Трябва ли да се помага на майката

• 10 207
  • 318
  •   1
Отговори
# 135
Тези, които преценяват около мен, че няма да се справят, не раждат деца. Което е едно от най-смислените неща, които зрял човек може да направи. Дали заради липса на помощ или преценка на собствени сили и желан начин на живот, за мен това е много достойно решение.

Божке, как ще е достойно решение да се откажеш от деца, за да можеш да работиш??? Утре като се разболееш, не можеш да работиш или те съкратят след всички работни саможертви, дано да топли това достойнство. Сигурно и на смъртно ложе хората си казват - ех, защо не работих повече! Blush

# 136
Не всеки човек иска да бъде родител. И ако не иска, значи не трябва. Раждането на дете е много важна стъпка и всеки трябва да е подготвен за това. Иначе децата чувстват, че са нежелани.

# 137
Съгласна съм, че не всеки става за родител и щом не се чувстваш готов или просто не искаш дете, не трябва да имаш. Познавам такива хора, приели са съдбата си и си живеят така както на тях им харесва. На мен ми е странно цялото това нещо, но хората са различни.

# 138
  • София
Създаването на деца не е задължение,  а избор. Достойно и зряло решение е да избереш да не създаваш дете, ако не желаеш да гледаш дете. Да създадеш дете, пък да се тръшкаш как другите не ти го гледат, е нагло и незряло.

# 139
В България всичко свързано с деца е усложнено максимално, ако тръгнат на ясла, градина става чудо. Не е проблема в родителите, ако нямаш кой да ти помага е ужас. Непрекъснато болни, няма кой да те търпи,защото има случаи и по 2 месеца да не ходи детето. Като се разболее, после 2 карантини една след друга и напуска работа, иначе лоша майка. В България поне 3 души трябва да са на разположение-родителите и една баба.
 То най - лесно да не правим деца, да работим че да може малцинствата да се множат,но съм съгласна, с едно ако изнемогват някои, защо се натискат за второ и то след година, две.
Много такива познавам. Едва кретат, а напират да правят второ. Поне да изчакат малко.

# 140
Само че как да знаеш как ще се справяш с гледането на дете, преди да имаш дете???

# 141
  • София
В България е едно от най-дългите майчинства. Ако това е усложняване...

# 142
И да се върнем на темата... "Да се тръшкаш" и да си родител е нездряло, съгласна съм. Когато поискаш помощ е зряло според мен, а когато не ти се дава и го приемеш спокойно си е още по-зряло.

В България всичко свързано с деца е усложнено максимално, ако тръгнат на ясла, градина става чудо. Не е проблема в родителите, ако нямаш кой да ти помага е ужас. Непрекъснато болни, няма кой да те търпи,защото има случаи и по 2 месеца да не ходи детето. Като се разболее, после 2 карантини една след друга и напуска работа, иначе лоша майка. В България поне 3 души трябва да са на разположение-родителите и една баба.
 То най - лесно да не правим деца, да работим че да може малцинствата да се множат,но съм съгласна, с едно ако изнемогват някои, защо се натискат за второ и то след година, две.
Много такива познавам. Едва кретат, а напират да правят второ. Поне да изчакат малко.
По този повод, има един филм Idiocracy / Власт на Идиотите (2006), много е добър и показва как интелигентните хора не успяват да имат деца, докато по-ниско интелигентните ги раждат на конвейр. Гледах го преди да зебременя и осъзнах колко вярно е това. Права си, че малцинствата си ги раждат без да се замислят, а работещите преценяват, че е по-добре да не раждат, че да не се налага да натоварят някой друг.

# 143
  • София
Зависи кога искаш помощ.
Някои искат помощ, когато двамата родители не могат да се комбинират. Други искат помощ, защото считат, че всяка събота и неделя им  се "полага" някой да им гледа детето. Примерно. Второто е лигавщина.

# 144
Само че как да знаеш как ще се справяш с гледането на дете, преди да имаш дете???

Първа стъпка - да си подготвен психически. Разбира се, че никой не ражда за пръв път като професионален детегледач, но поне трябва да си сигурен, че си го направил с желание, а не защото "всеки ражда, и аз трябва да имам"

# 145
Майка ми много ми помага. Когато дъщеря ми беше бебе, тя идваше всеки ден. Занимаваше се с нея, докато аз чистя, готвя. Сега през ваканциите и когато е болна пак е при родителите ми. Никой не е длъжен, прави са всички. Просто в нашето семейство това е част от любовта. Баба ми е помагала на майка ми, на баба ми майката е помагала на баба ми. Някой ден дай Боже да имам внуци, аз също ще помагам с каквото мога.

# 146
  • волно калдъръмче
Оф, сещам се за онази реклама с шоко мечетата.С бабата егоистка, която не иска да помага. Ако бащата работи далече, майката нещо и стане и се наложи да ходи по болници(дано не се случва), тогава пак ли ще се правят на ударени?
Едно време повечето сте изкарали всички ваканции при бабите. И бабите са били щастливи, но сега започнаха да им промиват мозъците че вместо да гледат внучета и да правят баници и питки трябва да обикалят по екскурзии, спа и маникюри.
Ама те и бабите четат за глутена. Естествено, че ще отидат на екскурзия, а като се върнат, може пак да отидат. Този път с внучето, ако е достатъчно голямо да пътува.

# 147

Първа стъпка - да си подготвен психически. Разбира се, че никой не ражда за пръв път като професионален детегледач, но поне трябва да си сигурен, че си го направил с желание, а не защото "всеки ражда, и аз трябва да имам"

В интерес на истината аз се подготвях за всичко и мислих, че ще е многооооо по-трудно имайки предвид разказите, които чувах като забременях. Трудно е, но определено не се умира от това да си млад родител без помощ. Grinning

# 148
Бабите и дядовците трябва и да работят, за да не виснат на ръцете на същите тези деца, които искат гледане на внуци. Въздишките по соц времената са излишни. Или бабата си я представяте безработна и по цяло лято гледа внучета...?

# 149
  • София
Еха, сега вече не обиждаш само на възраст, а и на интелект. Wink
Всъщност, интелектът е важен, за да имаш трезва преценка дали можеш да предприемеш или не дадено действие в живота си, без да очакваш друг да ти бъде патерица.

Общи условия

Активация на акаунт