С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 813
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Самостоятелни сте, ако можете да се изнесете, при положение, че съжителството е толкова проблемно и натоварващо. Другото е зависимост.

# 91
Аз съм в позицията на снаха, но разбирам родителите на мъжа, които не приемат сина и жена му за самостоятелно семейство. Най-вероятно хората години наред са се трудили, за да купят къща. Направили са от нея дом, в който да отгледат децата си. Възприемали са сина си като част от домакинството до идването на снахата и той едва ли се е дърпал майка му да му сготви и помогне в чистенето, примерно, нищо че е бил на отделен етаж. И , ако аз съм снахата, която един слънчев ден се нанася в семейната къща, въобще няма да се изненадам, че свекървата не ни възприема като отделно семейство и се меси повече, отколкото ми се иска.

# 92
Защо? Защо , бе , хора?
   Родила, отгледала, пораснал, цял живот ли ще му трантувам?
   Не разбирам, от какъв зор си го причиняват?И като се месиш ,какво? Казал си мнението, обидил си някой, довело да разправии в семейството на собственото ти дете, дето толкоз му трепериш. Какво ти носи това?
  Аз, като родител, който "дава" етаж от къща, ясно поставих границите. А те бяха да си гледа всяка своята кухня и пране. И , че е временно. До когато , но не повече от....
   ММ и родителите ни ме гледаха като "Голем Камик" , как може да съм такава.Нали за децата е всичко. Ми не ,не е .Аз имам още едно дете, първо.И второ, и аз съм човек, искам и за мен от всичко.
    Резултатът е ,че сме в страхотни отношения с децата и партньорите им.А големите, освен апартамент, който ремонтираха, вече си имат и мечтана къща, ама тяхна си.
   Според мен , важно е родителите кка ще подходят.И най- вече майките, да вземем да пуснем тия безценни синове , даим се радват снахите.И да си ги обгрижват.

# 93
Цитат
Едно време, като живеех с майка ми до 35, не ми е и хрумвало да ям навън, жената си ми готвеше фрикасе, гювеч, пълнени чушки и крем карамел в тава и не ми се налагаше всеки ден да ям едни и същи гадни тейкъуей манджи, а сега, с тази млада модерна Монтесори майка в нас, карам на супа и секс и съм отслабнал, майка ми да ме види, да ме ожали човек, така че съветът ми днес за вас, млади момчета, е живейте с майките си колкото може, тя няма да ви изгони, баща ви ще изгони, вас не, живейте си в детските стаи, спете си на изгладени чаршафи, оставете я да ви буди сутрин към 12, да ви казва кога да се къпете, какво да облечете, с кой да се виждате, с кой не, щото от майката по-добро няма, тя знае и пере най-добре, не се подмамвайте по извратен секс и гадни свирки, секс ис соу мач оувърейтед, за 5-10 минути на ден, или по-нататък седмица, месец, не се отказвайте от пълнено пиле с печени картофи и сарми за десерт, щото любов по турски всеки може, ама дроб сарма като на туркините от "Данаил Николаев", като ми сготви Монтесори жена ви, елате ми се обадете...
Който слуша Коуч Кочев добре, много ще... яде...

Все на такива неща попадам в точното време, не го знам този,  от пловдивски  сайт или страница е, няма да му слагам снимката. Обяснява много неща, защо няма разбирателство - заради гозбите. Вече са по-важни.
 Удобно е да не се намесват мъжете,  то момчета трябва да кажа. а патят снахите.

# 94
На нас никой не ни е натяквал нищо. В началото се спомена,че всеки си е избрал етаж и си е негов . Просто моето вътрешно усещане е,че щом съм дошла в тази къща,аз трябва да се приобщя към тях,да се съобразявам..  Което и направих .Но,въпросът е ,че имам  усещането ,че като е подарен етажът ти си длъжен. Което може и да е така . Все пак не плащаш заем,нито наем , което е голямо предимство. Благодарна съм за това .  Ние все пак имаме планове и започваме да събираме пари да си построим нещо наше,отделно.  Този етаж Нека си е негов,но ние да си бъдем отделно .

# 95
Марулета, а този етаж сега празен ли стои?
Това не мога да разбера - построил си огромна къща, ако даваш под наем е едно, но ако стои празен, защо да не живее някой роднина в него, да направиш добро. (Това последното не е към Марулетения случай, а по принцип говоря, просто така стана, че го пиша едно след друго, но не е към нея.)
Просто от любопитство ги питам тези неща, аз нямам намерение да живея така, главно защото съм видяла, че се харчат повече пари, отколкото ако си под наем.
Само за един покрив да оправиш е колкото няколко години наем. Тази игра съм я играла с нашата къща. Така че, не смятам, че наема те прави самостоятелен и финансово отговорен.
Не знам, не знам, колкото повече остарявам, толкова повече това вкопчване в имоти ми се струва глупаво.

# 96
  • София
Зависи от хората. Това добро може и през носа да ти излезе в някои случаи. Напр. аз много държа на личното си пространство и ако някой през ден пристига на етажа "само за малко" когато му скимне, ще се дразня много сериозно и в един момент ще реагирам остро. Или напр. съм излязла на двора и непрекъснато някой идва и ми обяснява нещо. Мен това ме дразни. Или някой непрекъснато да ти държи сметка "защо правиш така, а не иначе"...

# 97
Марулета има и син, за него е етажът 🤣....
Шегувам се, да не се засегнеш.
То съжителството и в блок не е лесно. Съседите до нас имат ужасния навик да си оставят боклука пред вратата.

# 98
Опосум, не стои празен.Когато синът ми си идва от София, той е там.Сега е ваканция, не иска да е в София, работи от вкъщи.По стечение на обстоятелства, свекър ми се премести от Варна при нас.Та всички жилищни площи са заети.Но ние преди години преправихме къщата, за да може ние да сме отделно, и децата отделно от нас и един от друг.И пак казвам, при условие, че е за определен период.
  Аз не се вкопчвам в имота,  а в свободата си.Слава Богу, работим, здрави сме, можем да си позволим да поддържаме къща.Сега, че мен ме помръзва от време на време  е друга работа.
    Но ,сега идва гаджето на сина ми при него, нито те ни висят на главите,нито ние. Ако се бях оставила на ММ щяхме да сме една голяма шумна италианска фамилия,на която аз да слугувам.Сегс и на него му е добре.
 Динчо , за сина , за кой да е етажа? Нали снаха трябва да шета.Маминото златно яйце трябва да е до мама.
   И аз се шегувам.Никой от двамата не иска да живее с нас,нито ние с тях.Решили сме какво да се прави с имота след нас, аз имам и в друг град, но ясно им е казано, да не си кроят планове.
   Пак да си кажа, че в такива ситуации, родителите, даващи , трябва да постъпят мъдро.И майките да пуснат безценните синове и да признаят, че и снахата може да е добра майка, домакиня.Ако пък не е , пак си е идеална за синчето, щом си я избира той.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 14:29 от марулета

# 99
Всеки би го дразнило.
Аз това недоумявам, защо толкова много хора го правят, като здравия разум показва, че не трябва да се прави.
Ето, в случая на леля ми, никой не си ходеше по етажите да досажда или по двора.
Не знам защо хората могат да се държат нормално с други хора, а със собствените си роднини не могат.
И това ми е чудно, защо се обвиняват тези, които се държат нормално, т.е. младите, а тези които досаждат са прави.
Твърде много всеки мисли за матералната част и твърде малко за отношенията си с хората. Все едно тези тухли в гроба ще си ги носим.
Ние сме дали на брата на ММ да ползва всичко на село, включително и живее в нашата част от къщата. И добрите ни отношения са по-важни, отколкото да сложим катинара. Даже свекърът не пусна и племенницата там, то си било наше. За какво ни е, ние не може да живеем в десет стаи на три различни места едновременно.
Ядосвах се, пък вече спрях.
Марулета, благодаря за отговора. Да, така има смисъл, да помогнеш и на двете си деца, и на свекъра.
По-добре е от това да стои празен етажа.

# 100
Опосум, моята идеология е, че помагам на  децата си , като съм ги научила да работят и разчитат на себе си. Дъщерв ми не иска да живее в апартамент,не изкараха и година там.Иска къща.Ми да си купи. Купиха си. Здраво работят и двамата и детето си гледат, защото ипотеката тях чака.Мога да помогна с вноските, но не искам.Можеха и в нашата къща да живеят за постоянно, но не искам. Да ги приемем дългосрочно не е помощ.
   Синът знае същото.Това е положението!

# 101
Opossum вашата къща вероятно е стара и наследствена на мъжа ти. Ако бяхте я построили сами, нямаше да му дадете ключ.

# 102
Е що пък?Има хора,които са в прекрасни отношения с братя и сестри.

# 103
Опосум, никой не казва че са прави, но къщата е тяхна и очевидно дошлият отвън ще трябва да се съобразява с порядките на фамилията. Още повече, че синът им или дъщеря им е свикнал/а с тези взаимоотношения и те пречат основно на придошлия. Та така. Прави, не прави, това е положението. Който иска да си е сам господар на живота - отделно. Най-добре от самото начало, че после става сложно.

# 104
Да, и това е така.Едно нещо казано на моето дете и на партньора,може да се приеме по различен начин.Както и обратното.
   Затова най-добре , ако се поканим, си ходим на гости. Ако искаме да се видим се уговаряме.

Общи условия

Активация на акаунт