"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 265 098
  • 7 182
  •   8
Отговори
# 6 795
Аз искам да изчакам до края на месеца, защото ще се натрупат още монети. Предпочитам в ОББ, защото имам клон наблизо. Но благодаря, ще ги имам предвид Hug
Аз също първия ден маркирах за лева, вместо за евро...30 години съм го правила....какво толкова се е случило не разбрах...
Ааа, нищо, само са си излъгали клиентите като са им таксували храната двойно и не могат да си осчетоводят правилно сметките за периода, в който не са с обновен софтуер. Сега затворили до второ пришествие. Ще се научат. Като настъпят лопатата още някой и друг път може и да им уврат тиквите.

# 6 796
Гледах клипче в интернет, че става с монета от 5 ст., но не съм пробвала.
От Билла така и никога не съм харесвала нещо в количество, което да напълни количка. То и в другите така обикновено.

Търсих бутилки от 11 литра Девин изворна. Специално и само за тях влязох и понеже са тежки исках количка. По-напът ми беше Кауфланд, ама там нямаха.

# 6 797
Точно в Кауфланд днес сутринта, една личност се убеди, че не е много разумно да ходиш само с телефон на пазаруване Joy

# 6 798
В областен град забравили да предупредят тьотките от синя зона, че от 1.1.2026 на терминалите се въвежда не 1, а 0,51, защото са в евро Simple Smile
До обяд на 5.01 шефът на отдела беше уволнен, да е провел инструктаж на служителите си! Гражданите , запазили боновете, ще имат право да си получат разликата

В кварталния супер пък за да не сменят още веднъж софтуера, всичко в системата се води в евро и ако кажеш, че плащаш с лв. касиерката вади телефона и умножава сумата по 1,95583 Simple Smile Мисля, че НАП ще харесат това, до август все ще ги набарат

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 15:18 от скаридка

# 6 799
  • София
А какво да направи касиерката - така е решило ръководството на магазина?

# 6 800
Точно в Кауфланд днес сутринта, една личност се убеди, че не е много разумно да ходиш само с телефон на пазаруване Joy

И кое е неразумното? Дали ще ходиш с телефон или с карта, няма никакво значение. Почти никога не нося големи суми кеш в себе си и досега не съм имала проблем с пазаруването с карти. Банкомати има под път и над път в София. Ако съм в малко населено място, естествено ще се подготвя с кеш.

# 6 801
Аisha,  набарването е за шефа, не за касиерката, даже касиерката е обект на съмнение дали точно е въвела курса и сумата .. Ама шефът е спестил по 100лв на каса

# 6 802
В областен град забравили да предупредят тьотките от синя зона, че от 1.1.2026 на терминалите се въвежда не 1, а 0,51, защото са в евро Simple Smile
До обяд на 5.01 шефът на отдела беше уволнен, да е провел инструктаж на служителите си! Гражданите , запазили боновете, ще имат право да си получат разликата

В кварталния супер пък за да не сменят още веднъж софтуера, всичко в системата се води в евро и ако кажеш, че плащаш с лв. касиерката вади телефона и умножава сумата по 1,95583 Simple Smile Мисля, че НАП ще харесат това, до август все ще ги набарат
Защо да умножава.. Нещо издиша...Под евровата стойност, е изписана левовата..В много магазинчета е така ...Стига с този НАП...

# 6 803
И кое е неразумното? Дали ще ходиш с телефон или с карта, няма никакво значение. Почти никога не нося големи суми кеш в себе си и досега не съм имала проблем с пазаруването с карти. Банкомати има под път и над път в София. Ако съм в малко населено място, естествено ще се подготвя с кеш.
Само с телефон не можеш да си вземеш количка. Само с телефон не може и да изтеглиш кеш, а дори и да можеш, няма как да отключиш количката с банкнота.
Другата личност, т.е. моя милост влезе в магазина с ръце в джобовете, където има една шепа монети, но си заряза телефона в колата.

# 6 804
Как да не може.с телефон да изтеглиш кеш. Може разбира се, почти всеки банкомат е с безконтактно теглене и е достатъчно да си добавил картата си в портфейла си в телефона. От доста време тегля само безконтактно. Сега количка в магазин действително не можеш да вземеш без монета, но в Лидъл примерно има кошници на колела, може с тях. Аз даже нарочно пазарувам само с торби без количка, защото така се взимат много по-малко странични продукти, които с количка иначе трупаш.

# 6 805
  • София
И в Кауфланд има колички без депозит.

# 6 806
  • София
Вчера бях в Кауфл - на Информация има от новите жетони за колички. Сигурно скоро ще ги има навсякъде.
Санди, докато пазаруваше можеше да останеш без телефон. Има доста сръчни, крадливи ръчички на паркинзите на големи магазини. Гепят каквото могат.

# 6 807
От новините:

"Близо половината от левовете са изтеглени от обращение"

Значи до около 20-ти януари ще са изтеглени всички левове. А дано.

# 6 808
От новините:

"Близо половината от левовете са изтеглени от обращение"

Значи до около 20-ти януари ще са изтеглени всички левове. А дано.
Не мисля...При нас все още  масово се върти лев-лев..Между 27-30 януари ще е голямото изтегляне...

# 6 809
Как да не може.с телефон да изтеглиш кеш. Може разбира се, почти всеки банкомат е с безконтактно теглене и е достатъчно да си добавил картата си в портфейла си в телефона.
Гугъл пей е разрешен на банкоматите на коя банка? До 2023 края никъде не съм успявал с телефон да тегля кеш.
Санди, докато пазаруваше можеше да останеш без телефон.
Съмнявам се, колата ми няма да предизвика интерес. Joy

Общи условия

Активация на акаунт