С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 31 956
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
Скрит текст:
Не мисля,че са си лика -прилика,нито гърне и похлупак. Като чета коментарите на някои дами ми става ясно ,че не си дават сметка,че има хора,които си мълчат,за да не обидят свекървите. Вие явно не познавате такъв точно тип хора,като чета Ради ми се струва ,че ние с нея сме еднакви характери и свекървите ни също. Не мога да разбера, защо когато пишете ми се струва,че със коментарите целите да засегнете пишещия... Аз напълно я разбирам Ради. Защото и моята свека така прави,слага първо дядото отпред,това е манипулация,видите ли тя много мисли за него,пък говори за себе си. Явно нямате представа какво е да се занимаваш с изкусен манипулатор. И как момичето да се защити както трябва,като според мен заради мъжа си се опитва да не обиди майка му . И не се правете на много интересни,защото когато мъжа ти каже отиваме всички,ти кажеш няма да дойда ти ходи настава трета световна . Да не забравяме,че сме различни хора и ако на някой тук му е много лесно да постави граница,на други не.  Пишете ,че давате съвет,но и се опитвате да смените вина,че тя си била виновна. Ами виновна е ,че е добронамерена и не може да и каже две майни и да не се среща никога повече със тази въпросната жена.  Ще се научиш Ради,прости ти трябва време да разбереш ,че не е нужно да щадиш чувствата на хората, които не го заслужават. На такива свекърви трябва да се падат снахи като тях,за да може да им покажат от къде изгрява слънцето.  Смело напред и да не ти пука. Свекървата се опитва да ти вменява вина,за да те манипулира по лесно. Това е. Не и се давай. Светъл празник на всички.
Толкова неверни твърдения има тук, че даже не знам откъде да започна.

И с манипулатор съм живяла, и роднините на мъжа ми се опитаха да ми дават наклон и да ми се качат на главата, и мои родини се опитаха да направят същото още докато бях млада и зелена студентка, живееща сама, и на мъжа ми казваХ и казваМ "не", защото ако той се беше опитал да ме закара при свекъра ми (писала съм сто пъти, че с него имахме конфликт), тогава АЗ щях да започна третата световна...
Да мълчиш, за да не обидиш не те прави добър. Прави те най-малкото неуважаващ себе си. И разни други неща. И да, Ради избира дали да позволи на свекървата да се качва на главата ѝ. Ако избира да го позволява, да се сърди на себе си. Защото днес е свекървата, утре ще бъде мъжът ѝ, след това ще бъде трети. Няма как все другите да са виновни.
Съгласна съм с теб и твоето мнение и го уважавам,но това не значи ,че и моето е невярно. Но ето виж,ти си преминала през житейски уроци и си се научила. И ние ще се научим. За теб може този,който не се отстоява да не уважава себе си и разни други неща,за мен и в моята глава, мисълта е била,-не казвай нищо,ще се обиди,тя е майка на мъжа ти,трябва да има разбирателство. Ти си по-млада отстъпвай. Така съм си мислела. Но ето,идва времето в което осъзнах,че това,че не казвам нищо не е добре за мен и започнах да казвам. Разбрах,че колкото и да се старая да помагам и да не съм в тежест не се приема така както съм си мислела аз .
Вижте,аз напълно осъзнах,че както аз не харесвам всички,така и те няма да харесват мен. Това е напълно нормално и е в реда на нещата,проблема при мен е,че аз дори и за толкова години да се стараех да ги разбера,да ги подкрепя,да не съм в тежест, останах неразбрана,не оценена.  Единственото нещо ,което искам от тях е да не се занимават с мен. Това е

# 91
Светъл Великден, момичета- снахи и свекърви! Надявам се, че всички са загърбили лоша дума, неполучена прошка, нетактично поведение и сте си изкарали хубаво празника, както сте си го планирали. Не се ядосвайте за глупости. Има много по-важни неща.

# 92
  • Sofia
Моята свекърва пак си показа дяволиите и то точно сега по празниците. Не я понасям тази жена. Не знам вече какво да правя.

# 93
Моята свекърва пак си показа дяволиите и то точно сега по празниците. Не я понасям тази жена. Не знам вече какво да правя.
Не карай празниците с нея.

# 94
Не съм сигурна, но мисля че "външни хора" манипулират бъдещият ми мъж.
За пръв път го видях да се съмнява.в мен като заговори за покупка на общо жилище.
Такива неща чух, че ми се изправи косата. Все едно не беше той.
Накрая бясна му предложих да сключим предбрачен договор след като толкоз го е шубе или въобще нищо да не купуваме или да си вземе апартамента на свое име.
Той обаче искал да купуваме!
И аз му казвам: Ти си пълен със съмнения спрямо мен. Какво искаш да купуваме заедно?!
И най-странното е че тия "съмнения" се появяват от нищото.
Предбрачен договор не иска - аз настоях защото исках така да му засвидетелствам, че не съм златотърсачката за каквато явно определени хора от семейството му ме смятат.
И най-шокиращото е, че тия неща ми се "сипват" баш преди да сключим брак.

# 95
Абсолютно е безсмислено да засвидетелстваш и доказваш каквото и да било.
Почнеш ли да ги правиш тези неща, това не е читава връзка.
Освен това, извинявай че навлизам в деликатен въпрос, но не съм останала с впечатлението, че годеникът ти е някой богаташ, че чак да го е страх, че ще му окрадеш милионите.
Това жилище той ли ще го купува, без никакво твое участие?
Според мен никой не му влияе, такъв си е. Понякога крушата пада далеч от дървото, но понякога си пада баш отдолу.
Сигурна ли си, че ти се яде такава круша?
(Защото аз тая попара съм я яла и човекът е бивш, за което не съжалявам.)

# 96
  • Варна
И ти си тръгнала да му се доказваш?!?! Аз щях директно да му кажа, че подозренията му са верни и да гледам сеира. Обаче ти така си се запънала непременно да си семейна, че си затваряш очите за много неща и като ти сипват поемаш всичко. Извинявяй, ако съм груба.

П.п. Не мисля, че някой го настройва. Такъв си е.

# 97
Абсолютно е безсмислено да засвидетелстваш и доказваш каквото и да било.
Почнеш ли да ги правиш тези неща, това не е читава връзка.
Освен това, извинявай че навлизам в деликатен въпрос, но не съм останала с впечатлението, че годеникът ти е някой богаташ, че чак да го е страх, че ще му окрадеш милионите.
Това жилище той ли ще го купува, без никакво твое участие?
Според мен никой не му влияе, такъв си е. Понякога крушата пада далеч от дървото, но понякога си пада баш отдолу.
Сигурна ли си, че ти се яде такава круша?
(Защото аз тая попара съм я яла и човекът е бивш, за което не съжалявам.)

Ние достатъчно сме си се "самодоказали" през годините. За това съм сигурна, че тези разсъждения не идват от него. Аз няма как да извадя кеш пари за това жилище. Предложих да теглим кредит - не иска.
Ще го купува с помощта на родителите си за това смятам, че го манипулират.
Не са милионери, но да кажем, че ако реша да се развеждам мога да отнеса прилична сума пари. Тези "съмнения" бяха дори изговорени докато бяхме гаджета (негови доброжелателни роднини).
Зачудих се тогава ама той беше огън и жупел да ме защитава. От както се познаваме работя (да съм била максимално два-три месеца без работа).
Ако бях заинтересована само от парите му щях да спра да работя и да се правя на "домакиня".
Ето за това се чудя след като има подобни съмнения защо иска да минаваме през всичко това?
Аз за тухли не искам да си развалям живота - цял живот съм живяла под наем, не ми е проблем.
И това също му го казах. Ако не иска да не купува, ама да не си измива ръцете с мен - все едно за мен го прави.
Беднячката без имот от България.

# 98
Ариел, не познавам личното ти и финансово положение, но добре обмисли сключването на този брак с този мъж преди появата на дете. Защото един ден пред съда и социалните ти пак ще си беднячката от България без жилище. Ама ще си и наглата емигрантка, дошла да им точи социалната система. Особено ако си в някоя по-шовинистки настроена държава.

# 99
Ариел, напълно възможно е тези неща да идват от майка му .
Преди време чух същите неща обаче направо от свекървата.
Заяви ми,че щом напирам да имаме сватба ,значи има нещо ..

# 100
Ариел, на твое място ще му хвърля пръстена и хич няма повече да се занимавам с този човек. Той щом отсега си прави такива тънки сметки, представям си какво ще е след като минат трепета и пеперудите от сватбата и дойдат битовизмите. Не дай си Боже да се разболееш и да трябва да зависиш от този човек! Защото независимо откъде идва това отношение към теб, дори и да идва от бъдещата ти свекърва, той все пак го е приел, нали? Той е съгласен, че ти не заслужаваш доверие. И не, тези съмнения не са дошли от нищото, той цял живот ги е имал, сега си е позволил да ги признае пред себе си и да ги изрече пред теб. И тепърва ще иска все повече и повече "доказване" и все няма да му е достатъчно. Зарежи го сега, когато не си се омъжила, нямате имущество за делене и най-важното - още нямате дете.

# 101
Хайде сега, вие ги разведохте преди да се оженят.
Той какво иска в крайна сметка не разбрах, освен да мрънка? Ти си му предложила сума ти варианти - предбрачен договор, обща ипотека, на негово име и да не купувате въобще. Той иска да купи с на мама парите - това го разбрах. Ама явно не иска да имаш част от него. Може и мухата да му е пусната от мама, защото и тя допринася и има право на мнение. То затова е хубаво всеки да си е самодостатъчен, за да не му дават акъл.
Мисля си, че това жилище ще бъде проблем във вашите отношения занапред. Аз бих го разубедила да взима пари от техните на всяка цена.

# 102
Ами, права е майка му. И вие няма да напирате да купувате апартамент И на снахата….

# 103
Ами като е права майка му да си го вземе в къщи и жената да си живее живота. Значи двамата живеят заедно, ще имат брак, деца живот и здраве, ама апартамент да нямат.

Като сключат брак и имат дете - ни на детето ще остане. Какви са теми глупости? Тя не го купува за снахата си, ами помага на семейството на сина си.

# 104
Ариел, и двамата работите, най-чистото е да теглите кредит като семейство.
Това с парите на свекървата, дето я мразиш, да купувате и да си разменяте реплики кой кого гледа да прецака... отсега е цъкаща бомба.

Общи условия

Активация на акаунт