Как да научим дете да си прави сметката

• 10 319
  • 349
  •   1
Отговори
# 240
1000 лева са си прилична и достатъчна сума, даже да си позволи веднъж седмично екскурзия или излизане.

# 241
Човек може да избира какво и дали да работи,ако има възможност. Ако няма,не виждам причина да работи така срамните професии-сервитьор,продавачка и тн.
Аз не бих искала родителите ми да изнемогват,само и само аз да уча и да не работя.
Мисля,че е достатъчно това,че му плащат квартирата и образованието!

# 242
Кредитът бил нещо лошо, чета тук Simple Smile

# 243
  • Пловдив
Във всеки случай е добре да се избягва, ако можеш да минеш без него. Wink

# 244
Много хора няма как да си купят жилище без кредит.

# 245
  • Пловдив
Е, ако няма как, ще вземат.
Ако има как, не е за вземане.

# 246
В днешно време понякога се налага. Не всички са бързи кредити или увътряне. Това е животът, освен за децата на буболина примерно. Хората имат кредити.

# 247
  • Down south
Във всеки случай е добре да се избягва, ако можеш да минеш без него. Wink
Защо?

# 248
Защото е много хубаво да си длъжник.

# 249
Много по-лошо е да не се движиш напред и да не градиш нищо. Simple Smile

# 250
  • Пловдив
Защото създава задължения за връщане и за лихва, а не знаеш дали утре няма да останеш без пари.

# 251
  • София
Ами човек,който има достатъчно, няма да си гърби детето не само като студент, а и след това.
Мда... По принцип звучи логично.
Едно е поработване, друго е по 12ч да даваш нощни смени, примерно. Около мен всички, които са се гърбили като млади, пардон налагало им се е да се гърбят, сега го дават малко по- лежерно с децата си точно защото не искат те да са на тяхно мястою

От темата и тезите разбрах, че ако искаш да ставаш инженер, се записваш не като стажант чертожник, а като носач, примерно, за да изградиш навик, а не защото носачите в склада взимат повече от стажантите.
Макар че е точно това.
И Бианка си го написа - че би предпочела да продава сладолед, защото са ѝ трябвали пари, вместо друго, но за по- малко пари.

# 252
Можеш да градиш и без кредити, ако семейството е задружно и си помагат, а не всеки да си стиска парите, направо изпадам в недоумение като чета, че в едно семейство парите не са общи,
 всеки си стиска парите и делят разходите.

# 253
В превод - ако родителите не ти купят жилище - стой си без такова, докато не събереш 150000  примерно Simple Smile

# 254
  • Down south
Ясно, разбрах.

И по темата, дъщеря ми работи откакто беше на около 15.
Гледаше деца на съседи и приятели, родителите искат да излязат за два часа, деца под 12 не могат да се оставят сами, трябва гледачка. После помагаше, като tutor и си изкарваше някакви джобни допълнителни.
Мисля, че се изграждат навици и се създава чувство за отговорност.
Сега е в колеж и да, има/ме студетски заеми. И да, това също е отговорност.

Общи условия

Активация на акаунт