"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 282 028
  • 7 576
  •   5
Отговори
# 7 530
От 1 януари...

# 7 531
Баничките, от повече от година са над 3 лв. И който казва, че от 2 лв. са станали 2 евро, в най-добрия случай, не е ял баничка скоро.

# 7 532
  • София
Аз банички не ям купешки, но съпругът ми обича и му купувам често. Поне от година не съм попадала на цена под 3-3,50 лв.

Дотацията на цените е само за промишлени ток. Надали малките производители имат халета и цехове с такъв.

Интересно ми е колко излиза парче кекс от All Day. Някой купувал ли е след НГ? Едно от малкото ми изкушения извън дома. Кафе-специалирет и кекс излизаха около 12-13 лв.
Питах скоро и за канелените кифлички при украинците на Графа, ама никой май не е купувал скоро. Последно през октомври купих за 12,50 лв. Имаше между 9 и 14 лв.
Поне да съм подготвена психически.

# 7 533
Ще ме накарате да купя баничка. Ако от 3,80 е станала на 7 , ще докладвам.

# 7 534
Баничките, от повече от година са над 3 лв. И който казва, че от 2 лв. са станали 2 евро, в най-добрия случай, не е ял баничка скоро.
Ми тия колеги на майка ми и тя всеки ден си ядат баници.
Не е като да не знаят цените. Ако човек не знае, няма да му направи впечатление, но когато купуваш всеки ден е ясно, че ще се усети фрапиращата разлика.

За канелините кифлички не съм ги купувала, само гледам че там често има огромна опашка. Първия път се шашна колко хора чакат, чак питах за какво е опашка - а те ми се усмихват и викат - канелени кифлички Joy
Викам си, това ще да са най-вкусните кифлички в света.
Ама нали съм си вечно на режим.
Някой ден трябва да си купя и да ги опитам. Казват били хубави.

# 7 535
  • София
Еврохъбове в София за обмяна на монети
Скрит текст:

# 7 536
В баничарницата в метростанция НДК, баничките повече от година са 3,20лв. Сега са 1,75 евро. Не съм давала 3,20 за тази мазня и преди, няма да дам и сега. Баница от 2 лв, е имало може би преди 3 години.

# 7 537
За закуски бях писала преди десетина страници. Минавам всяка сутрин покрай една баничарница, наблюденията ми са от първо лице, нещо, което съм видяла с очите си; цитирам се от предишния пост:

Другото са едни закуски, с драстични завишения. Тези, които бяха 3,00 лв, сега са 4,00 лв, закръглени на 2,05 евро, съответно по-скъпите, които бяха 3,50 лв, сега са 4,99 лв, или 2,55 евро.

Първите ден-два нямаше хора, после постепенно, ден след ден, пак се заформи опашка. Някой назад в дискусията беше решил, че говоря за "Тракийска баница" - не говоря за тях, а и техните поне изглеждат приятно, имат хубав загар. Докато тези, за които говоря, дори не изглеждат апетитно. Не съм ги опитвала, не мога да кажа, съдя само по външния вид. Но въпреки лошия вид и това завишение от почти 40% за по-скъпите - хората купуват. По времето, по което минавам аз, опашката е между 8 и 10 човека.

# 7 538
Щом има опашки и повече може да ги вдигнат, нали?

пп. Канелените кифлички са много тесто и много сладко. На мен не ми допадат, цените им още по-малко. Драма няма, даже е по-добре да не се ядат.

# 7 539
От 1 януари, цената на тока е повишена.За домакинствата с близо 8%, за бизнеса с 30%...Няма как и цените да не скачат, обосновано,така че не знам тия проверки защо изобщо ги правят ..

Проверките са за НЕОБОСНОВАНО повишени цени. Но в една баничарница ако шефът покаже сметки, че токът е скочил 30%, вдигнал е заплатите с 10%, брашното, сиренето и прочее, тогава може ОПРАВДАНО да вдигне цените с някакъв процент и нищо не могат да му кажат.

# 7 540

Не съм написала това.
Чети бавно. И не си позволявай да ми преиначаваш думите че е грозно.

# 7 541
От 1 януари, цената на тока е повишена.За домакинствата с близо 8%, за бизнеса с 30%...Няма как и цените да не скачат, обосновано,така че не знам тия проверки защо изобщо ги правят ..

Проверките са за НЕОБОСНОВАНО повишени цени. Но в една баничарница ако шефът покаже сметки, че токът е скочил 30%, вдигнал е заплатите с 10%, брашното, сиренето и прочее, тогава може ОПРАВДАНО да вдигне цените с някакъв процент и нищо не могат да му кажат.
Така де, няма за какво да хвърлят ресурс и като при Ковид да ни съобщават колко проверки направили, колко акта, колко глоби, а накрая-чакаме документите до седмица.Накрая едно нищо...

# 7 542

Не съм написала това.
Чети бавно. И не си позволявай да ми преиначаваш думите че е грозно.

Коментарът ми беше по повод поста на BernardaM и това, че въпреки повишените цени, пак има опашки. Даже постът ми, е веднага след нейния.
Това по повод на баничките.

# 7 543
  • София
пп. Канелените кифлички са много тесто и много сладко. На мен не ми допадат, цените им още по-малко. Драма няма, даже е по-добре да не се ядат.

Аз ги ям 2-3 пъти в годината, та не ми е проблем да се поглезя. После ги изразходвам със спорт. Но много ми харесват, ако ще да са най-вредните нещо.
Нямам обаче път натам, та ще съм благодарна някой да надникне за цената. Трябва специално да отида за тях, защото са ми извън обичайните маршрути.
От октомври мисля, че мога през февруари да си хапна една. Simple Smile

# 7 544
  • Буркина Фасо
Ще ме накарате да купя баничка. Ако от 3,80 е станала на 7 , ще докладвам.
от баничка до баничка има голяма разлика. грамаж, състав, полуфабрикат ...
3.80 я има и я купих . същата на същото място преди НГ беше около 2.80 - 3.00 лв.  сега е 2 евро или 3.80 лв.
но пък има банички във веригите полуфабрикати за 60-70 стинки на промоция.  но пък са за 2 хапки. но пък са евтини  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт