Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 26 738
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте! На някоя предстои ли утре трансфер? Blush

# 526
Ние с мъжът ми се насочихме директно към Турция. Със специфичен мъжки фактор сме - заради операция като дете го осакатяват за цял живот. Еякулата не може да излезе през пикочопровода, а се връща обратно в пикочния мехур. В Турция пи добавки около 5-6 месеца (първо трябваше да са 3, но ги продължи заради обстоятелства забавили процеса). В едната клиника му предложиха директно операция. Добре, че я сменихме на време и по други показатели. В Мемориал го вкараха в операционна за Теса и евентуално да преминат към Микро Теса ако не намерят надеждни ,,войници”. Слава богу още на Тесата се извлече годен материал, който оплоди 7 яйцеклетки и ни даде надеждата, че не е изключено един ден да се случат и по естествен път нещата. За сравнение на моя близка, техни познати които са правили Микро теса в България, така са го накълцали, че като са го видели в Турция са коментирали ,,В България трябва да им се забрани да правят такива манипулации”. Сами си вадете изводите с какво Турция е по-добре от България по отношение на мъжки фактор (и не само).

# 527
Ние също бяхме с мъжки фактор. Посетихме всички андролози в България, чухме всевъзможни диагнози и нищо ( хипогонадизъм, от заушката, варикоцеле, малки тестиси и т.н.).  Казвам бяхме,  защото лекарска грешка ни наведе по този път. Партньорът ми има някакъв неизяснен проблем, който явно се контролира, но в началото започнахме с много лоша предпоставка за диагноза. Единият беше  предписал медикаменти за спиране на спермогенезата ( тъй като решил че, е простатит), а в допълнение друг лекар изписва инжекционен тестостерон (уж за вдигане на нивата му), което в комбинация  срина спермогенезата.  След година и половина  се оправихме без помощ от специалист, сменихме начина на живот:  добавки, тренировки и чиста храна. Много е важно за мъжете да  бъдат в най-добрата си физическа форма, за да имат и добра оплодителна способност. Свалихме днк фрагментацията от 30 до 8%, окислителния стрес и възпалението  в еякулата също намаля (показатели които сами изследвахме, никой не им обърна внимание). Морфологията  от 1% остана на 7%, но броя ( от 1 млн/мл до 75млн/мл) и  подвижността ( от 8% бързи до 55%) се подобриха значително. А диагнозата от астенотератозооспермия на нормозооспермия, като държа да отбележа, че прекъсне ли режима тестостерона спада и нещата се влошават. Оставам да твърдя, че тук липсват както загрижени и посветени андролози, така и ембриолози, което е ключово за случаи с мъжки фактор. Липсват и специалисти относно хранителните навици и живота който водим, изписват добавка и толкова.
За жените същото се отнася. Лекарите ни тъпчат с жестоки дози прогестерон и естроген, а никой не пита, как ще се екскретират от черен дроб и кои други органи ще пострадат. Аз например, получих прогестеронова интоксикация от 2 по 1 пролутекс и отговора бе-нали по-важното е да задържим бременността. Ами докато стигнем до нея 6 месеца подготвителен период на ХЗТ 😳  Отново си помогнах с добавки за които лекарите не бяха чували, даже ми ги забраняваха по време на стимулации и подготовки за трансфер. Не защото не може, а понеже те не са наясно с тях. Оставам с вярата и знанията си, че всичко е поправимо до известна степен, но само медицината не е в състояние да реши проблема. Изисква се и усилия от двамата партньори!

[quote =Honeymoon’s link=topic=1782287.msg49991781#msg49991781 date=1753077204]
Ние с мъжът ми се насочихме директно към Турция. Със специфичен мъжки фактор сме - заради операция като дете го осакатяват за цял живот. Еякулата не може да излезе през пикочопровода, а се връща обратно в пикочния мехур. В Турция пи добавки около 5-6 месеца (първо трябваше да са 3, но ги продължи заради обстоятелства забавили процеса). В едната клиника му предложиха директно операция. Добре, че я сменихме на време и по други показатели. В Мемориал го вкараха в операционна за Теса и евентуално да преминат към Микро Теса ако не намерят надеждни ,,войници”. Слава богу още на Тесата се извлече годен материал, който оплоди 7 яйцеклетки и ни даде надеждата, че не е изключено един ден да се случат и по естествен път нещата. За сравнение на моя близка, техни познати които са правили Микро теса в България, така са го накълцали, че като са го видели в Турция са коментирали ,,В България трябва да им се забрани да правят такива манипулации”. Сами си вадете изводите с какво Турция е по-добре от България по отношение на мъжки фактор (и не само).
[/quote]

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 10:36 от Alfafa

# 528
Alfafa, абсолютно съм съгласна с коментара Ви! Моля, споделете информация относно детоксикация и изчистване на хормоните след стимулация от организма. Предполагам, че при евентуална бременност не е препоръчително да се прави детокс, но ако все пак отново не се случи, ще си дам по-дълга почивка и ми се иска да се поизчистя малко от всичките хапчета и инжекции.

# 529
Alfafa, как успяхте да свалите ДНК фрагментацията?

# 530
Много добавки (но не комбинирани, основено антиоксиданти), строг режим ( без въглехидрати, пържено и процесирани храни, много фибри ), тренировки, постоянство и търпение поне 6 месеца. Алкохол и цигари в никакъв случай!

Alfafa, как успяхте да свалите ДНК фрагментацията?

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 12:18 от Alfafa

# 531
Може ли да споделите добавките?

# 532
Относно добавките за мъжки фактор, там се работи персонализирано в зависимост от начина на живот  и кои показатели са влошени. Не мога да препоръчам нищо вълшебно, комплексен процес е.

Si_mo_na ДИМ или дииндолметан участва в първичният метаболизъм на стероидните хормони в черен дроб особено естроген, като елиминира целенасочено само опасните му и канцерогенни метаболити ( като 2-метилестрон ).
 Докато CDG е калциев глукарат и участва във вторичен метаболизъм на детоксификация в червата, като спомага хидрооксилирането на ксенобиотика или увеличава разтворимостта му с цел по-лесна екскреция.
Аз съм ги пила отделно не в комбинирана форма. Като DIM го пия основно по време на стимулация + CDG, а по време на подготовка за трансфер го спирам и приемам само CDG.

https://biomall.bg/dim-cdg-diindolylmethane-calcium-d-glucarate- … row-formulas-cena

Alfafa, абсолютно съм съгласна с коментара Ви! Моля, споделете информация относно детоксикация и изчистване на хормоните след стимулация от организма. Предполагам, че при евентуална бременност не е препоръчително да се прави детокс, но ако все пак отново не се случи, ще си дам по-дълга почивка и ми се иска да се поизчистя малко от всичките хапчета и инжекции.

# 533
Момичета, приемате ли някакви добавки освен фолиева киселина след трансфер? Чета, че магнезий и омега влияят добре, но на мен от клиниката нищо не ми казаха. Вие какво приемате докато чакате теста?

# 534
  • София
Аз пия магнезий, защото имах много крампи, а и знам, че е добре за отпускане на мускулатурата.

# 535
На мен ми предписваха витамини за бременни, ама какви по мой избор.

# 536
Аз пиех фолиева киселина, B12, омега 3 и витамин Д.

# 537
  • в сърцето на държавата
Здравейте, предстои ми трансфер с 2 замръзени ембриона, правих ми биопсия на матката и ми казаха, че ще има нужда от "лепило", т. е. някакви клетки, които да спомогнат закрепването. Става въпрос за клиника "Надежда". Някой имал ли е успех с това??

# 538
Здравейте, на 11.07 имах ЗЕТ на едно петдневно ембрионче. ЧХГ на 12-ден след трансфера - 171, а на 15-ден след трансфера -549.2. От 12-ти ден следобед започна кафеникаво зацапване, 14-ти ден понамаля, но днес забелязвам, че се забелязва червеникаво зацапване но малко. Писах на докторката още вчера когато излезе втория резултат на ЧХГ, но все още не ми е отговорила. Приемам естрофем 3*1 и сутрин си бия пролутекс. Прогестерон а от вчера е 742.2 nmol/L. Притеснена съм и незнам как да постъпя, в понеделник ще пусна отново контролно ЧХГ.

# 539
Аз кървях леко от 3 по 1 естрофем, но по време на подготовка за трансфер. При бременност, не съм наясно, но моята клиника имаше спешно отделение и бих го посетила незабавно.

Здравейте, на 11.07 имах ЗЕТ на едно петдневно ембрионче. ЧХГ на 12-ден след трансфера - 171, а на 15-ден след трансфера -549.2. От 12-ти ден следобед започна кафеникаво зацапване, 14-ти ден понамаля, но днес забелязвам, че се забелязва червеникаво зацапване но малко. Писах на докторката още вчера когато излезе втория резултат на ЧХГ, но все още не ми е отговорила. Приемам естрофем 3*1 и сутрин си бия пролутекс. Прогестерон а от вчера е 742.2 nmol/L. Притеснена съм и незнам как да постъпя, в понеделник ще пусна отново контролно ЧХГ.

Общи условия

Активация на акаунт