"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 268 553
  • 7 283
  •   16
Отговори
# 7 245
  • Бургас
Не съм предполагала, че баничката ще е тема, дето дъвчете вече няколко дни. Аз баницата си я правя.

Някой хора явно ядат всеки ден баничка, 3 пъти на ден, че си смятат "поскъпването" в банички Laughing

А според вас защо са принудени да ядат баничка  вместо нещо по-нормално? Много смешно.

Може и пряко да не е виновно еврото, но има връзка.Още когато вкараха двойните цени тестваха хората с увеличение.  Значи вместо животът ни да става по-лесен и хубав той става по-труден. Да, всеки ще намери начин, свикнали сме, ще се оправим някак, но докога? Нашето поколение мина през какви ли не кризи. Хората вместо да работят, да се развиват, да се наслаждават на живота  ще следят промоции и ще обикалят по веригите да търсят най-евтиното в свободното си време. Това трябва да е пожелание, а не необходимост и не го натрапвайте като най-нормалното нещо.

# 7 246
Нашето поколение всеки ден ядяхме банички купени от лавката до училището и ни няма нищо...

# 7 247
  • София
Кое точно може да те принуди да ядеш скъпи боклуци?

# 7 248
  • София

А според вас защо са принудени да ядат баничка  вместо нещо по-нормално? Много смешно.

Може и пряко да не е виновно еврото, но има връзка.Още когато вкараха двойните цени тестваха хората с увеличение.  Значи вместо животът ни да става по-лесен и хубав той става по-труден. Да, всеки ще намери начин, свикнали сме, ще се оправим някак, но докога? Нашето поколение мина през какви ли не кризи. Хората вместо да работят, да се развиват, да се наслаждават на живота  ще следят промоции и ще обикалят по веригите да търсят най-евтиното в свободното си време. Това трябва да е пожелание, а не необходимост и не го натрапвайте като най-нормалното нещо.

За жалост това е така, но децата ни ще имат много повече възможности. Ние сме изтеглили късата клечка и това няма как да се промени.

# 7 249
....Хората вместо да работят, да се развиват, да се наслаждават на живота  ще следят промоции и ще обикалят по веригите да търсят най-евтиното в свободното си време. Това трябва да е пожелание, а не необходимост и не го натрапвайте като най-нормалното нещо.
Кой го натрапва?
Какво искаш - декрет за еднакви цени на всички продукти във всички магазини ли? В коя държава и с коя валута го има това?

# 7 250
  • Далечният изток
Ами аз се развивам и се наслаждавам на живота. На 50 съм, може би сме едно поколение. Което не ми пречи да си обикалям магазините и да следя промоциите. Даже ми е кеф да ходя по магазини. Моите познати ме знаят. Като тръгна събота сутрин и обикалям всички възможни вериги наред. Освен че почти всеки ден след работа пак пазарувам...

# 7 251
  • София
Не стана ясно кои са тези баници за 5 лева. В този ред на мисли от 4–5 години знам за едно място в центъра на София, което продава мекици на цени между 7 и 15 лева, но не разбирам по какъв начин това е обвързано с еврото.

# 7 252
  • София
Като става дума за печива, по-надолу след въпросните мекици има едни канелени ролца, които обожавам. Последно бяха станали между 10 и 15 лв., според екстрите. Някой знае ли колко са сега, че все не успявам да стигна до тях?

# 7 253
  • Бургас
Кое точно може да те принуди да ядеш скъпи боклуци?

Много работещи хора ядат закуска или пица на обяд вместо топла храна за да пестят. Виждам го  и лятото - закуските процъфтяват, хората идват с храната си. Да не би да искат хората да живеят така- животът ги принуждава.Дори и да има такива, на които им харесва едва ли са много.

....Хората вместо да работят, да се развиват, да се наслаждават на живота  ще следят промоции и ще обикалят по веригите да търсят най-евтиното в свободното си време. Това трябва да е пожелание, а не необходимост и не го натрапвайте като най-нормалното нещо.
Кой го натрапва?
Какво искаш - декрет за еднакви цени на всички продукти във всички магазини ли? В коя държава и с коя валута го има това?

Не  искам да ми обясняват, че грешката е в хората, че не били организирани. Аз съм доста организиран човек като цяло и знам какво да правя за себе си, но ми идва в повече да се вменява вина на хората и да се отричат очевидни неща.  Сигурна съм, че ако не беше минаването към евро нямаше да има чак толкова драстични увеличения и своеволия.

Аида, аз също пазарувам, и вериги имаме, но не ми се обикаля да търся по-евтино, да купувам компромисни стоки, защото съм принудена по финансови причини постоянно. Ако трябва да следя промоции, да ходя тук и там за по-евтини стоки, ами не искам времето ми да е заето само с пазарене и готвене точно защото имам хоби, искам да пътувам, да излизам.

# 7 254
  • София
Ако толкова искат да пестят, могат да си носят храна от къщи. Домашната баница е по-хубава.

# 7 255
  • Далечният изток
И оня ден го писах, не знам дали ми стои мнението, май е изтрито. Олиото си е олио. Просто намалено от 4 лева на 2,29 лв. Брашното примерно също. Какво да му е качеството?! Нормално качество като когато е било по-скъпо. Не знам защо се предполага, че задължително ще е с ниско качество нещото на промоция.

# 7 256
  • София
Защото аргументите се изчерпват.

# 7 257
  • София
Познавам хора, които пестят и определено не пестят, тъпчейки се със скъпи боклуци. Готвят си и си носят. Излиза им по-евтино.

# 7 258
Ами и пет лева да е баничката, никой не е принуден да я купува. Един сандвич от вкъщи ще бъде много по-евтин и качествен за закуска. Ето, моите колеги се вайкат, че 10 лева вече е порция готвен обяд от закусвалня. Аз за 9 лева купих килограм свински бут, с половината правя вечеря и ми остава да си занеса и за обяд нещо, което знам, че е качествено, няма един пръст олио отгоре и си е по мой вкус. Ако някой държи да се храни само навън, разбира се, че ще е по-скъпо.

# 7 259
  • София
Сетих се за комшийка, която се хвали, че не готви. Всеки ден купува храна отвън за 4-членно семейство. Скоро ми се оплака, че до работата ѝ направили порцията основно за вкъщи по 15 лв и било скъпо. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт