е добре да е насно, че трябват още много средства, за които дори не се е сетил.

# 622
Какво пък толкова сложно има в изходните данни? Аз сама се занимавах с тези неща за нашата къща. Не е ядрена физика.

Като начало ще има инфо дали въобще може да се включи или не. Ако може то тогава вече трябва съответните проектанти да направят нещата, когато му дойде времето.
Е, да само че Yellow заяви, че за два дни всичко вече и е ясно, и че нещата са толкова лесни и прости, че няма нужда да ползва услугите на архитекти и проектанти. Само да купи и имота, поставя едно бунгало на "колци", както самата тя обясни, тока дърпа ако не от стълба, то от трафопоста, който изграждат за няколко други къщи, връзва една тръба за водата и всичко е на 6. Ами бон шанс!

# 623
  • София
И такива случаи познава историята, дано да е от тях.

# 624
Момичета, благодаря за споделения опит. За две седмици научих доста неща, поне стъпките са ми ясни. Днес подадох за изходни данни за водата, документът ще ми го дадат и на мен, не е нужно да го взима собственика, защото не е официален документ.
Ако изходните данни са положителни, ще си купя парцелът, ако са отрицателни, ще се откажа.
Хората по институциите са любезни, обясняват ти кое как да си попълниш и като цяло не е сложно, освен че трябва да се подаде от собственика.
Това, което разбрах от вик е, че ако сега становището е положително, когато стана собственик и им занеса документите, такива каквито те ги искат, не би трябвало да има проблем да задвижим процедурата. Просто се следват стъпките, които те ти обясняват. Това е от мен, спирам да пиша, защото нищо повече не мога да кажа по темата.
Ако се откажа от този имот, ще си търся такъв с къща за бутане, но с партиди за ток и вода. И тогава ще ви пиша какви пречки срещам.

Общи условия

Активация на акаунт