Тренировки в домашни условия - 123

• 34 380
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
Надя, хубяво правиш, благодаря за подробното описание.
При всеки е различно, но 1000% че е много важно в каква форма се влиза в МП.
Приятелка лекарка, кака на всички тук, казва че е ултра важно като дойде ПМ да има добра мускулна маса, за да има качествен живот по-нататък.

ПМ направо ми стопи мозъка и си помогнах като изместих сутрешните тренировки вечер, хората отиват на пиано бар, а аз в парка 😃
Съня ми се разби от нощните изпотявания, по 1-2 ставания, за да си преоблека и махна мокрия чаршаф.
Намалих яденето, че започнах да качвам, спорта ми е през ден, болят ме ставите ако е всеки ден, но и аз спортувам и се движа активно от малка и в някакъв момент човек плаща цената.

# 121
  • на острова на мечтите
Costa,🤗❤️
Днес си закупих малко ластици, йога тухла, и един гумен цилиндър. Исках и пудовка, но тези в наличност ми се видяха много груби и грозни. Ще видя в Амазон.

# 122
... спорта ми е през ден, болят ме ставите ако е всеки ден, но и аз спортувам и се движа активно от малка и в някакъв момент човек плаща цената.
Ал, понеже болките в ставите са ми болна тема, ще взема отношение, но подчертавам, че е напълно лаишко. Но аз лично не съм открила директна връзка между болките в ставите ми през перименопаузата и активния ми начин на живот преди това. Когато започнаха ходих и на ортопедичен хирург който не намери никакви индикации за артрит, възпаление, етс. Дори мои приятелки, които никога не са били активни се оплакват от същото. А и "активен лайфстайл" съвсем не е равнозначно на "тренирах за няколко цикъла Олимпиада", та да приема, че си плащам цената за кефа да съм активна.

Леки болки в тазобедрените имах и по време на бременностите - т.е. пак в период на хормонална пренастройка.

Иначе цял живот съм си била предразположена към травми и счупвания, но това си е специфична черта на генетиката ми, ММ ми вика "accident prone" - кекава съм си, казано с думи прости.

Ще ми е много интересно наборките да споделят как е при тях и при далеч не толкова активни техни близки?

Costa, "отразих те" (голяма мъка ми е този нов БГ сленг, реже ми слуха зловещо Grinning ), Но съм оставила идеята да зрее бавно и да си я проучвам! Аз лично рядко правя неща от днес за утре!

Така, докъде го докарах с отчетите...
94/99 Bormio Old Town Recovery Ride
95/99  Power HIIT and Core series W3 + Ilha Grande 3-min Rowing Stroke Builds

PS Мерси Simple Smile Да, щерката размята брутални мигли, къде по рождение, къде от факта, че не пропуска да се намаже уж случайно с моите серуми, та и купувам и на нея.

# 123
Ден 9 от fuel - цяло тяло доста се понатоварих,но пък ми хареса и то много.Утре ми е ден за почивка.Simple Smile

# 124
Днес ден 2,седмица 3 от 1.0 на Хедър и по 3км преди и след работа с кучето.
Болките в ставите са класически симптом на ПМ заради ниските нива на естроген, оправят се с hrt.
Какъв късмет, че точно миналата седмица имаше епизод по темата при кака Габриел. https://open.spotify.com/episode/5gKpUmuHXQimgZj0gmPgCW?si=Q4u-9GS2TvuDXffNjYJNFQ

# 125
Коста,  Наде, изглеждате прекрасно! Моите адмирации и на двете.
И аз не мисля, че Пепа искаше да обиди или омаловажи резултатите на Надя.

Пайла, съжалявам.

Аз се надявам скоро да излезем от този кофти период и да почна да тренирам. Големият беше болен, две седмици у дома. После бебето се зарази с RSV , бяхме пред прием в болницата, издадоха ни направление, но се размина. Сега аз кашлям като магаре нощем и съответно не спя повече от 4 часа, което ме съсипва.

