С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 22 903
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
  • France
Биборана, няма правила в тази игра. Не проумявам защо сключването на брак продължава да е някакъв Граал, към който ние трябва задължително да се стремим.
Първата ми "дълга" връзка завърши с 3 години съвместно живеене. Бях уморена да ме пришпорват да правим планове. Хубаво ми беше, но не исках да отивам по-далеч, особено на тогавашната ми възраст (27г)
В сегашната ми връзка също поживяхме заедно преди Монстърчето да се роди. И ако ни питаш, не ни стигна този период. Ако пък бяхме двама българи, живеещи в България, никога нямаше да подпишем.
Всяка ситуация си е за себе си.

# 451
В моето обкръжение има успешни примери и за връзки с брак и без.Правило няма.

# 452
И аз бях така. Не съм бързала за никъде, нито за брак, нито за дете. Даже  това беше едно от нещата, които ме привлече в моя мъж, че беше съгласен да ме чака, колкото ми е необходимо. Не е нещо страшно да се прекрати една връзка между двама млади, които не си пасват, пък нека и години да са живели заедно. По-добре така, от колкото след като се роди дете. Имам приятелки, които си бяха поставили срокове до колко години трябва да се омъжат в бяла рокля, до колко да родят първото дете, до колко второто. Ми постигнаха си целите, но нито една не остана с бащата на децата си. Хубави успешни връзки създадоха на зряла възраст, когато вече не планираха следващи деца, защото тогава вече наистина търсеха човека, а не баща на децата си. Познавам и мъже, които си поставяха такива срокове това пък съвсем не мога да го приема. Но някак не приемам и създаването на такива близки отношения с потенциалната свекърва, аз съм за някаква дистанция. Няма лошо да се познават, особено ако са в дългогодишна връзка, но твърдо против да живеят у тях или пък младежа да се вижда с родителите си, само и единствено в присъствието на "снахата"

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 12:20 от lyatno vreme

# 453
]
Опосум, и трите последни са ми споделяли, че искат да му родят. Те. Не той. Е, убийте ме с камъни, не съм питала. Аман от напористи. Ама после аз виновна. Създала съм му уважение към жените, тачи си ме . Какво повече. Издържа ги, живеят при него, той чисти. За перални той пита, не те. Не знам какво да кажа.
Тайс, колкото повече чета, толкова повече си мисля, че никакво приятелство нямаш с тези жени.
Просто по някакъв начин синът ти им е внушил, че си фактор във връзката и те се опитват да ти спечелят одобрението.
Не е нормално нито това, че споделят на теб желанието си за деца, нито пък ти да казваш,е те искат да му родят деца. Те да не са сурогатни майки, че да му раждат на него.
Има нещо странно и в подбора на думите ти, и в поведението на снахите ти. Хайде, една да е, ще кажеш такава е. Ама и трите последни...
Уважение към теб сто процента има, уважение към жените не знам. Това да чисти и пере нищо не означава, чисти собствения си апартамент, не техните.
А и това издържане. Как ги издържа, не работят ли? Всичко ли им плаща?

# 454
Точно това означава, което съм написала.
Но повече подробности няма да давам. Да ме храните тук дружно.
Не че не съм свикнала, и че ме разстройвате.
Но не ми харесва тонът и целенасоченото търсене на проблемации дори там, дето ги няма.
Аз съм си направила анализите и разборките и драми нямам.

# 455
Има двойки, които живеят по-отделено от родителите си и се виждат само по Коледа и Великден.

Има всякакви варианти, моите също живееха в други градове. Лятото обикновено им се изтрисах, но това не пречеше на баба ми и дядо ми да продължат да си работят и да ме оставят да се оправям през деня (в период, в който още не съм ходила на училище, тоест под 7 години). Другите ми баба и дядо бяха пенсионери и при тях поминувах някак, там пък имаше голяма сюрия деца, така че не съм скучала. Винаги съм се чувствала обичана и желана и при двете двойки баба/дядо.
Но да определиш строг режим на виждане и да откажеш внучето ти да дойде при теб, за да не си развалиш рахата, ето това ми е неразбираемо. При все че аз деца не обичам Grinning

# 456
  • София
Има двойки, които живеят по-отделено от родителите си и се виждат само по Коледа и Великден.

Има всякакви варианти, моите също живееха в други градове. Лятото обикновено им се изтрисах, но това не пречеше на баба ми и дядо ми да продължат да си работят и да ме оставят да се оправям през деня (в период, в който още не съм ходила на училище, тоест под 7 години). Другите ми баба и дядо бяха пенсионери и при тях поминувах някак, там пък имаше голяма сюрия деца, така че не съм скучала. Винаги съм се чувствала обичана и желана и при двете двойки баба/дядо.
Но да определиш строг режим на виждане и да откажеш внучето ти да дойде при теб, за да не си развалиш рахата, ето това ми е неразбираемо. При все че аз деца не обичам Grinning
Ако бабата и дядото са толкова безотговорни, въобще няма и да си помислям да оставям детето си без надзор при тях. А самият факт, че такова поведение се дава като положителен пример, е много показателен.

# 457
Да поразсъждаваме за следната ситуация. Синът има приятелка, води я при свекървата, запознава ги, гостуват ѝ и то неведнъж. Как да постъпи свекървата? Да каже, че не иска да контактува, а момичето си мисли,  че  не я харесва за снаха. И ето едно предварително предубеждение към свекървата, което при сериозна връзка затруднява отношенията. Ако пък прекалено двете се сближат, пак зле, в случай, че младите  се разделят.  Аз като майка на двама сина, съм имала и двете ситуации. Поне и двамата  не живееха заедно с приятелките си. Гостуване, преспиване да, но не и съжителство,  за да се питам как  да постъпвам.
Изобщо не е толкова просто как да се държи  кандидат- свекърва.

# 458
  • София
Скрит текст:
Да поразсъждаваме за следната ситуация. Синът има приятелка, води я при свекървата, запознава ги, гостуват ѝ и то неведнъж.
Как да постъпи свекървата?
Скрит текст:
Да каже, че не иска да контактува, а момичето си мисли,  че  не я харесва за снаха. И ето едно предварително предубеждение към свекървата, което при сериозна врзка затруднява отношенията. Ако пък прекалено двете се сближат, пак зле, в случай, че се разделят.  Аз като майка на двама сина, съм имала и двете ситуации. Поне и двамата  не живееха заедно с приятелките си. Гостуване, преспиване да, но не и съжителство,  за да се питам как  да постъпвам.
Да каже на сина си да намали гостуванията. Или още предварително, преди да се появи момиче на хоризонта, да предупреди сина си, че не държи да се запознава с всяка. Или иска да изпада в драмите на Таис и в такъв случай да се запознава с всяка.
Има варианти за всеки вкус.

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 13:31 от milenaka

# 459
  • София
Много е просто, държи се възпитано и без навлизане в много интимни теми. Както се държи с нови колеги. С някои може да си допадне, с други да се сближи, но не става от веднъж и не е нужно да е много задълбочено.
Във всички случаи, коментарите на Таис крещи надменност, нехарсване и презрение, а не близост.

# 460
  • София
Да. Няма никаква нужда от фалшива близост.

# 461
Въобще няма нужда от близост,  а това да е  на издръжка  в съжителство  жена си говори доста, не са равноправни, не са екип. Не е  приета. От мъжа , да уточня. Какво сърдене на свекърва , че не я харесва. Сърцето не  е с цип, да влиза всеки  и  да е близък. Като се разбират двете , да се съберат заедно.

# 462
Е стига де, ако сина ми живее на семейни начала с едно момиче и аз не желая да се запозная не е ли червен флаг за момичето. Не го искаш до определен момент, пък после да сме в добри отношения. Е как точно ще стане.

# 463
  • София
А откъде става ясно, че има съжителство? КАГ не е писала такова нещо.

# 464
Гостуване, преспиване да, но не и съжителство,  за да се питам как  да постъпвам.

То за никоя страна не е лесно. И май тази тактика е най-добра за запазване на цивилизовани отношения.

Общи условия

Активация на акаунт