Трябва ли да се месим в живота на порасналото си дете

• 23 446
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Да аз споделям с нея доста неща,но тя вече не се интересува от нищо свързано с нас имам чувстовото.
Опитвам се да говоря с нея за различни неща,но виждам,че й е досадно.
Усещам една много голяма досада от нея към нас когато се видим,сякаш бърза да приключи срещата й с нас.
А винаги сме били до нея,помагаме й винаги когато има нужда,но се държи сякаш е нищо това,все едно е нормално.
Когато тя не ни е молила,но ние с баща й решим да й дадем някой лев-казва благодаря ама така под сурдинка,ние не го правим ,за да благодари,а защото я обичаме и така сме решили,да й помогнем, но тя мн странно се държи.

# 391
  • Melmak
Това младо момиче от какви толкова съвети има нужда??? Успокойте се малко, голям човек е. Какво искате толкова да ви споделя? Аз на тия години не съм казвала на майка ми, че съм заминала на море на 500 км или че съм на почивка в чужбина…

# 392
Хора, оставете тази млада жена да си живее живота.Радвайте се , че е самостоятелна. Може би наистина ви усеща досадни в стремежа си да сте непрекъснато в течение на нещата от  живота й.

# 393
За мен тя просто не ви чувства толкова близки колкото на вас ви се иска. Причини възможни много, явно се коренят отдавна. За вас така е нормално и редно, но реалността понякога е друга. Затова вероятно опитва да ви отделя внимание и време, може би защото е редно нормално и прочие, но явно не й се получава и се усеща нещо като "насила", затова е видимо отегчена. Не чувства нужда или желание да си говорите задушевно и много. Не е лесно, но по-добре дс опитате да го приемете. Имате различни нужди и очаквания, пътят е да промените своите очаквания към нея. Това прозира от всяка дума - как тя не се държи както искате и очаквате. Няма и да се случи, приемете го. Задушавате я, добре че се е изнесла, направо се е отскубнала да диша... Ще ви е много трудно, но потърсете си повече свои занимания и изместете фокуса от нея. То наистина все едно друг смисъл нямате.

# 394
  • София
И аз се отдръпнах от майка ми, когато се опита да ме задушава така. А тя е много, много задушаваща и обсебваща, ако й го позволя.
Оставете я да диша.
Леле....

# 395
Между другото, на всеки му е досадно само да му дават съвети. Ако искате пак да почне да ви споделя, не и давайте съвети, а просто я изслушвайте и и показвайте съпричастност. Може пак да почне да споделя някой ден, но няма да е скоро. Ако всичко и е досадно, не и досаждайте, а я оставете тя да си реши колко да говорите. На нея просто и е писнало това обсебване. Ако спрете да се навирате в живота и насила и го давате по-лежерно и винаги я приемате с отворени обятия, може наистина пак да сте си близки един ден. Аз например редовно споделям на майка ми, но тя не ми се бърка за нищо. Но ако почне да ми дава акъл за нещо, спирам да и споделям за това конкретно нещо. Та намалете натиска, намалете и собствената си емоционална нужда от това тя да споделя, намерете си други приятелки и може някой ден пак да сте близки. Но няма да е скоро

# 396
Благодаря на всички отзовали се за съветите.
Zimk02,защо да не е скоро?

# 397
Въобще не мисля, че да се интересуваш как живее дъщеря ти е обсебващо. Нали това е семейството, да има интерес към другия, обич и помощ, ако се нуждае. След като тя е неуважителна бих спряла да й давам пари и бих отказала да й гледам кучето. Да се позсмисли малко над поведението си.

# 398
  • В полите на Пирин планина
Всичко е въпрос на баланс - нека тя знае, че вие сте винаги насреща, но престанете да я подпитвате постоянно. Наистина е досадно. Тя си има собствен живот. Никой не казва да се откъснете от нея напълно, а просто да има една здравословна дистанция.
Вие сте решили, дали сте ѝ пари - но очаквате благодарност? В смисъл да каже "благодаря, мамо, тате", което е нормално или да я засвидетелства с някакво подчинение...???

Не мога да схвана, това постоянно "много се промени, много се промени". Ами, хората се променят. Вече не е вашето малко момиченце, а вашата пораснала дъщеря, която си е поела по пътя.

# 399
Значи тя не иска пари, вие ѝ давате, тя благодари "под сурдинка" и пак сте недоволни? С фанфари ли трябва да си изрази благодарността за непоисканата помощ? Ама спрете се с вашето емоционално изнудване. То зор за споделяне, то драми, то сълзи... токсични сте за дъщеря си.

# 400
  • София
...то драми, то сълзи... токсични сте за дъщеря си.
Изненадана съм, че чак сега се изплю тоя израз.
Много е модерно. Близостта, грижата, тревогата - кога станаха токсични?
Виждам колко хора около мен живеят като мишки, затворени в техните си розови мехури, сакън някой да не ги отрови с грижа. Еле пък те да потрябва да се погрижат за някого.
Към авторката - разбирам Ви много добре, това поведение ми е познато.
Най-добре се отдръпнете. Колкото и да ви е трудно.
Насила не може да се даде.
А един ден нещо ще се случи и тя ще се върне при вас.

# 401
Аз също съм много свободолюбива и съм слагала граници на майка ми, когато е имало нужда. Съответно, гледам да не досаждам на сина ми(макар да знам, че му е досадно да го карам да си подрежда стаята). Но и в двете посоки е имсло(с майка ми) и има (със сина ми) привързаност, обич и уважение.
Тук нещата излизат извън приемливи граници и от страна на дъщерята. Ще си рови в телефона, когато са масата, ще изразява досада, обаче ще уведомява майка си кога ще пътува, че майка и да и гледа кучето. Аз ако съм на мястото ма майката, ще се постарая да проведа някакъв разговор, най-малко да се изяснят отношенията. Ако има някакви грешки в майката, нека да се коментират. Ама да ми прави фасони детето, а после да ми тръсва кучето, че щяло да пътува, просто няма как да се случи.

# 402
  • София
Близостта, грижата, тревогата - кога станаха токсични?
...
Когато са прекалени и задушават. Отровата и в дозата, а авторката не умее да дозира.

# 403
О, да, много са токсични, дават й пари и й гледат кучето. Канят я, хранят я и я питат как е. Токсичност от всякъде. Confused
Мисля, че семействеността е спряла да играе роля за много хора. Жалко.

# 404
  • Melmak
Така на хартия изглежда супер, канят я, гледат кучето, пари й дават. А майка й постоянно иска да я съветва. Мен само това ще ме изнерви и ще ме накара не да си ровя в телефона, а да избухна. Майката има мания за контрол. Дава й пари, за да я манипулира “не си благодарна”, “искам да се виждаме повече и да те съветвам, да ми споделяш”. Млада и здрава, права жена какво толкова ще се съветва с майка си….

Общи условия

Активация на акаунт