Бързи онлайн консултации с акушер-гинеколог: Попитайте д-р Рафет Хафузов

• 16 158
  • 234
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте:)
Имам сърбеж на външните срамни устни. Бях на преглед при гинеколог - пусната ми е микробиология, цитонамазка, но излязоха чисти. Доктора ми изписа макмирор глобули и сърбежа изчезна, докато ги слагах и после се появи наново... на какво може да се дължи. Не сменям партньори, раждала жена 2023г.
Благодаря Ви!

Здравейте, може да е свързано с използването на синтетично бельо или смяната на препарати за пране. Бих пуснал по-разширен панел от изследвания и бих посъветвал да посетите в момент на сърбеж. Партньорът също може да пусне изследвания.

# 76
Скрит текст:
Здравейте, д-р Хафузов!
Попаднах на информация, че такъв тип матка била двурога/седловидна.
Това е изображение от мой ултразвук, никога досега никой лекар не ми е казвал да ми е такава.
Може ли да ми кажете дали е такава, че много се притесних!

Здравейте!
Има вид на леко седловидна, но това не представлява проблем.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 09:59 от Рaдост

# 77
Скрит текст:
Здравейте
С тези резултати и този съдов проблем
След завръщането ми в България, и намирането на гинеколог който да следи бременността,ако вобще успея да забременее отново защото ми беше препоръчан и приложен Медикаментозен аборт заради голям риск по време на пътуване и липсата на мед.помощ. Какво трябва да направя за една нормална бременност - поставяне на ниско молекулярен хеприн след трети месец ли? Вие следите ли такива бременностти

Здраавейте!
Това, че имате такова състояние, не означава, че не може да забременеете и да износите бременност.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 13:42 от Рaдост

# 78
Здравейте,
На 29.05 започнах прием на дуфастон след 15 дена закъснение на цикъла и киста.
На 02.06 се появи зацапване и на 8.06 вече кървене.
До днес не спира,намаля доста ,но няма никаква индикация да спре.
Дуфастона ми е изписан за 3 месеца 2по 1т.
Сега не зная кога да го започна пак.16 ден от зацапването или от кървенето?
И съм с доста високи тромбоцити ,за мемента не приемам нищо за разреждане т.к хематолога каза като ми приключи цикъла да почна аспирин протект.
Мога ли да приемам дуфастона в такава ситуация?
Благодаря Ви предварително!

# 79
  • Сливен
Здравейте д-р Рафет Хафузов. На 34 години съм, имам син на 1,6г след 3ри операции и 4ри Инвитро опита.
Операциите са :
-Лапороскопски отстранена жлъчка
-Коремна операция, заради извън маточна бременност и пръснала се тръба.
-лапороскопски отстранена и втората тръба
-3 неуспешни опити Инвитро, след третото последва Абразио и чак след него раждане чрез Секцио.
Знам че стана малко дълго, но присъствах на разговор, където акушер-гинеколог обяснявяше нещо, свързано със Замразеният трансфер,но не знам, доколко съм разбрала правилно.
Става дума, че със всяка извадена яйцеклетка или че със всеки замразен трансфер на яйцеклетка, се скъсява цикъла на жената. В моят случак да кажем  цикъла  ми ще се скъси с 2 или 4 ри години. Правилно ли съм разбрала или не. Благодаря.

Здравейте!
Не знам в какъв контекст сте чули тези неща, но такова нещо няма. Може да сте спокойна. Друг е въпросът че  прекарани операции по яйчници и тръби може да намалят яйчниковия резерв.
Здравейте. Както съм написала - и двете тръби ми ги няма, имам 4ри Инвитро опита, съответно 4ри Зет/Замразени / трансфера.  Значи би следвало, да имам/може да имам намален яйчников резерв.
Или с други думи - да очаквам ли, по-рано да навлеза в менопауза?

# 80
Скрит текст:
Здравейте д-р Рафет Хафузов. На 34 години съм, имам син на 1,6г след 3ри операции и 4ри Инвитро опита.
Операциите са :
-Лапороскопски отстранена жлъчка
-Коремна операция, заради извън маточна бременност и пръснала се тръба.
-лапороскопски отстранена и втората тръба
-3 неуспешни опити Инвитро, след третото последва Абразио и чак след него раждане чрез Секцио.
Знам че стана малко дълго, но присъствах на разговор, където акушер-гинеколог обяснявяше нещо, свързано със Замразеният трансфер,но не знам, доколко съм разбрала правилно.
Става дума, че със всяка извадена яйцеклетка или че със всеки замразен трансфер на яйцеклетка, се скъсява цикъла на жената. В моят случак да кажем  цикъла  ми ще се скъси с 2 или 4 ри години. Правилно ли съм разбрала или не. Благодаря.