Липсва ми тренировките, но като цяло ми липсва всичко от живота точно в момента

# 126
  • Варна
Добро неделно слънчево и топло утро!
Само за разходки Simple Smile

Петък беше ден за тренировка, но със задачите времето замина. Имах 1 час като закарах детето на тренировка и реших, че ще е бързо ходене, че иначе докато се прибера, преоблека и то вече време няма.

50мин, 5.5км, не е ден на бездействие!
Вчера ще наваксвам петъка, малеее след 2 дни почивка то няма спирка. Толкова енергия, сили и желание имах, че не ми се спираше хахах.
90мин силова, 25мин Шон.

За днес: хапвам си баничката с юфка от спелта и след час мятам силова. Вчера долна част, днес горна и кардиото ще е навън. Мисля веднага след тренировката само да сменя дрехите и веднага да изляза. Един добър старт на деня! Следобед-мързелуване Grinning

Пожелавам ви и на вас ползотворен и усмихнат ден!

# 127
И аз правих баница с пълнозърнеста юфка днес 😀
Вчера два часа преход .Днес ще ходя на пилатес или каланетика с една приятелка .

# 128
  • Варна

Дали може да се вдигне скоростта според вас на бързо ходене?
Имам чувството, че следващото е да бягам, но все си казвам “винаги може повече”
Вие с каква скорост го правите това заветно бързо ходене?

# 129
Здравейте и от мен днес ден 10 fuel  е голямо потене падна тренировката беше хард нещо си Simple Smile
Приятен следобед.

# 130
Избягах днес моя самостоятелен половин маратон 🙄 Голяма излагация - за цялата ми "бегаческа кариера" не съм имала фал с аларма за събуждане... До днес 🫣 Легнах си вечерта на време, сложих си алармата за 4:10 сутринта ... И се събудих в 5 🙄 защото съм избрала алармата за делнични дни 🙄 А в 5:15 трябваше да съм на автобуса, който ни кара до началото на трасето. Станах, помислих, осъзнах, че няма как да се оправя и да стигна навреме, за минута обмислях да си легна и да се отдам на самосъжаление. Здравият разум (или инат) победи и отидох да си избягам дистанцията по мой си маршрут 😁 Далеч не е най-доброто ми време, както очаквах, но съм доволна от себе си 🤩

# 131
  • Бургас
Поздравления, Sprinkles, и за здравия разум/инат и за самото избягване на маршрута!

# 132
Sprinkles, браво за проявената воля и инат! Направила си най-доброто  във създалата се ситуация!
(аз си триплирам алармите - стандартните за работен/почивен ден си стоят + дублите им след 3 мин + къстъм, която пипвам всяка вечер;. преди път или нещо отговорно почти не спя от нерви)

Снощи се заинатих и докарах гребането за последните 6 год до 9 000 км. Много исках да е кръгло 10 000 тази година за кръглия РД, но нямаше как да стане, а шансът да се травмирам за пореден път докато се напъвам клонеше към 100. Утре ще празнувам и ще си пиша новите фитнес цели за годината. А днес ще успея да си завърша и цикъла 99/99. Можеше и по-добре, но и това не е съвсем зле!

96/99 Painapo Beach Interval Ride
97/99 Isfjorden Strength Ride + Iceoplex Arena Steady Skate
98/99 Swan Lake Pressure Rowing Builds & Drills  + Goreme (Turkey) Tempo Ride

PS Слушах нещо полезно и споделям. Голямата ми любов - млечните пак ги споменават с лошо...

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 12:44 от Agent Provocateur

# 133
Ох, тая Ксения за няколко неща я хващам че говори глупости...
Всичко го прави за реклама и популярност Simple Smile

Млечните могат да бъдат както отрова, така и лекарство за дълголетие, ама трябва да им разбираш...

# 134
  • на острова на мечтите
Вчерашната ми тренировка беше чистене на гаража и двора. Преместих останалият около кубик дърва за камината.
Не мога да им се нарадвам на новите ластици. Та за капак поработих около 20 минути за крака и ръце и с тях. Уви започва гадният сезон. Лятото ми е непоносимо. Отнема ми желание за каквото и да е. Иде ми да заспя като мечките летаргичен сън к да се събудя наесен.

Общи условия

Активация на акаунт