"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 286 871
  • 7 692
  •   10
Отговори
# 5 400
  • Пловдив
Точно г-жа Монк. Поради описаното от вас, много дребни бизнеси, пред хамалогията и мижавия оборот, но с увеличени разходи, ако работят, ще са повече на загуба, отколкото на печалба. Хем та работа, хем без пари. През февруари, директно с евро, всичко си тръгва в нормалния ритъм.

# 5 401
  • Другата България
В провинцията масово се тиражира, че ресто при кешови плащания ще може да се връща и в лева през януари.
И същите тези дребни бизнеси, магазинчета, дрогерийки и т.н. са в неведение какво и точно как ще се случва, като наистина някои предпочитат да не отворят на 05.01.
Не знам колко ще са на печалба или загуба, но по този начин не виждам и през февруари как биха заработили “нормално“.

# 5 402
  • Deutschland/HE
Ако не им стига еврото, ще могат да връщат и в левове. Но трябва рестото да е или само в евро или само в лева.

# 5 403
Скрит текст:
Не мога да убедя някой, на който единствената грижа е откъде да си купи нещо, колко проблеми създава въвеждането на еврото.

Ама нали нямало да умрем - викат някои.
Няма да умрете и ако скочите от втория етаж. Тогава скочете. Какъв е проблема?.

Нали имаме консенсус, че все някога трябва да се въведе?  Защо си мислиш, че ако е след 2 или 5 години тези технически и организационни проблеми няма да ги има пак същите, че и по-големи? Та все едно ще ги имаме, по-добре да минават и заминават, а междувременно да си ползваме другите бонуси от еврото.

сега искат (от ЕЦБ) да си унищожим машините. а с тях припечелвахме като печатим хартийте на някой  държави.

Тази глупост къде я прочете???
вчера някъде  го казаха. т.е. чул съм го.

Аха, чул, значи е вярно Simple Smile

https://www.bnb.bg/AboutUs/PressOffice/POAccessionToTheEuroArea/ … ONSANDANSWERS8_BG

# 5 404
Хайде по-внимателно с квалификациите.Много европ.нации са против да се дават пари от техните данъци и да се теглят кредити от ес, за да се наливат във война и да се захранват едни лобита.Не ги определят като рубладжии, но това си в запазена марка  на бг либералите.😂🤪
Сега за еврото.В ЦКБ има евро, има и стартови пакети.Не знам за търговците как е, не съм такава.Приемат и монети, цупят се, броят на ръка, но не връщат хората.Имах късмет, че на касата, на която чаках нямаше клиенти с монети и приключих бързо.

# 5 405
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Скрит текст:
Не мога да убедя някой, на който единствената грижа е откъде да си купи нещо, колко проблеми създава въвеждането на еврото.

Ама нали нямало да умрем - викат някои.
Няма да умрете и ако скочите от втория етаж. Тогава скочете. Какъв е проблема?.

Нали имаме консенсус, че все някога трябва да се въведе?  Защо си мислиш, че ако е след 2 или 5 години тези технически и организационни проблеми няма да ги има пак същите, че и по-големи? Та все едно ще ги имаме, по-добре да минават и заминават, а междувременно да си ползваме другите бонуси от еврото.

сега искат (от ЕЦБ) да си унищожим машините. а с тях припечелвахме като печатим хартийте на някой  държави.

Тази глупост къде я прочете???
вчера някъде  го казаха. т.е. чул съм го.

Аха, чул, значи е вярно Simple Smile

https://www.bnb.bg/AboutUs/PressOffice/POAccessionToTheEuroArea/ … ONSANDANSWERS8_BG
да. пише, че ще се използва и нашата печатница за в бъдеще.
да не би да купуваме нови машини за тази цел?

# 5 406
Че защо? Тя си е модерна, има си всички машини. Нашите левчета сега са на световно равнище. Само ще сменят десените.

# 5 407
  • Буркина Фасо
може би нашите щяха да бъдат напечатани тук , а не там.

# 5 408
Цялата тази тема, пост по пост, ме убеди в едно - не, хора, не е виновно еврото. Не е виновен президента, парламента, държавата, спекулантите и политиците, не е виновен Путин, нито Тръмп, нито Урсула. Виновен е българинът, всички ние, до последния човек.
 Прочетете си собствените постове назад: копейки, опорки, еврогейове, не яжте, фалирайте, малоумници, крадци...и прочие, и прочие, край няма. Злоба и присмех навсякъде, в тема, която трябваше да е нещо като Майчинството счетоводно, полезна, разяснителна, място, където да се говори за тревоги и механизми за справянето с тях.
 Язък ни за патриотизма..

# 5 409
може би нашите щяха да бъдат напечатани тук , а не там.

Може, ама по-нататък, когато вече сме членове и получим нужните документи. Предполагам имат поверителни такива. Иначе, доколкото знам, ЕЦБ обявява търгове и печатниците в различните страни дават оферти и поръчките се разпределят съответно. Тоест можем да печатаме не само за нас, а и за други държави.

# 5 410
  • София
Цялата тази тема, пост по пост, ме убеди в едно - не, хора, не е виновно еврото. Не е виновен президента, парламента, държавата, спекулантите и политиците, не е виновен Путин, нито Тръмп, нито Урсула. Виновен е българинът, всички ние, до последния човек.
 Прочетете си собствените постове назад: копейки, опорки, еврогейове, не яжте, фалирайте, малоумници, крадци...и прочие, и прочие, край няма. Злоба и присмех навсякъде, в тема, която трябваше да е нещо като Майчинството счетоводно, полезна, разяснителна, място, където да се говори за тревоги и механизми за справянето с тях.
 Язък ни за патриотизма..
По-точно не бих могла да го кажа.

# 5 411
Никакви машини няма да бъдат унищожавани. Машините си работят и ще продължават да работят. Не се излагайте с глупостите на коцето, че е смешно вече. Човека вече втора къща с евро строи.

# 5 412
На нас ни е позволено да се излагаме, а президентът защо се излага и му мълчи на Коцето, вместо да заяви, че няма да се унищожават никакви машини, ей така, недвусмислено, като теб?

# 5 413
  • Обран бостан ;)
Точно г-жа Монк. Поради описаното от вас, много дребни бизнеси, пред хамалогията и мижавия оборот, но с увеличени разходи, ако работят, ще са повече на загуба, отколкото на печалба. Хем та работа, хем без пари. През февруари, директно с евро, всичко си тръгва в нормалния ритъм.

Явно някои потребителки в темата не си дават сметка, че има населени места само с 1-2 магазина с по 30-40 клиента.

Четейки иаказвания като "Аз съм добре, измекярите да му мислят", все повече се уверявам, че не друго, а егоизма и самогъзието ще ни затрият.

# 5 414
Тези се познават, да пишат в тефтера хляб и мляко , после ще се оправят, виждала съм сметка в тефтер -700 лв. Та и  без това не плащат.
 Не  е война все пак.

Общи условия

Активация на акаунт