Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 26 694
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
И аз съм на същото мнение. Първият ми трансфер се води успешен, тъй като имаше имплантация, но за съжаление завърши с кухо яйце. Емоционално обаче ми беше тежко — постоянно мислех за това, четях всякаква информация, а дните ми се влачеха безкрайно.

Сега, при втория трансфер, искам да подхода по-разумно и да не повтарям същата грешка. Както казва и моята лекарка — ако ембрионът е здрав, нищо не може да му попречи да се развие. И напълно вярвам в това.

# 556
Здравейте, днес ми е 9ти ден след свеж трансфер на две 5-дневни ембриончета след дълъг протокол. ЧХГ ми е 35… и ми е адски тъпо…От клиниката ми казаха, че важното е, че е положителен. Но дотук имам едно кухо яйце и една БХ от първо ин витро.
И при двете бяха доста по-високи стойности на чхг. Знам, че трябва да направя тест след 48 часа, но просто ми беше интересно дали с толкова ниско чхг мога да се надявам на нормално развиваща се бременност…

# 557
Stefaniya, стискам палци всичко да е наред 🙏❤️

# 558
Stefaniya, аз бях със стойност 38 на 9-ти ден и за съжаление при мен падна на половина след 48 часа, т.е. беше много кратка биохимична. НО историята познава случаи и с по-ниски нива и успешни бременности, така че стискам палци за вторият тест, защото той ще е по-показателен.

# 559
Ами и аз като видях и ми стана ясно. На предната ми БХ на 9ти ден беше със стойност 207, която падна на следващата седмица… Сега от клиниката ми казаха, че важното е,че е положителен. Иначе вече започвам да се замислям за качеството на ембрионите. От 8Я стигнаха всички до ден 3 и от тях станаха 6 бластоциста и си мислех, че това е критерии за качество, но явно не е.. Със супер спермограма сме, просто нз какво се случва вече..

# 560
Ако сте изследвали всичко при вас - имунология, тромбофилия, ТСХ, Вит Д и с ендометриума всичко е ок (ЦС за проверка за хидросалпингс, микробиом, проверка за полипи) тогава или евентуално генетиката на ембрионите или лекари/ембриолози да са причината. Ако сте уверени в уменията на екипа с който работите може да пробвате ПИД след като правите достатъчен брой Е.
Но не се предавайте за този опит все още!

# 561
Аз точно ПИД се заричах, че няма да правя, защото от това, което съм чела и да е ок , пак не ти гарантират , че ще се случат нещата. А реално това е инвазивна процедура за тях. На 33 съм , с нормален кариотип , без мъжки фактор сме. Основната причина за неуспехите ни дължа на полипите, които уж махнали ама не съвсем и не знам вече… сега хормоните ми бяха супер при този трансфер.

# 562
Да, ПИД е противоречив до някъде. Моята БХ с ЧХГ 38 беше точно е еуплоиден 5АА ембрион, та и там шансовете не са 100% . Но на 32 с всичко проверено не би трябвало да се стига толкова пъти до тук. Често такива случаи сочат към ембриологията.. може да опитате в чужбина ако ви е опция?

# 563
А “еуплоиден” означава балансиран ли?

# 564
А “еуплоиден” означава балансиран ли?

Означава с правилен хромозомен набор.

# 565
Аз не съм правила ПИД, защото бях от късметлийките да имам сравнително бърз успех. Но като цяло беше в плана ми. При 1-2 и повече неуспеха, според мен има смисъл да се види какво е положението с ембрионите (не само какво качество/ грейд имат визуално).

Относно болнични - аз работя на бюро и не ползвах никакви болнични до 9 дни преди раждането. За себе си знаех, че е по-добре да остана дейна и заета, а не да се вкопчвам в мисли. Но всеки си знае, кое е най-добро за него

# 566
Да, еуплоиден е същото като балансиран. "Балансиран" се използва май само в България и така и не разбрах защо... както и да е, едно и също са. 

# 567
Не разбирам защо трябва да си причинявате 1-2 неуспеха, за да си проверите ембрионите. За мен е много стресиращо и емоционално цялата подготовка покрай стимулация и сега покрай ЗЕТ и не мога да си представя да стрелям на сляпо какво ще стане. На нас в една клиника ни се обясни, че нямаме нужда от ПИД тъй като сме ,,млади” (аз съм на 26, М на 31). Така де, млади сме, ама фактите са си факти. От 9 Я се оплодиха 7. От тях 5 бяха годни за ПИД. 2 са напълно здрави, 1 не беше съвместимо с живота. Дайте си добре сметка, че и некачествени ембриони имат шанс за имплантация и стресът би бил много по-голям да го разберете във 2-3-4 месец от колкото още преди трансфера. Всеки сам си преценя, но този път е дълъг, често скъп и моето спокойствие и вътрешен мир са ми важни, за това решихме с ММ, че пари се изкарват и е по-добре да знаем в какво състояние са ни ембрионите.
Аз не съм правила ПИД, защото бях от късметлийките да имам сравнително бърз успех. Но като цяло беше в плана ми. При 1-2 и повече неуспеха, според мен има смисъл да се види какво е положението с ембрионите (не само какво качество/ грейд имат визуално).

Относно болнични - аз работя на бюро и не ползвах никакви болнични до 9 дни преди раждането. За себе си знаех, че е по-добре да остана дейна и заета, а не да се вкопчвам в мисли. Но всеки си знае, кое е най-добро за него

# 568
Аз не съм правила ПИД, защото бях чела, че дори с него има случаи на липса на имплантация или биохимична бременност. Реших да разчитам на късмета, особено след като спермограмата на мъжа ми се подобри значително и единственият проблем беше повишена ДНК фрагментация 21% и ниска морфология.
След първия трансфер, който завърши с кухо яйце, започнах да се питам дали не трябваше да направим ПИД, но от клиниката никой не ми го предложи и казаха, че няма смисъл, защото сме млади. Като цяло имам резерви към начина, по който се прави в България, и ако се наложи, бих го направила само в Турция.

От своя опит имам чувството, че нивото на ембриолозите у нас варира много – със сигурност има добри специалисти, но са единици. Решена съм, че ако и вторият трансфер е неуспешен при мен, оставям всичко тук и започваме наново в Турция.

# 569
В първата клиника, където ни беше първият опит (с тежък мъжки фактор сме) докторът беше против ПИД и каза, че такова нещо няма да ми направи. Във втората клиника даже не сме го и коментирали. Но като цяло аз също обмислям, ако нещата не се случат в България да се насоча към Турция и там вече да правим ПИД.

Общи условия

Активация на акаунт