Тренировки в домашни условия - 123

• 34 375
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
Наде, връх !
Направи здраво тяло, но явно това ти е била целта.
Все пак, внимавай със свръхтеглото.
Идва момент, когато каквото и да правиш, нЕма резултат.
Този коментар и аз не го разбрах. Ако искаш да кажеш, че Надя изглежда обемна с този коментар за здраво тяло и свръх тегло, не мога да се съглася. Аз виждам мускулеста изваяна форма с никаква излишна мазнина. Може пък да съм в грешка, вземи да ни пуснеш твоя снимка, че да видим как изглежда "перфектното тяло".
Днес работя от вкъщи та тренирах двуразово. Сутринта full body strength and cardio https://youtu.be/MtjvwiMp2Vc?si=3dJu2hFpqDBXbfPY + 3км ходене. Следобеда hiit&abs challenge https://youtu.be/24mPkoLzPeA?si=SaWDkGZa-jrM1hTQ и 6.5км ходене.
Битч как ти се вижда Макс програмата? Интересно ми е какво мислиш Blush
Агент завиждам благородно Grinning

# 106
Коста ,програмата ми харесва без да е нещо уау ,подозирам ,че е направена за заклетите феновете на Iron -нещо кратко ,не толкова натоварващо ....но не е връх на фитнес архитектурата Stuck Out Tongue Winking Eye
За днес мобилност с тренера и сега ще направя поредната от макса ,май пак е с топката тази тренировка.Вече почти съм ударила кепенците и ще слея всички почивни дни-мисля да карам колело и преходи,не ми се ходи никъде ,обаче ...все повече ме тегли към спокоен живот и предвидима рутина след трусовете и шока последните месеци...

# 107
Битч, мерси. Ще стигна и до Калолайн някой ден. За момента Хедър ме натоварва добре. Аз си карам подред с 1.0, но със сериозни тежести. Като някои дни правя по две, че са по 30 минути.
Отчитам 6.5км сутринта. После цял ден се чувствах скапана. Едвам избутах 5ч работа, добре че е от вкъщи днес.
Днес мотивацията ми дори не беше нула, а под нулата. Исках само да се разплуя на дивана и нищо да не правя следобеда. Но си казах, че така се почва Joy Обух си клинчето и си направих тренировката, ден 1 от седмица 3 на 1.0. После директно се изстрелях навън да разходя кучето, кратко, само 3км. И естествено се чувствам в пъти по-добре сега за това че тренирах.

# 108
Да ...ами Хедър не е по-лесна от Карълайн ,според мен и всичко зависи от това каква тежест ще избереш.Аз нещо съм се закучила на Карълайнката и всичко друго ме нерви ,опитах ...даже минах през периоди ,когато Хедър много ми харесваше ,но уви за кратко...скоро правих един уъркаут с ластици за дупе на Сидни,по-принцип много го  харесвам....едва я изтърпях до края ,а може би година тренирах доволно с нея хехе Joy
Трябва сериозно да си намаля скрийн тайм_а ,вече го отчитам като проблем.Като си легна на дивана с телефона съм като под упойка ,чувствам се добре, постоянно си намирам причини да си рисърчвам някакви неща ,дето хич не са ми важни ,вместо да просна прането например или да си направя крачките.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 10:00 от No_frame bitch

# 109
Вчера ден 8 от fuel дупе, днес е ден за почивка:)

# 110
  • Bristol
Това със свръхтеглото и аз не го схванах и се чудех какво значи 🤔
Аз съм командировка и в хотела има малък джим. Щастлива отидох да тренирам там с тежести, обаче точно килата,  които ползвам ги нямаше, а ми се стори, че бая голяма беше колекцията 🤔 Почудих се, дали да не тренирам с други кила, но реших, че за 5 дни нищо няма да ми стане, ако не ползвам тежести.
Вчера, табата и корем с Хедър. Очаквам утре да усещам коремните си мускули 😊
Costa, сутрин мушкам по 2 яйца за закуска и минавам 3 км пеша до офиса. Добре, че времето е хубаво 🌞

# 111
  • Варна / UK
Аз не останах с впечатление, че Пепито иска да ме обиди. Контекстът е, че тя харесва по-грациозни фигури, а аз от (близо 5) години се мъча да кача мускул и започнах да заформям структура на "батка" Joy . Предупреждението е, че като вляза в мено-то (аз още съм в премено-, тоест функционират все още до известна степен естроген/прогестерон и т.н.) може да покача тегло (свъх-тегло), което да ми е трудно да сваля.
Аз смятам, че съм си изработила стратегия на тренировки и хранене, ще обясня малко по-надолу, която няма да ме вкара в такъв филм (надявам се:grinning:).
Уточнявам, че моите фитнес цели не са изцяло естетични, аз искам повече сила (за да се занимавам с разни спортове/хобита, които обичам) и следователно искам още мускул, и най-вероятно ще кача още някой килограм. Харесвам си се хем с мускул, хем с по-женствени форми и това, че не съм стройна фиданка, хич не ми е дерт.
Сега съм 56 - 56.5кг на 163см, като тръгвах в средата на 2019та да отслабвам бях май по-малко:joy:
Скрит текст:
Към края на 2019та - и вече 2020та се докарах по едно време до 49кг и хич не ми хареса как изглеждам (в лице бях пълен ужасТ, краката ми изглеждаха едни криви и безформени)...
Скрит текст:
"Мил" спомен Grinning

За изгледа отзад въобще няма да коментирам - отваряйте на ваша отговорност:
Скрит текст:
Относно тренировките:
Скрит текст:
От две години тренирам комбинирано за хипертрофия (сетове в диапазона 8-12 повторения с тежест 65-75% от 1RM) и сила (на някои упражнения правя сетове в диапазона 3-5 (или 2-6) повторения с тежест 85-90% от 1RM). Като съм в бълк фаза увеличавам силовите сетове - до 30-40, а понякога и 50% от тренировките ми са с такива. Като чистя и поддържам - намалявам до 20%. 1RM е тежестта, с която може да се направи само едно повторение.
Каква е идеята ще се опитам с помощта на ChatGpt да обясня:
Тежките базови упражнения с нисък брой повторения стимулират:
- Тестостерон и растежен хормон – които играят роля в изграждането на мускулна маса и горенето на мазнини;
- Повишават невромускулната активация, което означава, че тялото става по-ефективно в използване на сила и енергия.
Тренировка включваща тежки сетове води до по-голям “afterburn”:
- Организмът използва повече кислород и калории, за да се възстанови след тренировка;
- Метаболизмът остава ускорен няколко часа след тренировката.
Подпомага мускулна хипертрофия и сила:
- Силовите (тежки) сетове развиват миофибрилна хипертрофия (на самите мускулни влакна);
- Комбинирани с умерени повторения (8–12) → водят до по-комплексно развитие на мускулатурата и по-висок разход на енергия в покой.
Тоест силовите сетове водят до по-голяма хипертрофия от сетовете за хипертрофия:grinning:, обаче са изключително натоварващи за нервната система и не може само силово да се тренира, за мое съжаление...
И освен това, силовите стимулират хормоните. И да добавя, че точно силовите тренировки увеличават костната плътност и са "лекарство" срещу остеопороза.
Оставям още нещо по темата - защо тренирането със 75% от 1RM е най-добро, няма да го коментирам сега, че и без това чаршаф стана:

Относно храненето...
Скрит текст:
... то е свъзано с тренирането. По-голям енерго-разход - повече калории. През по-голямата част от годината съм на 2000 - 2200 (при бълк може и повече да са, не ги следя много стриктно). Гледам кантара - дали качвам или свалям и леко завишавам/намалявам при необходимост.
Винаги комбинирам въглехидрат с протеин и мазнини (само преди тренировка и веднага след тренировката избягвам мазнините). Целта е да се намалят пиковете на глюкозата и не огладнявам през половин час:grinning:.
Освен ако не искам пик на глюкозата... Преди тренировка ми е любимо да изям банан и да изпия едно кафе половин час преди фитнес - идеята е да вкарам въглехидрат, който да ми даде енергия по време на самата тренировка - това подпомага хипертрофията и не ми дава възможност да вляза в катаболен режим.
Когато съм на почивка не тренирам; лятото в БГ почти по месец също почти не тренирам- тогава намалявам калориите на около 1800-1900, но пък и имам много ходене.
Така както съм комбинирала нещата не мисля, че има шанс да кача килограми, които не искам - вкарала съм го този метаболизъм в коловоз, надявам се да няма изненади. Следя доста групи във фейсбук - пълно е с фитнати мацки 50, 60, че и 70+, няма да се даваме пък!

# 112
  • на брега на морето
Надя, подкрепям- за силовите, тежестите и т.н. Предния път бяхме писали едновременно затова пропуснах да кажа колко добре изглеждаш, браво! И аз съм 163 см и на 49 кг  последните години изглеждам направо хърбава. Затова с тренировки и похапване ги докарах до 53 кг. И сега ще гледам да ги задържа лятото.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 16:57 от Мелина_3

# 113
Надя, за мен си точно стройна фиданка. Няма грам излишна мазнина по теб. Аз съм 165см и 62кг и изобщо не ми хрумва да отслабвам повече. Т.е, някой с почти 10кг по-малко е направо грациозна антилопа в сравнение с мен Grinning То затова ти имаш плочки на корема, а аз не Stuck Out Tongue Winking Eye
Перито и менопаузата съм съгласна, че не са присъда. Храната трябва да се следи много осторожно, но не е невъзможно. Пък и планирам да съм на hrt след като приключа с цикъла.

