Изневяра ли е?

• 10 547
  • 151
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Изневяра е това, което ти смяташ за изневяра, плюс това което половинката ти смята за изневяра. Ако не сте съгласни един с друг и не желаете да се съобразявате с дефиницията на другия, по-добре да не се опитвате да сте заедно. А всеки е добре да знае за себе си какво намира за приемливо и какво не, и да го постави изначално.

А изневярата е въпрос на избор и повечето изневеряващи подготвят почвата с действия много преди да се стигне до фактическа изневяра.

В момента, в който бързаш да видиш друг човек не този, с който си във връзка, мислиш за него и копнееш за компанията му вече има изневяря, защото в главата си ти вече си стигнал докрая, другото са подробности и въпрос на време и възможност.

За мен това не е изневяра. Но определено значи, че вече не обичаш партньора си, респективно обичаш друг, и е добре връзката да приключи, преди изневярата да стане факт.

# 16
Скоро имахме казус във "Въпроси за СО" за един моряк, дето изневерил и си признал, и беше разкостен от пишещите, че си е признал, вместо мъжки да... укрие цялата работа. Прочети там, аргументите защо НЕ трябвало да признае и как това било по-доброто, са там.

Аз смятам, че по-хубаво е да си признае, доколкото партньорът да вземе информирано решение остава ли с него или не. Но явно не всички са съгласни.

# 17
Кое считате вие за изневяра - сексът,целувката,прегръдката???Кое?
Аз считам за изневяра секс и целувка по устата. Прегръдка и целувка по бузата може да са съвсем невинни.
Пиене на кафета, тайни срещи, които обаче включват само разговоти, мечти за друг и даже да мислиш за друг, докато правиш секс с партньора си не ги броя за изневяра. Да, сигнал са, че не те удовлетворява връзката ти, но изневярата все пак е сексуалното действие с друг човек, не мислите. Ако тръгнем и мислите да си следим и забраняваме, много далече ще стигнем.

# 18
  • София
Въпросът като цяло, е в комуникацията. Ако не смееш да кажеш на мъжа си, че излизаш с някого, то комуникацията е счупена от едната или двете страни. Ревност ли ще е, безразличие, разминаване - все води до изкривяване, което води често до изневяра.

# 19
Кое считате вие за изневяра - сексът,целувката,прегръдката???Кое?
Аз считам за изневяра секс и целувка по устата. Прегръдка и целувка по бузата може да са съвсем невинни.
Пиене на кафета, тайни срещи, които обаче включват само разговоти, мечти за друг и даже да мислиш за друг, докато правиш секс с партньора си не ги броя за изневяра. Да, сигнал са, че не те удовлетворява връзката ти, но изневярата все пак е сексуалното действие с друг човек, не мислите. Ако тръгнем и мислите да си следим и забраняваме, много далече ще стигнем.

Това го наричат емоционална изневяра.

# 20
Емоционална изневяра не са мислите, а емоциите. Ако насочиш либидо, желания, фантазми, серотонин от разговори с друг, си е жива изневяра.

# 21
Аз считам за изневяра секс и целувка по устата.
Е, хайде сега - целувка по устата въобще не е същото като секс. Даже президента Клинтън викаше, че и онуй в устата не било секс.

# 22
Ами ако между две дела срещна колега от университета в съда, пия набързо кафе с него и забравя да го споделя вечерта на партньора, какво правим? А той после разбере? Ще се разделяме ли или как? Пиене на кафе, неразказано. Мъка...

Много хора се прехласват по знаменитости (никога не съм го разбирала). Изневяра ли е да ахкаш и охкаш по Брад Пит или някой по-съвременен красавец? Smirk

# 23
Не е изневяра. Инфантилност е.

# 24
Ами ако между две дела срещна колега от университета в съда, пия набързо кафе с него и забравя да го споделя вечерта на партньора, какво правим? А той после разбере? Ще се разделяме ли или как? Пиене на кафе, неразказано. Мъка...

Много хора се прехласват по знаменитости (никога не съм го разбирала). Изневяра ли е да ахкаш и охкаш по Брад Пит или някой по-съвременен красавец? Smirk

Изневяра не, но бих се разделил, явно си има други идеали, тогава за какво е с мен? Да убива време? Ами тогава да започна и аз да започна да ахкам и охкам по някоя моделка или певачка примерно. Дали ще и хареса? Съмнявам се, но пък съседите сигурно голяма завист ще ги тресе с толкова охкане и ахкане.

# 25
Тези неща се говорят в женска компания, не пред теб.
А съответно в мъжка предполагам си споделяте за мацки.

# 26
Тези неща се говорят в женска компания, не пред теб.
А съответно в мъжка предполагам си споделяте за мацки.

Като се замисля разговорите за жени/мацки са били много много малък процент от всичките такива. Не отричам, че като сме седели на маса навън и някоя направи впечатление се коментира, но поне при мен автоматично се е включвала една кратка преценка. Т.е. виждам някоя и автоматично се прави "сравнение" с тази, с която съм, и почти автоматично след това идва - ами тази, която си имам в момента е по-добра. Дрехи, прическа, грим, думи и т.н. са празни неща. Да кажем, че до момента вероятно само 2-3 пъти за последните 15 години се е случавало да видя момиче/жена и нейното излъчване да накара нещо да "трепне" в мен и въпреки това не съм правил нищо. В крайна сметка, защо да започваш нещо без да си приключил старото?

# 27
Изневяра за мен е физически контакт под всякаква форма, единствено изключвам приятелски прегръдки и вървене под ръка, защото мои само приятелки са го правили и не се е възприемало като интимност. Целувки по устата, държане за ръце като влюбени, вече сфирки и бъркане по дупките си е баш изневяра. За греховни помисли не бих се хванал, то в тоя случай аз имам по няколко изневери на ден

# 28
  • По света и у нас
Ако целенасочено търсиш 3ти човек с идеята да създадеш паралелна връзка докато си във връзка, за да прелетиш от един на друг, за мен това е изневяра.
Ако партньора не ти е приоритет и го третираш като място за секс, това си е изневяра.
Ако си влюбен в 3-то лице докато си във връзка, това е. Може да не сте го правили.
Ако си признаеш на жена ти, че си спал с някоя дори и да е еднодневка, това е изневяра.

Изневярата за мен е показност, че човека с когото си не ти е важен.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 17:08 от PriMadonna

# 29

"Пóмислите" като форма на прегрешение са примитивна религиозна парадигма, също толкова остаряла, колкото девствеността преди брака и убиването на гейовете с камъни.

Повечето коментари (очевидно без цитирания) са, меко казано, смешни.

Общи условия

Активация на акаунт