Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 28 092
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Винаги след като лекар ми е казал, но обикновено се случва в деня на теста. Веднага пращам резултата и очаквам отговор. Обикновено до края на деня получавам отговор: Спираш всичко.
Съжалявам за резултата, Слънце. Имаш ли още ембриончета за трансфер?

Нямам ембриони и....нямам план, как да действам. Всичко ми е....абсолютно безнадеждно. Понеже от Надежда ми казаха да направя тест на 16.06. и се притеснявам дали ще се сърдя че толкова рано съм го направила. А една жена с която бяхме заедно и коментирахме каза че трябвало постепенно да се спират лекарствата. Не виждам смисъл от това. А всъщност от този резултат означава ли, че е имало имплантация?

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 19:41 от Слънце_

# 196
Мисля, че над 5 се води, че има имплантация, но не съм на 100 процента сигурна. Извинявам се, но не помня кой ден от трансфера е направен кръвния тест. Може и да е рано още.

# 197
Мисля, че над 5 се води, че има имплантация, но не съм на 100 процента сигурна. Извинявам се, но не помня кой ден от трансфера е направен кръвния тест. Може и да е рано още.

На  03.06. Ми беше трансфера.

# 198
Не е рано, според мен, дори е нямало имплантация. Направо утре им пиши, че си пуснала кръвен, ако искат да се сърдят. На 16.06 едва ли ще се промени резултата.

# 199
Нз просто тези лекари  защо дават толкова късна дата за тест. На предното място ми искаха на 9ти ден на петдневен , а на сегашното на 13ти на тридневен, което при естествено забременяване си е 14я. ден… не знам за да не дават погрешни надежди ли , ако се хване и после не се развие .. но и така да е - пак трябва да знаеш.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 18:58 от Stefaniya

# 200
Не е рано, според мен, дори е нямало имплантация. Направо утре им пиши, че си пуснала кръвен, ако искат да се сърдят. На 16.06 едва ли ще се промени резултата.

Абсолютно съм съгласна. Сърцене ми дава да продължавам да се тъпча. 16 е  толкова  далече, да знаеш че няма смисъл, но да си се боцкаш.

# 201
  • София
Предполагам, че има случаи на късната имплантация или просто чхг-то не се покачва толкова бързо при някои хора. Повечето клиники искат 10-12 ден и най-вероятно има защо. Не спирай на своя глава лекарствата

# 202
  • Sofia
Слънце не ги спирай на твоя глава, но утре им се обади да им кажеш. Според мен също няма смисъл да продължаваш, но поне им съобщи какви са резултатите. Много интересно и аз съм в Надежда и след инсеминациите ми казаха да тествам на 12 ден и само Илиев ми каза на 14тия. То каква е логиката след трансфер да чакаш повече от след инсеминация? Иначе съм правила инсеминации при 3ма различни в Надежда (просто защото се падаха почивни дни и който е дежурен, той ги прави).

# 203
Слънце, не виждам много от комп, но ако е 2 е отрицателен за 10-ти ден. За този ден се очакват поне дву или трицигрени стойности. Пускали ли сте имунология при д-р Михайлова?
Stine, задължително колпоскопия, евентуално може и биопсия да направят, ако доктора прецени. Аз казах да пуснеш Фемофлор, защото там излизат HPV- та, уреа, мико, а бе всякакви гадости. Както и Фертилити, той е за самата матка. Да, скъпи си, но на фона на всичко, което даваме за инвитро, това е най-малкото, което може да направиш, но пък има много информативна цел. Ако искаш виж в Геника цени, мисля че беше около 200 лв едното. Уреата наистина е много коварна и дори да е била отрицателна, при едно възпаление или срив в имунната система пак може да се появи.

# 204
Слънце, не виждам много от комп, но ако е 2 е отрицателен за 10-ти ден. За този ден се очакват поне дву или трицигрени стойности. Пускали ли сте имунология при д-р Михайлова?
Stine, задължително колпоскопия, евентуално може и биопсия да направят, ако доктора прецени. Аз казах да пуснеш Фемофлор, защото там излизат HPV- та, уреа, мико, а бе всякакви гадости. Както и Фертилити, той е за самата матка. Да, скъпи си, но на фона на всичко, което даваме за инвитро, това е най-малкото, което може да направиш, но пък има много информативна цел. Ако искаш виж в Геника цени, мисля че беше около 200 лв едното. Уреата наистина е много коварна и дори да е била отрицателна, при едно възпаление или срив в имунната система пак може да се появи.
Не съм пускала имунология. А къде е доктор Михайлова? Определено ще търся някаква причина. Ние правихме 2 биопсии, хистероскопия - февруари. Определено предпочитам да направим нещо от колкото пореден неуспех
Уреаплазмата йак се изследва?

# 205
  • Sofia
Не съм пускала имунология. А къде е доктор Михайлова? Определено ще търся някаква причина. Ние правихме 2 биопсии, хистероскопия - февруари. Определено предпочитам да направим нещо от колкото пореден неуспех
Уреаплазмата йак се изследва?
Слънце,  отиваш при гинеколог и ти вземат секрет като за микробиология. Моят съвет е да си пуснеш целият пакет фемофлор в Геника (https://www.genica.bg/test/femoflor) обхваща много гадинки освен тези. Аз преди години като пусках моята гинеколожка ми взе пробата и трябваше сама да я занеса до някой от обектите на Геника, не знам сега дали е така. Много информация дава и така бях хванала инфекции, за които дори не подозирах и нямах симптоматика (включително уреаплазмата), като доста бързо изчистихме с правилните антибиотици, ако се открие нещо. Ако искаш да ограничиш само до уреаплазма можеш да го пуснеш отделно, като ако Геника не ти е удобно се предлага и в лаборатории като Цибалаб. Има вариант да пуснеш и с урина, но май не излизат толкова точни резултати, та препоръчвам със секрет да го пуснеш.

# 206
Здравейте! Няколко пъти са ми правили инсеминация и инвитро. Няколко пъти положителен тест, но все нещо се случва 5/6 седмица и всичко приключва с обилно кървене и изхвърляне въпреки прогестерон и естрофам. Биохимична бременност или твърдят дефект в ембриона, защото се вижда ембрионално развитие на ултразвук. Всички възможни тестове показват че всичко е ОК. Само за генотип не сме изследвали и хромозомни аномалии. На 06.06.2025 беше трансферът на две петдневни ембриончета  🥹 нямах никакво търпение и преди час си направих тест. Показва втора много бледа чертичка. Лекарят ми каза да отида на 16.06 за кръвен тест. Много съм отчаяна, че пак нещо може да не се получи 🥹 опитвам се да стигна до някоя по-предна седмица, но все не се получава. Да видим този път какво ще се стане.

# 207
Ники, мисли положително. Повтаряй си, когато дойдат лошите мисли: Всичко ще е наред! Щом има бременност, ще успееш и да износиш бебчето. Махни психологическата бариера, която си поставяш. Казвам го от личен опит.

За съжаление при мен, свекър и свекърва ми бяха тези, които ми втълпиха, че няма да зачена и  не мога да износя дете, камо ли да го отгледам. За това не са част от живота ми. Трябваха ми години да излекувам емоционалните рани, които ми нанесоха и да се освободя от грешни твърдения. Бяха ми снишили самочувствието и самооценката до 0. Много им помогнаха и мои приятелки, които с добро намерение ми даваха съвет да си намеря друг мъж, да не се мъча. А фактора: Любов! Не се отчита. И тях премахнах. Беше труден път. Не е лесно да премахнеш от живота си, хора, които обичаш. И да ти, кажа, започнах да живея - на почивки, на екскурзии, за да се освободя от негативните мисли и влияния на хората върху мен. Започнаха да ми казват: Как може да си щастлива? Съмняваха се в щастието ми. Казваха, че се преструвам, не можеха да понесат усмивката ми. Разбирателство с мъжа ми. И тях премахнах от живота си. Не са ми нужни съмнения, докато вървя по пътя на най-голямото щастие: Да имаш дете. Останах сама, после се появиха други хора, истинските, тези, които ме подкрепиха до самия край, тези, които просто идваха, за да са с мен, да говорим за всичко и за нищо.

Момичета, изчистете ума, дома и обкръжението си от съмнения, лоши влияния, съвети с добри намерения, които обаче се забиват като нож в сърцето ви.

Тук, често виждам думата: Отчаяние! Замислете се, защо? Вие правите всичко възможно, за да се случи вашето бебче, и то ще дойде в правилния момент, когато мама е щастлива, здрава и не е отчаяна. Лекуваме физическото, а това, което е вътре в нас, тази емоционална буря, която обърква всичките ни възприятия за добро и зло, която ни кара да си мислим, че всичко лошо на нас се случва. Не, не е така! Всеки преглед, всяко инвитро, ви доближава до вашата мечта. Аз дори си казвах: Един ден отмина, всеки отминал ден ме доближава до моята мечта. Тя вече е на 2 месеца. Чакала съм я над 10 години, въпреки, че се борих 8 години по пътя на инвитрото. И при вас ще се случат нещата. 

Не, ме разбирайте грешно, имате право да се чувствате така, защото е трудно да правиш нещо, и да получаваш отрицателен отговор всеки път! Не искам, някой да си помисли, че го укорявам, искам да кажа, че може би имате хора, около себе си, които ви карат да се чувствате така.

Каквото е писано ще се случи, няма да ви подмине! Вървете напред с гордо вдигната глава, защото вие опитвате, не стоите на едно място!

Ники, всичко ще е наред!

# 208
  • в сърцето на държавата
Какво е биохимична инплантация?

# 209
  • Sofia
Какво е биохимична инплантация?
Това не е ли същото като биохимична бременност? То реално за да имало бременност е имало и имплантация...
Значи, че е имало положителен тест (покачване на hCG-то), но преди 6та седмица още преди да се е видяла реалната бременност на ултразвук се случва загуба...

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 17:24 от Rouina91

Общи условия

Активация на акаунт