С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 30 831
  • 755
  •   1
Отговори
# 750
Ако няма ще си наемат гледачка, но повечето биха се доверили трудно на чужд човек и биха предпочели баба. Жените, които имат помощ са и по-добри майки и съпруги, и по-спокойни хора. Вярно, че има жени, които сами си гледат децата, работят, сами въртят цялото домакинство и се оправят, но не всяка жена иска така, не е срамно да искаш помощ. Много жени втълпяват това на други майки, защото самите те не са могли да поискат, и искат и на другите да им е зле.

# 751
Аз искам да знам източника на твърдението на Zimk.
Но благодаря за предложението за бързия рисърч.

# 752
По някакъв друг начин - примерно нает персонал, който пак не е "Сами си гледаме децата".

Че защо? Плащаш си за услуга. Все едно да заведеш детето на плуване, на рисуване или на градина.

И айде да не лепим етикети коя майка е по-добра....

# 753
  • София
Жените имат съпрузи. Те имат същата отговорност към детето и домакинството, така че жените не са сами.

Заповядайте в новата тема - https://bg-mam.ma/t/1780098

# 754
Това с телефона го прави и моята свеки. Дошла е веднъж за някакво време и веднага дава телефона си на детето с детски или клипове с всевъзможни глупости, въпреки че изрично ѝ е казано да не дава. Прави го нарочно пред мен и ми гледа реакцията. После обяснява, ама да ти си права да не даваш и детето съответно с рев накрая и дърпане ѝ връща телефона.
Ами с такова гледане на внуци, пък макар и за час време да речем, а даже и в мое присъствие, което не знам колко се брои изобщо за гледане, то не, мерси, нямам нужда.
Не бих пратила и лятото детето, защото тя отсега обяснява колко щяло да му е мъчно за нас - разбирай намек, че не желае да е там и да ѝ пречи да си почива.
Аз нямам и необходимост да го пращам де, но ми става смешно ММ като го спомене за някакъв вариант да си изкарало детето весело на село…

# 755
Това с телефона го прави и моята свеки. Дошла е веднъж за някакво време и веднага дава телефона си на детето с детски или клипове с всевъзможни глупости, въпреки че изрично ѝ е казано да не дава. Прави го нарочно пред мен и ми гледа реакцията. После обяснява, ама да ти си права да не даваш и детето съответно с рев накрая и дърпане ѝ връща телефона.
Ами с такова гледане на внуци, пък макар и за час време да речем, а даже и в мое присъствие, което не знам колко се брои изобщо за гледане, то не, мерси, нямам нужда.
Не бих пратила и лятото детето, защото тя отсега обяснява колко щяло да му е мъчно за нас - разбирай намек, че не желае да е там и да ѝ пречи да си почива.
Аз нямам и необходимост да го пращам де, но ми става смешно ММ като го спомене за някакъв вариант да си изкарало детето весело на село…

Моята пък желае всеки уикенд да го вижда,за което нямам проблем(въпреки че според мен прави тайни неща като даване на забранена храна),но някой беше казал тук “По-добре качествено,отколкото често”.Повечето пъти тя седи в кухнята и готви,вместо да си види внука.Казваме ориентировъчен час,така че не отиваме без предизвестие.Свекъра си играе няколко минути с него и след това сяда да пие и яде салата хД

Общи условия

Активация на акаунт