КГБ = Клуб на Готините Баби - 232

• 21 016
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
На банкялийките - малко завид за чудесното гостуване. Радвам се, че сте си изкарали супер!
Боряна, точно си запомнила името на внука ми. То и аз не усетих кога порасна. Нали знаеш - като гъба на дъжд.
Давам ти идея за спаначена гозба - гнезда от задушен спанак, вътре чукнато едно яйце, отгоре кашкавал и във фурната. Подправки и екстри - на вкус.
За мен днес беше пепеляшкин ден. Използвах, че ММ е на екскурзия, да не ми се мотае натм-насам и изпепеляшчих занемарените покрай градинската работа "обекти" - под дивани, зад дивани, под спалня и др. Имах желание да изчистя няколко прозореца, ама си казах, че сигурно пак ще вали дъжд и си повярвах. Ще изчакам устойчиво слънчево време.

Хубава вечер!

# 721
  • някъде другаде
Вече съм си в къщи и аз. Беше ми много хубаво с децата. Явор е много добричък , гласът не може да му се чуе. Далия е голяма бърборана.
Това с матурите е голям ужас. Който си преписва ще препише и в друго училище. Учителите също ги местят в други училища. Аз пожелавам на всички зрелостници от темата успех , а на бабите здрави нерви до като излезнат резултатите.
Пипи , хубаво ви е било на градинското парти. Радвам се и леко ви завиждам.

# 722
  • София
Хайде и аз да се включа. Е, взехме си дозата смях за много време напред. Толкова не сме се смяли отдавна.
ЖАНА ни посрещна в приказната си градина, но не останахме навън - слънчево беше, но и хладно. Бяхме в уютния й дом. Само да добавя, че пъдпъдъците бяха обвити в ленти бекон, изключитъелно вкусно приготвени. За другото ПИПИ ви е разказала. И напитки имаше, но ние шофьорките бяхме скромни в избора - витошка вода. Все пак някой трябва да разкаже какво е било на купона.  Stuck Out Tongue Winking Eye
Прикреватила съм се и обявявам стачка - никаква вечеря!
МАЯ, дай рецептата за лимоновия кекс. С кафето беше много добре.
МАКАВЕЛИ, що не я дръпнеш настрана тая шантава бабичка ( извини ме за израза) и й скръцни със зъби сериозно. Да не дава Господ, но да не стане после след дъжд качулка! Не могат ли да се намесят и синовете ви? Тя ако е изкукала, вие сте с акъла си. Прости ми, че така хард се намесвам, но ме доядя. Прегръщам те, мила Hug
ТОНИ ме изпревати. Радвам се, че си се порадвала на децата. Хайде сега се опвай на дивана и малко почивка. Grinning
Ама че съм чешматка! ТАНУ, поздравления за успеха на Емо. Да върви смело напред. Дядо сигурно е много щастлив, зашото внукът върви по неговите стъпки!

# 723
  • София
Дидиа, не се ядосвай. МОН отчитат дейност с автобусите от прованса. Всеки родител ще си организира предвижването на детето - дали с лична кола, дали  такси, дали помощ от приятел или срещу заплащане. Дори и да имаше гр. транспорт никой няма да си пусне абитурента с него. Когато извозвахме Ани за изпипите - Пл. я закара с таксито. Но ако случайно се беше развалила колата имахме и вариант 2  с човек от блока. Проблема беше да я събудим, облечем и набутаме в колата - никакъв трепет за изпита, иска да си спи.
Макавели, а защо с ТМ не и креснете на бабиерата, че плевене и подобни не ви вълнуват? Обяснете, че може да получи подредени лехи без бурени, но да остане без дете. А след него няма кой да я погледне. Може ли да осъзнае кое е по-важно - детето и или опустялата градина. А ако не вдява - просто да и пазарувате, да помагате малко и да не се вживявате. То най-вече от ТМ зависи да я отсвири и да не се впряга.
Радвам се за хубавата среща на софиянки. Аз неочаквано се отзовах днес без деца - уговорили се да изкарат деня с леля си. Защо да ме информират предварително? И така стана късно да се мятам на метрото. Нищо, ще има и други срещи.

