Трябва ли да се месим в живота на порасналото си дете

• 23 439
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Не сме поощрявали връзката,но тя не даваше да се каже нещо лошо за момчето.
Много пъти сме й “отваряли”очите и сме й казвали какво не е както е,но тя не приемаше нашето мнение ,ние съответно я подкрепяхме,тъй като тя казваше,че го обича .
И в един момент видя това което й говорехме явно и го заразя пак доста странно спря да го вижда той й пишел,звънял казва,тя не отговаряла и той започна пък на нас да пише какво правела ,как се виждала с други как била се регистрирала в сайт за запознанства тъй като й беше хакнал всички социални медии и тн докато не го блокирахме.
Говорихме с нея тя каза тогава,че няма такова нещо.
 Хора, честно ли?? Какво значи зарязала го била странно? Кое е странното, че като си решил да се разделиш с някого спираш да го виждаш? Или че не е отговаряла, това ли. Ама нейна работа си е, лична, как ще подходи с мъжа до нея. Не знаете явно какво и как е преживяла и чувствала, но и тук не се пропуска филтъра през вашите виждания.
И тоя младеж притеснен ви занимава вас с техните лични неща, после вие я питахте дали излиза и се запознава с други мъже?? Правилно ли разбрах? Ако да, не знам вече.

# 466
Има много елегантни начини да прекъснеш връзка, която е токсична за  детето ти. Какво освен поощрение на връзка с подтискащо гадже е да го приемаш радушно в детската стая 8 години, не 8 месеца?
Поради една или друга причина момата вече е отдалечена и отегчена от срещата с родителите.
Нека те се запитат защо се е случило. От отговора ще зависят отношенията в бъдеще и гледането на кучето. Последното е невинно.

Тези "елегантни" начини са си вмешателство и манипулация. Единствено може да не го приемат да живее у тях, но това може да е по-опасно и той по-лесно да я изолира, ако са надалеч

# 467
Те не са живяли в нас,всеки си живееше в неговият дом,но да уикенда са били в нас или в тях  ако техните ги няма или ако нас ни няма по време на ваканция.
Една от причините именно е и това,че той нямале намерение май да се изнесат на квартира сами както тя искаше,а при техните си му било добре,за да не плащал сметки:)

# 468
Да, ако наистина има нужда, а всеки има нужда от помощ понякога. Борбата с апатията и разпадането на семейството тряя кипи.

# 469
Не сме поощрявали връзката,но тя не даваше да се каже нещо лошо за момчето.
Много пъти сме й “отваряли”очите и сме й казвали какво не е както е,но тя не приемаше нашето мнение ,ние съответно я подкрепяхме,тъй като тя казваше,че го обича .
И в един момент видя това което й говорехме явно и го заразя пак доста странно спря да го вижда той й пишел,звънял казва,тя не отговаряла и той започна пък на нас да пише какво правела ,как се виждала с други как била се регистрирала в сайт за запознанства тъй като й беше хакнал всички социални медии и тн докато не го блокирахме.
Говорихме с нея тя каза тогава,че няма такова нещо.

Ами ето,тя вашето мнението никога не ви го е искала и да й го дадете,пак не ви е слушала. Вие го изкарахте като някаква новост и  сте много притеснена.....
Тая девойка има нужда въздух да диша,токсично гадже толкова много години, обсебваща майка,дето не я пуска да си заживее нормално и самостоятелно, а на бащата не помня какъв му беше случая,предполагам пак нещо в този дух. Защо не я оставите известно време,без да досаждате? Да се чувате на няколко дни,да не й се врете нон стоп отгоре и да не я притискате и задушаване? Сериозно говоря да посетите и психолог. Това е някаква патология вашето!

# 470
  • София
уикенда са били в нас или в тях  ако техните ги няма или ако нас ни няма по време на ваканция.

Не по врат, а по шия.
Не ги разбирам аз така нещата, но поне се е отървала дъщерята.
При толкова много опекуни не ѝ е било лесно.

# 471
  • София
Ходът на живота няма как да бъде завъртян наопаки. И съм убедена, че с времето и майката ще се научи да е по-обрана в опитите за общуване, и дъщерята ще стане по-комуникативна. Стига да не я поучават и да не я съдят за решенията и действията ѝ. Човек на почти 30 години, видимо разумен, няма нужда от опекуни, а от равностоен диалог.
Тук е всичко.

Отчуждението рядко се променя към затопляне. Без да има въздух и пространство направо върви към заледяване.

# 472
Много я ожалихте тази дъщеря. Като си пълнолетен е твое задължение да си поемеш живота в ръце. Няма как родителите й да са виновни ако е стояла в токсична връзка. (Отделно, че в последно време много се злоупотребява с понятията токсично и нарцис.) Дъщерята прави каквото си иска, това е ОК, но е неучтива и груба с майка си, което не е ОК. А отчуждението няма да изчезне, по зле ще става.

# 473
  • Beyond the stars
Много я ожалихте тази дъщеря. Като си пълнолетен е твое задължение да си поемеш живота в ръце. Няма как родителите й да са виновни ако е стояла в токсична връзка. (Отделно, че в последно време много се злоупотребява с понятията токсично и нарцис.) Дъщерята прави каквото си иска, това е ОК, но е неучтива и груба с майка си, което не е ОК. А отчуждението няма да изчезне, по зле ще става.

И ? Да я накажат в ъгъла ? Тя е жена на 26! години. Която живее и се издържа сама. Аз на фона на държанието на майката, даже не мисля, че момичето е грубо.

# 474
  • София
Като е трябвало да си поеме живота в ръце, защо са я оставили в детската стая, че и гаджето са приютявали? Че и драма беше, когато поиска да се отдели.
И аз съм на мнението на Вълшебство. Не е груба дъщерята, а се опитва да балансира между себеотстояване и това да не отреже грубо майка си.
Аз бих на нейно място си казала доста неща.

# 475
Късането на пъпната връв при порасналите вече деца е много болезнено... за майката. При децата напротив – порастват им крила.
Вече от родителите зависи дали ще ги оставят да отлетят, или ще им подрежат набързо крилата, та да си седят при тях завинаги и под контрол.
Знам, че е трудно да се примириш с мисълта, че детето ти вече е голямо и държи живота си в собствените си ръце, че вече не си такъв фактор, какъвто си бил преди, но... Това е животът.
А майката винаги ще се тревожи за децата си, колкото и големи да са станали вече, дори когато имат собствени деца, че и внуци. Важното е да не позволи тази тревога да съсипе живота им.

# 476
Кака Сийка е права,но е време нещата да се преодолеят. В интерес на всички е си мисля. А и с това поведение,майката още повече отблъсква дъщеря си от нея и това,че не може да я "пусне",ще й струва взаимоотношенията с детето. Аз лично подозирам, че те двете никога не са били близки ,по начина, по който желае майката. И в корена на проблема смятам,че е поведението и отношението на майката. Ако цял живот е била обсебваща и контролираща,изобщо не се учудвам,че дъщерята я избягва.

# 477
  • София
Поведението на дъщерята към майката е следствие на поведението на майката към дъщерята. Когато някой прекалява спрямо мен, и аз няма да съм много усмихната и учтива спрямо него.
Сега остава само вълкът да промени нрава си.

# 478
  • София
Ще цитирам нещо, прочетено не помня къде "Преди родителите питаха "Детето се напикава, какво му е", а сега "Детето се напикава, какво ни е". Родителите вече са виновни за всичко, вкл. че са каквито са.
Аз съм от немесещите се и неразпитващи родители. Изобщо не съм убедена, че дъщеря ми сама взе най-правилните решения за себе си, предвид произхода и образованието си.
Но моят девиз е, че човек сам трябва да си настъпи някои мотики.

Сетих се  къде съм го чела - "Тревожни хора" от Бакман

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 12:12 от Cuckoo

# 479
  • София
Понятието самостоятелна ще започне да важи когато: живее отделно от родителите си, работи и си плаща всички сметки сама. В случая е самостоятелна единствено да си харчи парите. Токсичността е отделна тема и не засяга само тази възраст. Независимо на колко години е  и как я е променила връзката, много зависи от характера на момичето и как се справи сама. Бих казала, че докато разчита на вас и е заета само с това да се забавлява справянето е под въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт