Декемврийски бебета - тема 2

• 19 569
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
G.G15 относно ваксината за менингит, преместихме се наскоро в чужбина и тук я има по желание се поставя, вече имаме поставени две дози Bexsero 10.03 и 11.04 родена е на 16.12

Момичета и аз не следя вече колко време е по-корем обръща ли се или не. То си е до дете честно казано, давайге време на децата си в собствено темпо. В началото по групите бях чела от няколко майки, че децата им се въртят на 2 месеца. Така се бях паникьосаха, че изоставаме, а моето само ревеше по корем. Не казвам, че не е възможно, но те определено преувеличаваха. "Въртенето" беше загуба на равновесие и просто пада вместо със забита глава настрани и от там гравитацията си върши работата. Така че не се панирайте всичко със собствено темпо 🥰

# 106
И на нас сложиха 2 наведнъж, киселя, спа, с кул пач и Панадол, но без големи драми. Повече гушкане и така. След 4-5 дни и ротарикс дадоха втори прием. По-често акане за 2-3 дни, това беше. Гледам много се оплаквате от запек, нашата девойка в последните 2-3 дни по 2 пъти ходи, сега се притесних да не е настинала. 🤔

# 107
Благодаря за бързите отговори G.G15, milena_miladinova
 и bu2020, пожелавам Ви да не вдигат температура този път 😊💝🧸 Тези ваксини са ми голям страх на мен, просто искам да минават бързо, ден преди поставянето и два след това се чувствам напрегната и в постоянно следене дали всичко е наред… така бях с първото ми детенце, отминаха 10 години и отново същите притеснения и с втората ми дъщеричка 🙂

# 108
При нас ЛЛ предложи да ги разделим, ние решихме наведнъж двете ваксини + ротавирусната. Беше поспалив ден-два, в деня на ваксините вдигна 38.2 вечерта и дадохме Панадол. Оттогава не е вдигал. След ротавирусната акаше 2-3 пъти на ден и малко повече се свиваше.

# 109
И при нас ги слага личната всички заедно. Не вдига температура, давам превантивно 3 мл панадол и това е. Сега остават последните 2 и после чак реваксинация и тази за морбилито.
Аз ще слагам за менингит задължително, защото есента ще се лети до Южна Африка и ме е много страх. Там си има менингит и ваксината задължително се поставя на бебетата. То там какво ли няма, де 🤣

# 110
Еха, евала Пиф, Южна Африка си е сериозен път. Да мине леко!

Да ви питам пак за спането - ако се завъртят по корем насън, обръщате ли ги или ги оставяте? Моята още не може да извади ръцете като се обърне по лице и ме притеснява да не се задуши.

# 111
Джи, може ли да ми споделиш от къде взехте ваксината. И ние искаме да я сложим, но за сега не намирам начин да си я набавя.

Аз съм крайно разочарована от нашата ЛЛ. Както споделих от петък съм с настинка, тя държеше днес да отидем на консултация да го измери (отложи ваксините, но аз така или иначе нямаше да дам да ги постави сега). Сутринта ходихме на частно до педиатъра да го прегледа. Каза, че сме отишли на време, защото е със задна хрема. Изписа някакви неща, които да даваме. Сега се връщам от личната. Измериха го 7200/68, преслуша го и до там. Казах, че ми се струва, че има лека хрема, не пожела да погледне гърлото. Казах също, че на палчетата на краката ноктите му се впиват в месото, отговора беше "Е то Божа работа".. Питах я за себе си какво да си взема за да ми мине по-бързо (тя е и моя ЛЛ), каза таблетки за гърло и спрей за нос, друго нямало. Следващата седмица отивам да питам друга лекарка, дали ще вземе поне малкия и юни месец го местя. То бива да го караш през просото, ама тоя път направо ме вбеси.

Извинявам се, че си го излях пред вас, но вече ми идва малко в повече.

# 112
Лекс,  от Румъния. Сестра ми живее там. Но пак с рецепта трябва.

Май повечето ЛЛ са такива. За нищо не можеш да разчиташ на тях.

# 113
При вас куул пач-а държи ли се, че при нас много пада? Има ли някакъв трик?

# 114
При вас куул пач-а държи ли се, че при нас много пада? Има ли някакъв трик?

С лепенка отгоре.

# 115
Le Strange, pifiella, момичета, благодаря за споделения опит.

# 116
  • Пловдив
И на нас ни биха по две ваксини едновременно + ротавирусната. За сега не са вдигали температура след ваксина, нито са имали разстройство. Надявам се и утре да мине добре ваксината.

# 117
Lex, не знам дали лекарката ви е немърлива или по скоро споделя теорията на моята лекарка. Аз и големия ми син като цяло никога май не сме пили нещо по-силно от сироп за кашлица и капки за нос. И до някъде това е добре. Вика го често на контролни прегледи и следи състоянието ако е болен, което мен ме успокоява и ми харесва, че не товаря организма му. Той расте доста здраво детенце и до някъде вярвам, че е следствие от това че винаги сме го държали на по хладно, обличам го леко и не пие почти нищо, когато е болен.
От друга страна разбирам притесненията ти, защото нашата педиартъка рсв то не го видя при Зари хем й казах, че в градината на големия всички деца са болни. Не ми се мисли къде щяхме да сме, ако не бях завела бебето на частно в болницата.
Искам да кажа, че понякога е доста по добре да имаш спокоен лекар, който не тъпче децата с каквото му падне. Но понякога си трябват и истински медикаменти, не просто сироп и капки.
Ама ето големия се оправи от рсв без нищо. Кашля две седмици, малко сироп пи, малко капки и сега вече е добре, няма хрипове. На него тестовете му бяха отрицателни и реално не знаехме, че е рсв.

# 118
Дух, чиста немърливост е. Много майки се оплакват, че точно от необръщане на внимание, когато са ходили с оплаквания се стига след това до антибиотици. Последния случай от преди седмица с една позната и нейното детенце. Отиват, детето от предната вечер с над 38 градуса температура, тя казва заученото нищо му няма. До вечерта вдига 40 и се започва обикаляне на болници в София. Накрая в Токуда са им обърнали внимание, детето с пневмония, искали са да го оставят в болницата. Последните години просто не е същия лекар, който беше преди. Лошото е, че в нашия град са малко и все възрастни (до някоя година ще си останем без лекари) , няма особено голям избор къде да отидеш, за това и ходим частно в близък град. За 4+ месеца на Йоан му е погледнала гърлото един единствен път, преди едната ваксина. Ако знам, че е добре и е здрав, ще го преглътна, но да и кажа, че виждам, че нещо не е както трябва и тя да не обърне грам внимание, ами не ми е ок. Педиатъра също не изписва антибиотици или силни лекарства, ако не е крайно нужно, а личната дори и капки не изписва.

Зари как е, вече по-добре ли е?

# 119
Дух, бързо да се оправяте!
Само при нас ли след ваксини го боли корема, връща се рефлукса и има зверски газове, изкарахме ужасна нощ 😶

Общи условия

Активация на акаунт