Инсулинова резистентност - тема 4

• 28 529
  • 995
  •   3
Отговори
# 930
А, щом и от веднъж ти докарва дертове неразположения, няма смисъл наистина. Аз тая спирачка я нямам Grinning Ако проям да не е инцидентно се чувствам различно, разбира се, а съм се разглезила да ми е все добре. Но си е до мое решение, не да нещо друго.
И такива неща обикновено ям веднъж и до там - най-често на гости или при излизане по повод, а не да имам количество. Колкото са ми сервирали там и стига толкова. Вкъщи храната е каквато си трябва. Аз на картофи нямам наяждане, винаги мога и още, вкъщи не ми е оферта да ги готвя. Ще се огранича с малко ако наумя, но ще ми е неприятно че го правя. Нямам нужда от тая негативност.

# 931
Доколкото знам течна, и да е 30 %. Заквасената има май повече вгх. Аз слагам течна сутрин в протеина, заедно с буца масло.
Аз скоро пробвах кафето с краве масло и сметана.... ми няма по-вкусно нещо. За мен, де Satisfied
Това е голяма вкусотия. Аз пия разни варианти - с масло и сметана, с кокосово масло и сметана, с масло само. Винаги е разбито в блендер. Лъжица масло така в кафето - то плува отгоре и изобщо не е гот. Разбито е съвсем друга бира.

# 932
Много дълго време пиех кафето с краве масло. Супер ми беше, хич не съм го блендирала.
Но от известно време минах на нес и го пия със сметана.
Масло ям на резенчета, с черен пипер и люта чушка. Blush

# 933
  • София
Момичета, нека не дублираме темите. Вече има тема  за ВМНВХ. Който има желание, може да си я спазва
https://m.bg-mamma.com/?topic=1820197;_gl=1%2A14amysw%2A_ga%2AMT … zNjUkajQ3JGwwJGgw

# 934
Е, аз се храня НВ-ВМ, много ясно, че ще препоръчам това, а не нещо, което за мен не работи и ми се вдига захарта и ми се объркват нещата. Няма как едни и същи хора сме.

Плюс това, който не иска да яде така, да не яде. Някой насила ли ще го накара като пише тук за този начин на хранене? Всеки си носи глава на раменете и би трябвало да има критично мислене. Аз не виждам някой да пише нещо лошо? Всъщност не виждам и да се пише от други хора, освен от ВМ хранещите се.

# 935
Здравейте.Днес си пуснах профилактични изследвания и се оказа,че липидния профил е повишен.В смисъл и добрия и лошия холестерол и триглицеридите са повишени.На какъв лекар трябва да отида?Извинявам се ако тук не е мястото за този въпрос,но ще съм благодарен за мнения

# 936
Темите не се дублират. Тази е основно за естеството на ИР и е в Зравословни проблеми. Другата е основно за храненето и е в Диети. Има и рецепти. Тук няма.
Ивайло, липидния профил се следи от различни специалисти - кардиолог, ендокринолог, може и гастроентеролог.

# 937
Темите не се дублират. Тази е основно за естеството на ИР и е в Зравословни проблеми. Другата е основно за храненето и е в Диети. Има и рецепти. Тук няма.
Ивайло, липидния профил се следи от различни специалисти - кардиолог, ендокринолог, може и гастроентеролог.
.   Разбрах,много ви благодаря за помоща

# 938
Аз вече съвсем се обърках.
Наскоро четох, че и мазнините провокират производството на инсулин. В този смисъл...........

# 939
Не, протеините, но в по-ниска степен.

# 940
Всъщност не виждам и да се пише от други хора, освен от ВМ хранещите се.

Exactly. Точно въпросните ме отблъснаха от темата и макар да я поглеждам, нямам никакво намерение да пиша в нея. Пишете си, никой не Ви пречи.

# 941
А кой пречи на хора справящи се по друг начин да пишат и те?
Дай сега някой пита, обаче няма да му кажа на мен какво ми помага, че друг може да не го хареса? Joy Сигурно по-добре никой да не помага, знам ли...

# 942
  • София
Не пишат защото се започват едни нападки, които са абсолютно излишни в темата. Стига с това налагане на мнение и начукване на канчето. Всеки може да си прецени как да се храни, информация има под път и над път.

# 943
Аз нападки съм виждала и към това аз как се храня (често от хора които не знаят какво ям но все пак), ако някой вижда нещо нередно винаги може да го докладва и да бъде модерирано.
Въпросът остава - трябва ли никой да не споделя работещ вариант за да не се засегне някой който не го харесва? Нека си питат хората и да си страдат, нали няма засегнати, всичко е точно.
През няколко мнения се повтаря как всеки си намира неговото, ако е там въпросът.
Информация има, действително, всеки може да търси и чете. Давайте да затваряме темите тогава.

# 944
Ама това е просто форум с непознати. 🤣

Тоест, при мен ориз и картофи вдигат супер много КЗ, но трябва да си мълча, когато някой напише, че пълнозърнест ориз е разрешен или булгур и няма проблем? 😁

Както и да е, всеки с проблеми -ИР или друго може да си реши какво да прави.

Общи условия

Активация на акаунт