Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 18 585
  • 653
  •   1
Отговори
# 90
А треньор на живо или по интернет... в смисъл ако съм си харесал някой от София, а пък аз съм си във Варна...
И какви са средните тарифи за това? Цени, под които няма смисъл да си губиш времето или такива, дето също няма смисъл да са с толкова високи критерии Wink

# 91
Е, ако си си харесал от София пък си във Варна, няма как да ти води тренировките на живо по всяка вероятност.
Съвет не мога да дам, защото аз отидох  в близката зала и се записах. Те предлагаха пакет с треньор и аз го наех. Плащам си такзата за фитнеса в комплект с треньорските услуги всичко на едно и той ми води лице в лице седмичната 1 тренировка, в останалите дни съм сама.

# 92
Интересно, благодаря за мнението!

А какъв е твоя режим на спорт и храна, колко голям ти е прозореца, в който не ядеш? И кога наблягаш на тежките тренировки, след или преди храна?
Тренирам сутрин, ставам в 4:30 - 5. Без аларма. Толкова рано не ми се яде, ям веднага след тренировка. Задължително протеинов шейк, смесен с кефир или кисело мляко + яйца или сьомга. Моят протеин е органик от grass fed мляко, без други съставки, само whey protein. Във вторник и сряда работя от вкъщи и в тези дни понякога тренирам по-късно, към 10. Или двуразово - в 5 и в 10.В тези дни ям закуска към 8.
Обяд между 1 и 3ч. Вечеря към 6-7. Лягам си към 8 най-късно през седмицата. В петък и събота може и по-късно.
Минимум 4 силови на седмица, понякога 5. Минимум 4 дни с по 10км бързо ходене - събота и неделя и вторник и сряда, когато работя от вкъщи. Добавям напоследък и по малко хийт/кардио след силовата.

# 93
Браво бе Коста, нямам думи.
Оф, няма начин като стана и да почна да тренирам. Аз не знам на кой свят съм Joy
Ама това протеин на прах с кефирчо е добра идея.
Да заменя примерно яйца с масло на моменти. Тенк ю.
Идейно е, ще търся някакъв чист протеин без подсладител.

# 94
  • София
Моят протеин е органик от grass fed мляко, без други съставки, само whey protein.

Може ли линк към твоя избор?

Аз засега "тренирам" с физически труд в екстремни условия Sunglasses

Режима на хранене го понагодих благодарение на темата. Но се чудя кога ще стигна поне 50кг. Може пък повече енергия да ми дойде, а не да се влача като спънат кон.

# 95
Хрупка, не знам колко ще ти е полезен моя избор, защото живея в Англия. Купувам го от амазон, ето линк https://amzn.eu/d/6Y9EKHJ
Трябва да се внимава да няма лецитин, защото слагат в протеина без вкус.
Елора muscle protein synthesis се отключва само когато има достатъчно от аминокиселината leuciline, към 2.5гр. Това е средно 30-35гр протеин от животински произход. Та като ядеш примерно 3-4 яйца не минаваш този threshold. В едно яйце има по 5гр протеин. Та протеин на прах сутрин след тренировка е важен в този смисъл. Ако не съм тренирала ям примерно по една кофичка котидж с общо 30-34гр протеин и малко сьомга или яйце. Заради този threshold винаги трябва да се стремим към минимум 30гр ЖИВОТИНСКИ протеин да има във всяко ядене. За сравнение 2.5гр leuciline има в 45гр грахов протеин, та веганите искат не искат трябва да приемат повече калории и въглехидрати, че да постигнат същия ефект.

# 96
Хрупка, не знам колко ще ти е полезен моя избор, защото живея в Англия. Купувам го от амазон, ето линк https://amzn.eu/d/6Y9EKHJ
Елора muscle protein synthesis се отключва само когато има достатъчно от аминокиселината leuciline, към 2.5гр. Това е средно 30-35гр протеин от животински произход. Та като ядеш примерно 3-4 яйца не минаваш този threshold. В едно яйце има по 5гр протеин. Та протеин на прах сутрин след тренировка е важен в този смисъл. Ако не съм тренирала ям примерно по една кофичка котидж с общо 30-34гр протеин и малко сьомга или яйце. Заради този threshold винаги трябва да се стремим към минимум 30гр ЖИВОТИНСКИ протеин да има във всяко ядене. За сравнение 2.5гр leuciline има в 45гр грахов протеин, та веганите искат не искат трябва да приемат повече калории и въглехидрати, че да постигнат същия ефект.
Лецитина принципно го има и като добавка. Едва ли е толкова лошо. И добри и лоши неща съм чела.
Ами явно не ги докарвам, ама толкова мога да ям, не мога повече.
Вчера се загледах в цените и ми се замая главата Joy
И отидох да видя в Зелен протеините.
Ама растителни.
https://zelen.bg/proteini/bio-proteinov-sheyk-supermiks-500g-dragon-superfoods
Ей този е с всички аминокиселини.

# 97
Защо да няма лецитин? В този, който аз взимам има. Какъв му е проблема?

# 98
Впрочем да споделя, че вече трети ден съм махнала плодовете на гладно сутрин.
Нали си ме знаете какво съм говедо и как трудно променям някои неща.
Обаче след лечението на аб някак ми се забави отслабването.
И се сещам как пиша тук като има проблем да си помисли човек как се храни и да коригира.
И викам да опитам.
Ами има разлика хора, има.
Вече ставам, пак си пия първо топлата вода. После джуря мст масло, след 3 минути яйце с кефира и си джурвам кафенцето. Па после 1 киви си излапвам. Идеално.
Преди време в една от книгите за запека или може и от нета да е било четох, че сутрин мазнини и протеини събуждат най-силно чревната перисталтика.
Ако се хапне зеленчук или плод е слаба ракия. Но мазнина и протеин веднага предизвиква движения на червата. И това ставало до 5-10 минути, не е нужно храната да е смляна.

Гущер, не съм те забравила чадо, след малко.

# 99
Защо да няма лецитин? В този, който аз взимам има. Какъв му е проблема?
Защото е емулгатор. Разгражда повърхностния мукозен слой на тънките черва и води до повишена чревна пропускливост. В дебелото черво разгражда слузта, отделена от епителните клетки, с която се храни микробиома и води до умирането му, т.е. намаля сериозно популацията на полезни бактерии. Освен това е изкуствен продукт, извлечен от растителни олия, най-често от слънчогледово.
Елора и аз не мога да изям повече от 3 яйца сутрин и затова си пия протеина с кефир + 1-2 яйца или 100гр пушена сьомга. Браво, че си разкарала плодовете на гладно, те са си за десерт.

# 100
Хм, добро инфо, мерси, ще го избягвам тогава.
Иначе съм го срещала като добавка на таблетки със супер ползи уж.

Ще опитам този растителния, нататък ще търся някакъв без лецитин и без подсладители.

# 101
Мерси. Ама хич не се свенят да обират хората като лепнат етикет органик ей Sweat Smile
За растителните съм чувала оплаквания, че създават стомашни проблеми при някои хора.

# 102
Оф, ами то колко му е да пробвам едно пакетче.
Пък ако не стане ще търся от животинските, по-скъпите.

# 103
Няма лошо, пробвай. Казвам само ако се появят някакви проблеми да имаш едно на ум.

# 104
  • на острова на мечтите
Costa, благодаря за инфото. Бяха ми препоръчали лецитин при псориазис. А и нашата Папи възпитателка препоръчваше да се пусне щипка лецитин да върху храната му.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 15:23 от danilu

Общи условия

Активация на акаунт