❤️Януарска радост 2026та година♡☆♡❤️

• 28 708
  • 795
  •   2
Отговори
# 735
При мен я мерят на всеки преглед последно беше 32 ММ, но я следим заради контракциите. Вчера ме вкараха за няколко дни в болница, че пак имах зацапване и болки...

# 736
Аз ще раждам отново в Шейново, предното детенце също беше там. Познавам обстановката и знам какво ме очаква.

За Токуда не съм мислила изобщо, много се чака и за преглед там съм чувала. Моята АГ изражда в Шейново и ще съм отново при нея.

Не съм чакала повече от 10 минути за преглед в Токуда.
Аз всеки от чакам между час и половина и 2

Сигурно зависи кой лекар Ви следи. Със записан час ли чакате толкова?

Да, със записан час. Като не съм била бременна, съм ходила ори друга на профилактика пак съм чакала по час и половина.

# 737
На първата фетална ми казаха, че преди всяко пътуване, независимо дали кратко по работа или за почивка е необходимо измерване на шийката. На мен ми я мерят и като ходя в дежурен кабинет за издаване на болничен. Поради тази причина съм си планирала пътувания и возене в кола само около прегледи. Но в болницата, където се следя всички са много стриктни и подробни, та не знам колко е акуратно това за други места.

# 738
Аз ще раждам отново в Шейново, предното детенце също беше там. Познавам обстановката и знам какво ме очаква.

За Токуда не съм мислила изобщо, много се чака и за преглед там съм чувала. Моята АГ изражда в Шейново и ще съм отново при нея.

Не съм чакала повече от 10 минути за преглед в Токуда.
Аз всеки от чакам между час и половина и 2

Сигурно зависи кой лекар Ви следи. Със записан час ли чакате толкова?

Да, със записан час. Като не съм била бременна, съм ходила ори друга на профилактика пак съм чакала по час и половина.

Сигурно зависи и кой лекар Ви преглежда. Може би е някой от най-натоварените и за това чакате. Нямам представа

# 739
Имайте предвид, че някои лекари в Токуда преглеждат и в частни кабинети. Проверете за Вашия. Аз например ходя така, в Токуда не съм стъпвала и ми каза, че чак след 32 г.с. е нужно там.

# 740
Моето АГ мери на всеки преглед. Настоявайте, според мен, това е важно да се знае. Поне веднъж в месеца трябва. Иначе моята последно е 34 мм.

Да, ще, аз съм и с конизация, на първата фетална я провериха в 12 седмица, но само запазена дължина отбеляза в документацията. Сега на редовен преглед в 14 не я мериха, на следващия в 18 ще я измерят.
Аз съм ограничила спорта, но вече няколко пъти пътувах на по-големи разстояния (4-5 часа), ходя на работа, дано всичко е ок. Иначе просто се очертава да я измерят няколко пъти до 24 седмица и след това казаха, че няма смисъл. Знам че в Щерев много мерят, както и нагоре потребителка писа, аз хем не искам да го мисля излишно, хем се притеснявам.

# 741
  • Бургас
Здравейте! В 19+3г.с съм и съм качила по-малко от килограм. Бебето върви и си се развива пет дни по-голямо и ми изместиха термина от 07.01 на 02.01. Има ли други жени, които да не качват? Има ли повод за притеснение щом бебо върви по-голям? Според АГ няма проблем и да се храня често по малко е добре

# 742
Моето АГ мери на всеки преглед. Настоявайте, според мен, това е важно да се знае. Поне веднъж в месеца трябва. Иначе моята последно е 34 мм.

Да, ще, аз съм и с конизация, на първата фетална я провериха в 12 седмица, но само запазена дължина отбеляза в документацията. Сега на редовен преглед в 14 не я мериха, на следващия в 18 ще я измерят.
Аз съм ограничила спорта, но вече няколко пъти пътувах на по-големи разстояния (4-5 часа), ходя на работа, дано всичко е ок. Иначе просто се очертава да я измерят няколко пъти до 24 седмица и след това казаха, че няма смисъл. Знам че в Щерев много мерят, както и нагоре потребителка писа, аз хем не искам да го мисля излишно, хем се притеснявам.

Хм, а щом сте с конизация не трябва ли още по-често следене?
Иначе аз съм в Токуда и по ЗК при друг лекар и на две седмици ходя на прегледи и си ги карам да ми я мерят. На моя приятелка точно влезе в 7- ми месец, към 28-9 седмица и хванаха къса шийка и лежа в болница. 24 седмица сме още в 6 месец и ако шийката се скъси е опасно, не знам защо Вашия лекар така е посъветвал.

# 743
Аз съм в 17 седмица и от началото на бременността съм свалила 3 кг, но аз спазвам режим заради висока кръвна захар. И при мен бебчо върви с три дни напред, но това може и да е от захарта.
Здравейте! В 19+3г.с съм и съм качила по-малко от килограм. Бебето върви и си се развива пет дни по-голямо и ми изместиха термина от 07.01 на 02.01. Има ли други жени, които да не качват? Има ли повод за притеснение щом бебо върви по-голям? Според АГ няма проблем и да се храня често по малко е добре

# 744
Аз съм качила 3кг, но бебето върви седмица напред.

# 745
Violetka91, предполагам, че трябва, да. Лекарят, който е правил конизацията така ме беше инструктирал.
Но следящия бременността, както и друг преди това казват да не го мисля много и че след един момент се скъсява така или иначе.
Явно е въпрос на подход, аз се следя само на частно, нямам време и енергия за двама лекари честно казано. Ще видим как ще се развият нещата, ако се наложи ще търся и друг лекар, макар че този по останалите параграфи ми допада.

# 746
  • Бургас

Хм, а щом сте с конизация не трябва ли още по-често следене?
Иначе аз съм в Токуда и по ЗК при друг лекар и на две седмици ходя на прегледи и си ги карам да ми я мерят. На моя приятелка точно влезе в 7- ми месец, към 28-9 седмица и хванаха къса шийка и лежа в болница. 24 седмица сме още в 6 месец и ако шийката се скъси е опасно, не знам защо Вашия лекар така е посъветвал.

Аз съм с LEEP,  подобно на конизация и ми мерят шийката на матката всеки месец на прегледа

# 747
На мен до сега нищо не са ми споменавали за дължината на шийката.
Попринцип на моята АГ и както и при морфологията при Калев им казах, да не ме затормозяват с информация, която не разбирам само да ми казват ако нещо има проблем и трябва да правя нещо аз.
Да разбирам ли, че са ми я мерили и всичко е наред.
Или е практика и да не мерят аг-тата и да трябва ние да си изискваме това.

# 748
На мен ми мерят шийката на всеки преглед, последно бях в 15 та и 4 дни и беше 40 мм.

# 749
На мен също ми я мерят на всеки преглед, по-скоро защото аз още в началото казах, че искам да ми я мерят всеки път, а и моето АГ няма нищо против 😀

Общи условия

Активация на акаунт