Здравейте!
Не знам в какъв контекст сте чули тези неща, но такова нещо няма. Може да сте спокойна. Друг е въпросът че  прекарани операции по яйчници и тръби може да намалят яйчниковия резерв.
Здравейте. Както съм написала - и двете тръби ми ги няма, имам 4ри Инвитро опита, съответно 4ри Зет/Замразени / трансфера.  Значи би следвало, да имам/може да имам намален яйчников резерв.
Или с други думи - да очаквам ли, по-рано да навлеза в менопауза?

Това, че имате намален яйчников резерв, не означава, че неимоверно ще настъпи ранна менопауза. Това се опитвам да кажа.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 10:00 от Рaдост

# 81
Здравейте, пуснах фемофлор. Може ли разчитане на резултатите? Притеснява ме уреаплазмата. Миналата година я прекарах, но след това ПСР за хламидия, уреаплазма и микоплазма беше отрицателен. Тези резултати какво означават? Благодаря предварително

# 82
Здравейте
Може би въпроса ми ще ви стори глупав,но ми се запуши носа и то много пръскат Стеримар и йолаклийн,Аг каза че може от тях и имам секрети и кихам.
Опасно ли е издухването на носа и кихането за самата бременост

# 83
Здравейте, д-р Хафузов! Понеже сте и специалист репродуктивна медицина, исках да попитам относно мъжкия фактор и дали морфологията е притеснителна фона на другите параметри в това изследване. Дали да очакваме изобщо естествено забременяване?

# 84
Здравейте д-р Хафузов ,
В 5г.с. съм и от 1 седмица прогестеронът спада , чхг се удвоява нормално на 48ч. Казаха ми , че съм с киста и е нормално да спада и не ми предписа никави медикаменти . Според вас  нормално ли е и има ли опасност ?

# 85
Здравейте Д-р Хафузов! Наскоро разбрах, че съм бременна в 5та г.с.+3. При ехограф вчера ми казаха че сакът е с размер 4мм. Смятате ли, че е прекалено рано за аборт чрез вакуум? Трябва ли да изчакам размерът да се увеличи? Какво усложнения са възможни? До сега нямам аборти нито бременности, на 25 години съм, със Инсулинова резистентност и Хашимото.

# 86
Здравейте, пуснах фемофлор. Може ли разчитане на резултатите? Притеснява ме уреаплазмата. Миналата година я прекарах, но след това ПСР за хламидия, уреаплазма и микоплазма беше отрицателен. Тези резултати какво означават? Благодаря предварително

Здравейте!

Фемофлор е много подробно изследване и чувствително и може да детектира клетки, които не могат да се хванат със стандартен вагинален и цервикален секрет. Редно е отново да проведете лечение за уреаплазмата, защото може първия път да не е било успешно лечението или да е имало повторно заразяване.

# 87
Здравейте
Може би въпроса ми ще ви стори глупав,но ми се запуши носа и то много пръскат Стеримар и йолаклийн,Аг каза че може от тях и имам секрети и кихам.
Опасно ли е издухването на носа и кихането за самата бременост

Здравейте!

Може да си кихате, кашляте и духате носа на воля. Няма да има проблем.

# 88
Здравейте, д-р Хафузов! Понеже сте и специалист репродуктивна медицина, исках да попитам относно мъжкия фактор и дали морфологията е притеснителна фона на другите параметри в това изследване. Дали да очакваме изобщо естествено забременяване?

Здравейте!

С тези резултати шансовете за естествено забременяване са много ниски. Този материал трябва да се обработи подходящо, за да може да се селектират правилните сперматозоиди.

# 89
Здравейте д-р Хафузов ,
В 5г.с. съм и от 1 седмица прогестеронът спада , чхг се удвоява нормално на 48ч. Казаха ми , че съм с киста и е нормално да спада и не ми предписа никави медикаменти . Според вас  нормално ли е и има ли опасност ?

Здравейте!

Без да знам характеристиките на тази формация, за която говорите, и без да съм ви видял не мога да кажа нищо.
Относно спадането на прогестерона - бих добавил прогестеронов препарат към терапията.

Общи условия

Активация на акаунт