Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 30 640
  • 733
  •   1
Отговори
Добре дошли на всички бъдещи мами с термин август 2025!

НАШИТЕ ТЕРМИНИ

Скрит текст:
miminka_12 - 01.08 момче Blue Heart трета бременност
Dmarinova - 03.08 момиче Heartpulse първа бременност
Zajia -04.08 момче Blue Heart втора бременност
ivsile96 - 04.08 момиче Heartpulseпърва бременност
Brumbarcheto77 - първа бременност
hope_alex - 06.08 момиче Heartpulse
Aglaonike - 07.08 момче Blue Heart първа бременност
SanyaM_ - 07.08 момче Blue Heart втора бременност
Boyana6 - 08.08 първа бременност
mamabear14 08.08 момче Blue Heart втора бременност
Jamily - 09.08 момиче Heartpulse втора бременност
NM94 - 11.08 момче Blue Heart втора бременност
zoe27 - 14.08 момче Blue Heart първа бременност
MayGodBless - 15.08 момиче Heartpulse първа бременност
Vest7777583 - 15.08 момиче Heartpulse първа бременност
Freavie - 16.08
FBID10213355054383755 - 19.08 момче Blue Heart първа бременност
boonboon - 22.08 момиче Heartpulse трета бременност
Азара - 23.08 момиче Heartpulse
Black Orchid - 23.08
vanchetox1 - 26.08 момче Blue Heart втора бременност
Smiley88 - 29.08 момиче Heartpulse втора бременност
miami6 - 29.08 момче Blue Heart втора бременност
Peneva_r - 31.08 момиче Heartpulse втора бременност
SimBo - 31.08 момче Blue Heart втора бременност

ПОЛЕЗНИ ЛИНКОВЕ

Tрети триместър
Промени в трети триместър
Грижа за кожата на лицето по време на бременност и кърмене
Стрии по време на бременност
Средна дължина на шийката на матката по седмици и рискове
Физически упражнения по време на бременност – полезни съвети за всеки триместър
Безопасни лекарства по време на бременност
Кога се обръща бебето с главата надолу в утробата?
Околоплодна течност – цвят, състав, функция
Бракстън Хикс Контракции
Естествено раждане
Цезарово сечение VS. естествено раждане
Списък за родилното
Спинална и епидурална упойка - най-важното по темата
Първи признаци, че раждането започва

ОБЕЗЩЕТЕНИЯ
Отпускане на еднократна помощ при раждане на живо дете
Майчинството счетоводно
Изчисляване прогнозен размер на парично обезщетение за бременност и раждане
Бащинство – право на ползване, продължителност, изчисляване, изплащане

Тема 1

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 10:32 от miminka_12

# 1
Хайде да ни е честита новата тема !
Светли празници на всички ! Здрави и благословени бъдете !

Miminka_12 благодарим за старанието !
Чудесна е новата тема !
🍀❤️🌹🤰🐰🐣

# 2
Запис от мен в новата тема. До сега качвах 2 килограма месечно. Гинеколожката ми ми каза, че се надява от следващия месец да не качвам толкова много,  но с тези вкусни козунаци и от маса на маса трудно ще ми се получат нещата. Sweat Smile Тези празници пътувам за последно надалеч, да не дърпам дявола за опашката.

# 3
Запис от мен в новата тема. До сега качвах 2 килограма месечно. Гинеколожката ми ми каза, че се надява от следващия месец да не качвам толкова много,  но с тези вкусни козунаци и от маса на маса трудно ще ми се получат нещата. Sweat Smile Тези празници пътувам за последно надалеч, да не дърпам дявола за опашката.
Аз както съм на ръба на гестационен диабет, не знам утре как ще устоя на всички сладки изкушения. Чисто зависима съм си към захар и ми е много трудно.
За пътуване, отваря ми се една възможност към края на май за един уикенд да починем малко, но е на 100км като пътя не е магистрала. Честно казано се притеснявам и не съм решила дали ще се ходи.

# 4
И аз така, мисля тва да ми е последното дълго пътуване 😊. Иначе аз още качвам бавно, трябва да ям повече протеини 🥴

# 5
Оооо да се запиша и аз - термин 11.08, момче, второ детенце живот и здраве 💙
На мен ми се пътува главно заради малкия ми син - родителите ми си живеят на село, ние сме в София, а направо ми става гузно като помисля как горкото трябва да седи цяло лято в гадната София заради мама… малък е още, бабите не могат да се оправят с целодневното му гледане (да не говорим, че ще ми развалят всички добри навици, на които съм го научила), та не ми е вариант да го изпратя сам… Та така, мисля да рискувам и да изкарам Юни месец на село, ако нещо стане - ще палим колата и ще търчим към болницата 😄

# 6
На мен вечера ми щукна да взема след родилното да си отида в къщата в Плиска .
На 5 км ми е . Не си представям толкова време затворена в апартамента. Още повече климатика ще работи , понеже сме с западното изложение , след 12ч е АД.
Чист въздух , ще си бера краставици , лапад и каквото успея да събера. Ще могат да ми идват на гости в градината , а бебчо вътре ще си спинка . Сякаш ми се вижда по добър вариант.

Оооо да се запиша и аз - термин 11.08, момче, второ детенце живот и здраве 💙
На мен ми се пътува главно заради малкия ми син - родителите ми си живеят на село, ние сме в София, а направо ми става гузно като помисля как горкото трябва да седи цяло лято в гадната София заради мама… малък е още, бабите не могат да се оправят с целодневното му гледане (да не говорим, че ще ми развалят всички добри навици, на които съм го научила), та не ми е вариант да го изпратя сам… Та така, мисля да рискувам и да изкарам Юни месец на село, ако нещо стане - ще палим колата и ще търчим към болницата 😄

# 7
И аз се записвам за новата тема Simple Smile
Моят термин е на 7 август, момче, първа бременност.

Ние сме планирали да ходим на море началото на юни. Точно преди да вляза в 8 месец. Наели сме си вила с басейн и аз планирам повечето време да прекарам там. Може би сутрин, по хладно, малко на плажа. Надявам се всичко да е наред и да успеем да отидем. Това, което ме притеснява, че е около 5 час апът с автомобил. Но ще правим почивки и така. Проверила съм наблизо за болница, която приема моята застраховка, ако случайно се наложи.

При вас как върви растежа на корема? Знам, че при всяка жена е индивидуално, но имам чувството, че моят не расте толкова. А иначе си усещам бебчето всеки ден, по-активен е сутрин и преди обяд. Следобед се кротва и с часове не помръдва. Вечер като легна шава малко и после май си спи или поне не го усещам като спя. Таткото също успя да го усети няколко пъти и е много щастлив 😊

# 8
Zajia  с бебе на село е много хубаво. С двете ми деца като бяха бебета прекарвах доста време на село. Да идеш до магазина, все ще срещнеш някой познат, ще се заговорите, то на село всички се познаваме 😀 и като цяло си е много спокойно. Сега няма да мога толкова често, но пак ще се ходи, както и при свекърите, които са в друг град, та смятам за най удачно да си взема за първите месеци гнездо, че не ми се носи постоянно сгъваема кошара

Aglaonike с моя мъж имаме годишнина средата на юни и мислим да направим едно кратко море за 3-4 дни, но още не смея да резервирам, че не знам как ще се чувствам, а времето върви. Има надежда да идем, че пътя до морето е само магистрала и ще стигнем бързо. Корема ми е сравнително голям, но на мен ми е трета бременност и го приемам за нормално. Все още не се мажа, защото не ме опъва кожата, но мисля да почвам.

# 9
  • Бургас
Хоп цоп и аз в новата тема.Терминът ми е за 7 август момче.Втора бременност ми е според мен коремът ми си върви като първия път
.Сега с тези празници леко позапразних с козунаци и агънце.Ние средата на май със сигурност ще отидем към морето тъй като отдаваме апартаменти под наем и ще ни се наложи да отидем да поизчистим да пооправим и ще останем до началото на юни.

# 10
SanyaM_ дано да е хубаво времето .
Ппц по това време вали , но година с година ме си приличат грам вече

Miminka_12 как хубаво го обясни 😁
Чак ми стана приятно . Тези гнезда и аз ги гледах, но сякаш много ще ми станат глупостите. Ще ползвам една сгъваема най - вероятно . Дрехи само за първия месец . За мен няма кой знае какво , едва ли ще излизам някъде 😁 Много клоня натам .
Утре ще си боцна лук, чесън , доматите , тикви  и краставици . Днес плевихме и разчистихме за оранжерията , а комшията каза , че ще ми обърне почвата и ще ми направи фитарии. Жив и здрав да е ! На 80г е обаче не се спира.

Aglaonike  моя корем изведнъж се успокои , беше доста подут и се прибра . Но много ми личи вече . Аз съм с термин 4 август . Второ ми е и е пак момче . И с първата бременност пак имах Бая корем.

# 11
Здравейте отново!
Очакваме момиче, най-вероятно съм изпуснала тази информация в тема №1.
Имам един въпрос към всички с киселини- Какво Ви помага?
Преди бяха търпими и помагаше дъвченето на дъвки, но в последно време нищо не помага и нощно време е страшно.
Моля помагайте с някои бабини лекове, че полудявам! Joy

# 12
Моята гинеколожка ми разрешава да пия само гавискон. Помагало ми е и овче сирене, кисело мляко. На моя глава съм пила чист омепразол два пъти когато положението е било нетърпимо - случвало ми се е да се събудя от силен рефлукс.

# 13
Здравейте бъдещи мами!
Пожелавам ви успех, късмет, здраве и благословение по пътя за напред! ❤

Моят термин е за 08.08, мина първа и втора морфология, а днес тъкмо ме изпратиха за обременяване с глюкоза.. та ми се разказа играта. Много гадно туй бе, ама се изтърпя.
Чакам резултати, та вие правихте ли този кръвен?

И друг въпрос, насочили ли сте се вече към болница, предвид отпускарския летен месец, ако да къде и при кой? Софийските бъдещи мами ще са ми от полза с отговор, дори не тук, а в лично съобщение ако не е удачно да спамим с подобна тема.
За първи път ми е и честно казано все още не ми е опрял ножа да кокала, но от време на време си мисля за деня - живот и здраве!

# 14
ivsile96 за киселини Гавискон помага и може за бременни, газирана вода също, а в легнало положение е най зле, тъй че пробвай като са силни да си права или седнала.

Boyana6 благодаря, лека бременност и на теб 🍀 може да споделиш знае ли се вече пола и коя по ред бременност ти е(първа май доколкото разбирам), за да те впиша в началната страничка

Общи условия

Активация на акаунт