# 724
  • София
След купона си починах, сега да видим дали ще заспя.
Ех, АЙША, съжалявам. Аз бях с колата. Имаше място и за теб! Язък!!! ПИПИ и ЯЖКА донесоха за Мрънчо стикери. Ще ти ги предам. Вчера обиколих кварталните магазини. Във Фешъна имаше много хубави неща. Купих си за Златоград бял спортен панталон и тъмносиня блуза с безброй ситни маргаритки. Доволна съм. За бала се сетих и извадих две туники, които щерката ми подари есента, но тогава не беше време за тях, та сега свалих етикетите и ще видя коя от двете ще разходя до морето. Готова съм!  
Утре ще видя как стоят нещата с матурите при внука. Преди няколко дни говорихме, беше спокоен. Знам, че датите са 21, 23 май. Като гледам ДИДИА колко подробности знае, ме хваща срам. Каква баба съм аз?
У съседите пак има гостенчета. Родителите им са на някакви купони, та са доволни, че децата са при нас. За утре желанията се разделиха на две - бухти топчета и палачинки. Колко му е, баба ще се справи. Grinning
БОРЯНЧИЦЕ, един път на вилата съседските котки отмъкнаха една пъстърва от скарата. А веднъж по асмата същите котки  се качиха на терасата на втория етаж и свалиха няколко чироза, които Ромео беше закачил да се сушат.
ТАНУ, не мий прозорците, че ще предизвикаш дъждове. Чакай да минат абитуриентските балове. Stuck Out Tongue Winking Eye
ЛУННО ЦВЕТЕ, докато попитам и ти си отговорила - все още не мога да си обясня какво им пречи на децата да преписват, ако са в друго училище??? Излишен стрес, да свикват с непознатата обстановка. И от единия край на града да ходят на другия край.
ЕНИСА, доведоха ли ти "стария" Борко? Толкова се надявах, че ще го видим. ЖАНА има едно много сладко кученце, та голяма игра щеше да стане.
ТАНИТКА, днес те споменахме на срещата и очакваме новини от днешната среща с кинезитерапевта.
Пак се разприказвах. Хайде да спим, че и утре е ден. Лека нощ и спокойни сънища. Hug

# 725

Неделя е...Днес не бързайте, забавете темпото, пуснете си любима музика,
изпийте кафето си с наслада и изпълнете душата си с радост!

Добро утро 🌞☕💐

Мислех, че ще ви поднеса кафето в новата тема Simple Smile
Компютърът ми яко забива  ... и малко ме изнервя, затова няма да коментирам Simple Smile

Да пожелая на всички хубав, спокоен и цветен ден Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 726
  • някъде другаде
Станах пуснах Пена в действие , заредих грах с пилешко филе и пия второ кафе.
Днес е тъжен ден за мен. На днешния ден сключихме брак с ММ. Ще отида до гробища и ще си поплача.
После ще пооправя в къщи , ще полегна и в 15.30 се уговорихме с братовчедка ми да се разходим.
Фло , действай с тоалета за бала , че не остана време.
Желая ви слънчев ден , момичета!

# 727
  • Вила Великула
Добро утро, момичета. Искате нова тема, но още малко ще се "потрудите" с мисли и разсъждения докато изпишем и 50 страница.
Танитка, обади се да кажеш как си!!!
Тони, поплачи си. Вярвам, че така ще ти е по-леко на душичката.
Фло, да не си забравиш и тениската на КГБ в Златоград.
Макавели, поръчката ти е изпълнена и през седмицата като имам път до куриер ще ти я пратя. Ще ти пиша за да знаеш кога.

# 728
  • в сърцата на любимите ми хора
Добро слънчево утро, момичета. И моята Пена работи. Пия кафенце, гледам тв и се надявам днес да не вали, че дрехите да изсъхнат на слънце.
Радвам се, че сте си изкарали добре при Жана. Остава още малко и до Златоград. Нещо при мен се закучва въпросът с гледането на мама, дано измисля нещо дотогава. Никак не ми се иска да пропусна срещата.
ФЛО, не се коси, и аз не съм наясно с подробностите покрай внуците. Родителите движат нещата, а аз се включвам само при повикване. Все пак съм запозната с основните
неща.
Утре ще водя мама на изследвания, че захарта й е доста висока. А във вторник сме на доктор в София, да видим какво ще каже. Ще комбинираме с РД на
щерката и ще сме за два дни вкъщи. После взимаме внуците и обратно в Карлово. Оттам ще ни вземат всичките и за 3-4 дни сме в Румъния - да отпразнуваме юбилея на щерката. Само да сме живи и здрави. Слънчев ден от мен за вас 🤗

# 729
Добър ден  е вече. Духа ,не обичам. Иначе има  не много работа навън, днес си заминава сина,  овърша каквото може, добре че даде време ,че последните дни не стават, ни за пръскане , ни за нищо.
 Добре пък намокри да   мина с мотиката, че беше твърдо за треви, тесане трябва малко където не е позволило косене. И гледам лук воден, пък не го заничах праз има ли или само лук, да засадя вече. И втори краставици,  абе има.
 За пипер спорим, не искам много,  не става като налегнат жеги , само разливам вода, а не е  евтина.
 Колкото и което мога ,така давах акъл, старая се и  за мен да го приемам.
 Евтино беше тази къща да вземем ,може да се продаде винаги,   но и да се запази ,не ще вода и хляб, земя е, не се знае  какво ни чака, да не вземат да бягат от София с тези държавници и свят. Но си  е повече работа, не е за мен.  В единия двор не искам и  да ходя,  лозе и дървета  само , но тези два тук...два декара са. 
 Не знам оплаках ли се  или друго.  Не мога без помощ да ги овладея ще се опитам днес да "мръдна " напред, духа не духа.

# 730
Мамси, на колко години ще стане щерката?

# 731
  • в сърцата на любимите ми хора
Ще стане на 40 години - да ми е жива и здрава

# 732
Добър ден и от мен!
                Размотавам се от сутринта и си пия кафенцето! Днес ми се очертава мързелив ден. Имам само едно нещо да завърша и съм пуснала роботчето да събира прахта, че не ми се вади прахосмукачката. Чакам да стане малко по-топло и ще изляза до магазините.
                Фло, бивш учител няма та и аз винаги съм в час! Yum Дълго бях в системата и съм свикнала да следя новините. При това в последните години с командировките на дъщерята ми се наложи аз да я замествам. Точно по време на изпити и класирания нея я няма. Та тогава се включвам аз.
                Що не казахте, че до Банкя сте с коли можеше и аз да се включа от някоя достъпна за мен точка. Здраве да е - ще има и други срещи. Преди си имах шофьор за такива ситуации, но ...сега не се получава.
                Борянка, взе ми акъла с тези декари. Това за мен е огромна градина. Аз с няколко саксии се боря и ми писва та не си представям какво би било с такава градина. Докато бяхме в къща ММ се занимаваше с нея и парника, а аз на готово само берях.
                Тони, прегръдки от мен!
                Спокоен ден!

# 733

Като споменахте  учители...

# 734
  • Вила Великула
Дидия, това с колите, по-точно с колата на Фло стана в последния момент. Аз пътувам от противоположната посока и не влизам дори в София. Беше вариант ако те не са с кола, а с метро да мина от Люлин и да ги събера, но нямаше да се съберем в моята кола всички, един оставаше и мисията ставаше невъзможна и в последния момент Фло реши да се включи като такси - тя и без това си го може.
Борянка, аз също мисля, че такива големи градини са непосилни за сам човек. Аз имам двор декар и половина, но половината е трева, има около 300 кв.чакъл и другото са цветя и зеленчуците съм ги настанила в парника 18 кв.м. и още около 25 кв.м. на вън зеленчукова градинка. И с това трудно се справям и трябва да прибягвам до чужда помощ. Сега присадих в големи саксии още две мушкато и два корена индрише. Наредих саксиите по алеите. Вера си купих и два корена дивисил и тях насадих при подправките директно в градината. Следобяд ММ ще нареди и капковото, че да не се полага с маркуча да поливам зеленчуците, но всички храсти и цветя чакат моята ръка и маркуча.

Общи условия

Активация на акаунт