# 114
  • Bristol
Наде, супер научно подхождаш 💕
Аз по-просто разсъждавам, в менопаузата, а и малко преди нея, просто трябва да намалим храненето или увеличим движението. Това е моят подход и личен опит. На мен супер апетит ми се отвори и видя ли храна, не й прощавам. Мъжът ми е в шок, с какви количества се справям. Та колкото и да спортувам, няма начин да отслабна, ако не внимавам с храната.
Аз ще съм щастлива, ако съм около 70 кг. Като млада и активно сппртуваща бях 178 см под 60 кила. Сега последно като се мерих, бях се свила до 176 см 🤣 друг ефект на възрастта.
Иначе кой каква фигура харесва вече е супер индивидуално 😊 Аз не гоня фигура, искам да съм здрава, без болки и пиеща една торба с хапчета. Както и физически да съм издръжлива.

# 115
... и да се научим да контролираме стреса и съня! Двата ми големи лични препъни камъка на перименото!
Е, и болките в ставите!

Наде, винаги е абс. удоволствие да те чете И гледа човек!

Върнах се от Исландия болна, та днес ще е нещо леко!

PS Дневната доза полезност от мен:

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 19:28 от Agent Provocateur

# 116
  • на острова на мечтите
Още ми е много рано да качвам снимки 😁, но вече забелязвам извивки в талията , които преди нямах. Премерих с шивашки метър, и сантиметрите са с два надолу. Усещам се значително по прибрана откъм габарити.
NadyaT, чудесно изглеждате👏
 Утре ще отскочим до Декатлон да се разгледам  какво имат в наличност,а и да се разходим към морето.
Честит Първи май!

# 117
Права си, Агент. Психическото здраве е толкова важно колкото физическото.
За седенето на бюро, аз пак да си кажа за standing desk, миналият път никой не ме отрази Joy
Данилу браво, много ти се радвам. Гледай какви резултати дори и с ограничено трениране заради ръката и глезена ти. Представи си като позаякнеш още колко по-добре ще се чувстваш.
Битч аз си направих предизвикателство по време на ковид, детоксикирах се от технологии за месец и толкова добре се почувствах, че си продължих. Може да пробваш. Като резултат се пристрастих към аудио книгите де, но не го виждам като негатив. Слушам си вечер вместо телевизия и докато разхождам кучето.
За днес отчитам strength and cardio power hour с Хедър https://youtu.be/OyWiG0wVrto?si=pSuKAi0u7IRyJVUP.  Стопи ми лагерите тази тренировка.
Сутринта 6.5км с кучето.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 20:57 от Costa

# 118
Надя, вдъхновяваща трансформация и интересен разказ - Благодаря за споделеното!

Коста, чета те и си мисля, че и на мен ми трябва куче 😁

Аз продължавам със силовите и бягане. В неделя съм на половин маратон и изобщо не се чувствам подготвена. Все пак е половина, ще го избягам/извървя. Вече 2 години не съм ходила на бегачески мероприятия и ми липсва енергията на този вид събития. Обмислям и някаква дестинация за бягане/йога/спортна ваканция, но тази година май нямам време 🙄

# 119
  • Варна
Ех, че готино точно тази тема да е пълна с коментари. Не бях отваряла 3 дни, затрупана съм, но тренировките вървят.
Радвам се, че и с храненето се справям и килограмите вървят надолу макар и бавно. (172см, 59кг и ми е ясно, че още 2-3 ще са зор надолу, но и това ще стане)
Рано ми е за снимки, но виждам промяната вече.
Последните тренировките ги правя силови с финиш 25 минути Шон Т25. Пръсва ме този човек и това натоварване без грам почивка е моето!!! Най-много ми харесва и опцията без скачане. Гледам със но на моменти минавам и на тази.
Аз и на силовите не правя големи почивки. Все времето е кът, а така се натоварвам повече и после съм по-удовлетворена.
Ежедневното бързо ходене то вече е част от играта. Нямам куче, но пък имам слушалки, подкастове и аудиокниги 🤣
Абе няма мърдане, почне ли промяната така те увлича, че не искаш да я пускаш. Зора е да се сриташ и да дадеш старта.
Малко смях-вчера както стоях като се сетих за крем карамел ще умра. Малеее, ама е, направих си хапващ се с кеф и без грам угризения.
Айде да минава и днес и да даваме старта на уикенд големите разходки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт