СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 11 - Седмокласникът е на финала, майката е вече взела-дала....

• 29 726
  • 795
  •   1
Отговори
# 510
А откъде го купихте? Аз не знам да се произвеждат вече такива. Ще търся от дядо и, часовник със зъбни колела и пружина, това е неелектронен часовник. Имам будилник Слава в мазето, но не искам да скандализирам
Аз поръчах ето този  https://timezone-bg.com/product/detski-chasovnik-qq-vp34j061y/
Няма време за поръчки от Тему

# 511
Ама как пасва заглавието в частта си за майките… хора, запазете спокойствие, предавате всичката тази параноя на децата, а те нямат нужда от нея..

# 512
Момичета, да разведря обстановката малко: говорим си с детето, че в някои училища има квоти - обяснявам й какво е това. Тя ме застреля с въпроса: А какво правят тези, които не са определени / джендъри? Е не можах да й отговоря. 🤣
Гледат акта за раждане, на едните син, на другите розов, ако служителят се случи далтонист, детето само си преценЯ

# 513
  • Бургас
Изтървах ви! Много пишете, няма наваксване Grinning
Девойките сигурно ще си ходят на училище - имат дни и ги оставих, те да изберат дали да ходят или не! От класа им има деца, които ще се освободени, но те май предпочитат да ходят! Сами в къщи, освен да си промият мозъците от гледане на глупави клипчета, друго няма да им се случи Grinning
Иначе са спокойни, все още не се усеща напрежението! На са се засилили и да учат  в последния момент Grinning
Нямат все още срочни оценки по нищо! Надявам се учителите, да са наясно как ще ги оформят до края на тази седмица, защото в седмицата след матурите имат екскурзия и тя годината е свършила- няма време за повече изпитване!

# 514
То другата седмица ще ходи ли някой изобщо на училище?
Мисля,че е по-добре да ходи на училище следващата седмица,поне правят пробни по БЕЛ и математика.
Може само на 19 Юни да и отпусна почивка Simple Smile
Ако е вкъщи ще стои пред телефона или телевизора и няма да учи.

# 515
  • София
Ние ще вземем домашна причина за понеделник, да може спокойно да си отиде на рисуване въпреки разместения график в училище. Останалото време ще си ходи.
За рисуване няма ли да извинят служебно децата?

Идущия понеделник има последен час на курса по рисуване.
За изпита вярвам служебно ще им се извинят.

# 516
Относно часовниците в стаята - добре е всяко дете да отиде в стаята, в която е разпределено и да види има ли работещ часовник. И тогава да мислите да се търси ли ръчен такъв.
Навремето квесторите пишеха по дъската оставащото време. Примерно - остават 30 мин и след това: остават 15 мин. Сега не знам дали има такава практика.

Аз също няма да освобождавам от училище, освен ако не ме помолят, а засега май девойката не иска да изпуска купона (най-вече след училище).

# 517
Ние ще вземем домашна причина за понеделник, да може спокойно да си отиде на рисуване въпреки разместения график в училище. Останалото време ще си ходи.
За рисуване няма ли да извинят служебно децата?

В нашето училище за рисуването и музиката на 23 и 24 юни (моят ще се явява и на двата) искат бележки по семейни причини. Нямало да се извиняват служебно.

# 518
Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли?
И каква е "семейната причина" в този случай Simple Smile

# 519
Sunlight, същото е и при нас, моят прави такива "тъпи" грешки че направо ми идва да викам:(

При нас по БЕЛ днес му е писала 6 за активно участие, чакаме и оценка от класно - като цяло проявяваа човечност...

Хубаво е, че и при вас идва такава новина, защото това ги мотивира и осмисля труда им:)

Jey, много смях има и на вашия фронт😀

# 520
  • София

В нашето училище за рисуването и музиката на 23 и 24 юни (моят ще се явява и на двата) искат бележки по семейни причини. Нямало да се извиняват служебно.

Това е безумно, но благодаря за информацията. Писах на класната да ми потвърди - абсолютно не би ми хрумнало, че трябва аз да извиня отсъствие за изпит 🥹

# 521

Това е безумно, но благодаря за информацията. Писах на класната да ми потвърди - абсолютно не би ми хрумнало, че трябва аз да извиня отсъствие за изпит 🥹
Логически погледнато не се връзват нещата. Как детето  ще е освободено от часове по семейни причини, пък ще се явява на изпит. Нещо пак не са дообмислили нещицата

# 522
  • София
Тези отсъствия със заявление от родителя никъде не са дефинирани като отсъствия по "семейни причини". Те са отсъствия по уважителни причини, като всички останали, а причините може да са всякакви по свободна преценка на родителя.

# 523
Не се притеснявайте за техническата част по време на изпита - пликове, чернови и т.н. За всичко това отговарят квесторите. След приключване на първа част квестор отива при детето и заедно откъсват листа за отговори ( ако детето се притеснява да го направи само) и квесторът наблюдава поставянето на листа за отговори в големия бял плик. В края на втора част квесторът отново проверява идентификационната бланка, подписва се, откъсват я и я поставят в малкия бял плик и се запечатва.  Под ръководството на квестора детето поставя малкия плик с бланката, големия бял плик с първа част и листовете за белова от втора част в голям кафяв плик , запечатва се и това е. Всички останали материали( листове за чернова, изпитния материал от първа и втора част и т.н. се събират, броят се и се предават на директора. А часовници би трябвало да има във всяка стая.

# 524
Тези отсъствия със заявление от родителя никъде не са дефинирани като отсъствия по "семейни причини". Те са отсъствия по уважителни причини, като всички останали, а причините може да са всякакви по свободна преценка на родителя.
Към настоящия момент има консултации, провеждани от НУИИ. Когато се обадих ми казаха, че при нужда ще издадат документ, който да удостовери факта, че детето е присъствало на тези консултации и отсъствията ще бъдат извинени. А каква е логиката да няма подобна практика за самия изпит.. за мен липсва такава Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт