❤️Януарска радост 2026та година♡☆♡❤️

• 27 572
  • 795
  •   1
Отговори
# 195

Здравейте момичета, с доказан цистит съм от  миналата седмица, лекарката ми изписа антибиотик под формата на прахчета Монурал, две прахчета където ги пих през 4 дни. Имам много лек ефект, усещам тежест и дискомфорт ниско в корема и парене след уринирване, утре съм на преглед. Въпросът ми е тази тежест възможно ли е да е от цистита?

Монурал съм пила и аз, но когато ми откриха цистита ми отмениха трансфера, защото е опасно. Тежест не съм изпитвала, надявам се да не е нещо притеснително. Не го ли комбинирате и с още нещо, например цистостоп рачит? Аз комбинирах, за да се изчисти по-бързо и ефективно, НО не помогна. След месеци го получих отново и се наложи сериозен антибиотик.

Комбинирах с хранителна добавка, която съдържа червена боровинка, но няма голям ефект

# 196
Моята бременност протича без нито един симптом и толкова много се радвах в началото,че работих първия месец без да изпитвам каквито и да е затруднения. За съжаление после се случи това с отлепянето на плодното сакче и вече след втория болничен исках не исках казах на работа, защото от 3 седмици не съм била на работа и освен,че е съмнително отсъствието ми вече, работата ми е свързана с отговорности поети към пациенти и трябваше да се реорганизират нещата без мен. За съжаление нещата рядко се движат по план, сега се надявам поне да мога да поработя лятото, но ще видим. 😀

# 197
Моята бременност протича без нито един симптом и толкова много се радвах в началото,че работих първия месец без да изпитвам каквито и да е затруднения. За съжаление после се случи това с отлепянето на плодното сакче и вече след втория болничен исках не исках казах на работа, защото от 3 седмици не съм била на работа и освен,че е съмнително отсъствието ми вече, работата ми е свързана с отговорности поети към пациенти и трябваше да се реорганизират нещата без мен. За съжаление нещата рядко се движат по план, сега се надявам поне да мога да поработя лятото, но ще видим. 😀

В същата ситуация съм, аз също нямах дори гадене до скоро и само се притеснявах. Надявам се ембриона да се стабилизира и да мога да поработя макар и за кратко, понеже най-малкото иначе болничния няма да ми стигне до 45-дневното майчинство. Днес отидох уж само за болничен до лекарката, но пред кабинета получих замайване и отново кървене, само 2 дни след последното. Каза че има хематом, който е по-добре да изтече навън, но все пак да се наблюдавам, понеже тя излиза в отпуска.

# 198
Здравей, аз по стечение на обстоятелствата работя със и разбирам от лекарства и фармакология. Мисля, че трябва да послушаш лекарите, клиндамицин няма данни да е опасен по време на бременност.
Така ми каза и АГ че няма проблем, но доста хора казаха, че този вид антибиотици не или желателни и водели до малоформяции на плода и много се стреснах..доколкото четох е от групата на Малролидите

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 15:55 от Sunnygirl_

# 199
Здравейте и от мен, записвам се и аз с втора бременност и термин 9-11 януари. При мен симптомите малко отшумяха, гаденето намаля, но болезнените гърди си продължават.
Днес мина първата фетална при Давидков и беше много интересно, другата седмица ще мина и още една при моя лекар, при когото се следя в Майчин дом.
Включвам се и по темата с цистити и антибиотиците, доколкото знам от моите лекари, ако АБ е посочен като съвместим с бременност, това е по-добрият вариант, ако наистина се налага, особено при цистит. Аз от един обикновен нелекуван цистит си докарах такова главоболие, че накара пих 2 антибиотика едновременно, само за да не ме вкарат за болнично лечение. Та мисълта ми е, че не е шега работа, особено в такава “близост” до бебето, само трябва да се подбере подходящ антибиотик, иначе аз пих и Уринал Акут, много ми помогна.

# 200
  • София
Добро утро Simple Smile Включвам се от работата, в училище съм. Още не съм казала на колегите, но от следващата седмица в четвъртък излизам в болничен. Оформям оценките на учениците в момента, не смятам да се връщам повече на работа. Много изтощена се чувствам, ужасно много ми се спи и понякога не съм много адекватна по време на часовете. Пия в момента фолиева киселина, желязо и течен магнезий. Не са ми  предписали нищо друго. Следващата седмица ще летя със самолет, много дълъг полет и се притеснявам. Дали ще навреди по някакъв начин? Нямам болки и зацапване.

# 201
Аз минавам да се похваля, че чухме пулс и всичко е наред!
Сега започва голямото мислене къде да се запиша за ЖК, колебая се между Токуда и Надежда, за съжаление нямам опит, а повечето лекари трудно може просто да се запознаеш с тях, да видиш дали ще си допаднеш...
И за ранна фетална трябва да се организирам, че моето досегашно АГ, което не работи с бременни, ме изпрати на ЖК вече, а още съм едва 7+6 и никъде няма да ме запишат официално, та ще се получи около месец пауза.
И аз бях питала за полет, нямало проблем, аз се отказах по други причини иначе.

# 202
На мен моя АГ ми каза, че няма никакъв проблем с пътуването стига аз да се чувствам добре - независимо дали е с кола или самолет.

# 203
  • София
Благодаря! Засега нямам оплаквания, дано издържа 12-часовия полет. И аз се колебая къде да се запиша за ЖК и следене на бременността.Спряла съм се на Токуда и Надежда също. Но нямам познати лекари, само препоръки от приятелки. Мисля да си закупя пакет за проследяване и там да правя феталната морфология.

# 204
  • малкия йеросалим
А момичета какво мислете за хапването на морски дарове? Четох доста и то много разнозначни мнения и се обърках!Много обичам морска храна/и миди и скариди и октоподче:))) /
След няколко дни отиваме на море и се чудя дали да си хапвам с кеф....

# 205
Морски дарове според мен само от места, където сте сигурни, че са пресни и да са добре сготвени. За мидите например, дори и не бременни имат риск от натравяне, аз също обичам, но все още не съм яла за тази година. Яжте умерено, понеже до колкото знам могат да се развият алергии по всяко време на бременността. Приятна почивка! 🌞

# 206
А момичета какво мислете за хапването на морски дарове? Четох доста и то много разнозначни мнения и се обърках!Много обичам морска храна/и миди и скариди и октоподче:))) /
След няколко дни отиваме на море и се чудя дали да си хапвам с кеф....

Миди бих пропуснала само. Октопод, калмари бих си яла от доказано място

# 207
Здравейте, днес звънях и ми казаха, че няма никакви свободни часове за Чавеева - надявам се да пусне допълнителни за юли Sad

# 208
Аз записах час при Славяна Галева, преглежда в Шейново и в частен кабинет. С предишната бременност също бях при нея и съм доволна.
Здравейте, днес звънях и ми казаха, че няма никакви свободни часове за Чавеева - надявам се да пусне допълнителни за юли Sad

# 209
Аз записах час при д-р Панайотова във Фемиклиник, четох добри неща пък ще видим. Според мен запиши час някъде пък ако пуснат ще го отмениш.

Общи условия

Активация на акаунт