С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 358
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Втрещих се от Биборана, честно. Съфорумките са й отговорили, че не е ок така .. ама..
Според мен просто вече липсва достатъчно доверие, че и уважение към изборите на собственото дете,
че ще си води битките и живота само. И ако/когато се визира насилие - то просто трябва да знае, че може да се прибере при своите си родители, без да е укорявано за избора си - просто подкрепа и любов, нищо повече.
Оттам насетне битката за мусаката/ образно казано/, нека си я води детето с партньора си или съпруга...
Пък мама да е просто приятел, а не съдник и обвинител - ако може.

# 76
Боряна, разбирам.Аз мислех,че идва в твоя дом.
    Аз , както и написах вече, смятам, че отношението на Биборана е обида и недоверие към нейното дете на първо място.

# 77
Заедно живяхме Марулета,  нямам друг дом,  и сега съм в него. При свекърва живях, сега съм сама. Идва син понякога да живее тук. Сега не е тук, а  другият си е в София, в нов апартамент накрая.
  Това идва при майка си,  повод му  е, с право. Майка му имаше снаха да шета.  В общи я дом.
 Като се разболя, аз се разправях с чаршафи, братовчед работи в болницата, разменяше. Жена му не бе ходила, та я поканил.   Радва се човекът като отидем, че  и сина пита лекарите,  някой се тревожели  грижел за него.  Аз приготвих  сок,  друго , майка му даде 10 000, . на 10 лв, това е. И за него не  и трепна много, такъв човек.
 И със свекъра аз търчах със инсулта му по лекари.

# 78
Ясно си представих двамата безпомощни млади /дъщеря и зет/ на Биборана,как стоят обидени настрана ,двете свати са се хванали за косите!:flushed:MaskSmiling Imp

# 79
Биборана не знам защо за втори път пуска такива провокативни постове. Ако съм разбрала правилно даже проекто-зет няма на хоризонта, но тя отсега се настроила против майка му...🤣 и как ще се бори с нея. От моя житейски опит много повече са отровните тъщи отколкото свекърви. Нормално е една жена да е по-силно свързана с майка си, отколкото със свекърва си. Даже във форума чета една, която много иска дъщеря й да се разведе. Въпрос на време е според мен.

# 80
Е, то като живееш в тяхната къща, няма много как да си отделно семейство. И не знам защо има хора, които продължават да се заблуждават, че ще имат самостоятелност в къщата на нечии родители.

И престанете да намесвате насилие в казуса, самата Биборана говори за манджи и името на детето. Ако двама, да не казвам какви не могат за това да се разберат без да намесват майките си, си заслужават унижението да гледат двете, как са се хванали за косите. Абсурдно е.
Уважавам мнението ви,но искам да поясня нещо. На отделен етаж сме,плащаме си сметките,имаме отделен електромер,за водата се дава на половина .  Не ги товарим със никакви неща,напротив,когато се е налагало ,а дори и да не се е налагало съм помагала аз,вършела съм неща,който не съм била длъжна да върша,ама нали съм си будала и си мисля,че като се отнасяш със грижа и уважение,ще те приемат. Та , въпросът ми е защо не можем да бъдем самостоятелни ? На практика сме,но на теория, най-вероятно родителите му ще си мислят,че много неща правят за нас....
 И да,права сте, когато сме в една къща,няма как да искам това.  Просто,не е честно и справедливо, въпреки,че се справяш съвсем сам,да казват,че не си самостоятелен. Но ,все тая!!!! Важното е да има диалог тук във форума,да се видят различни гледни точки,вижте колко е шарен света!!!

# 81
Това зависи от родителите, най-вече. Ние живяхме известно време с дъщеря ми исемейството й в една къща, отделни етажи, отделни домакинства. Но влизаме в един двор, ползваме една входна врата.
  Аз обаче бях тази, която казах - терасата е за вас/ голяма е / , навеса за нас. Тази половина на двора за вас, другата за нас. И положението е временно - докато си ремонтирате апартамента,но не повече от 2 години. Всеки си плаща сметките и не очаква от другите нищо. Внучката беше бебе, не съм ес качвала преди да питам в месинджър удобно ли е. Получавала съм и да и не като отговор, сърдити няма. Същото е било и с тях по отношение на нас. Проблеми не сме имали, изнесоха се децата в срок.

# 82
Когато двамата си купите свой дом, тогава ще бъдете самостоятелни. Само си представи, към всички режийни и всякакви други разходи да добавите и кредит/ипотека. И да, повечето хора подарили апартамент/етаж от къща, считат че имат пълното право да се месят. Дали е правилно, не се наемам да кажа.

# 83
Когато имаш план е различно, и когато правиш нещо по въпроса. Но много ясно, че ако живеете на горния етаж в тяхната къща не сте самостоятелни.
Макар че има мнения, според които дори човек да живее в детската си стая, ако работи е самостоятелен...

# 84
Винаги ми е било странно това, че да живееш с някого в една къща не е самостоятелност.
Например в София едно време масово са давали право на строеж на едно място на две семейства. Леля ми живееше в такава къща, първия етаж на едното семейство, втория на другото, на таванския етаж едното семейство има две стаи, другото една, а в мазето обратното. Дворът е разделен на две.
Вода, ток за общите части се плащаха по половин година от едните и от другите.
Значи е възможно да живееш в една къща и да влизаш в един вход, пък да си отделно.
Защо за роднини да не може?
Вярно, собствеността в случая е различна, обаче толкова ли е важен нотариалният акт.
Ако младите се изнесат, най-вероятно този етаж ще стои празен.
Значи е горе-долу все тая, обаче винаги се натяква "мое, мое, мое".
Не го разбирам това.
В един апартамент наистина съм твърдо против, но на отделни етажи, ако хората са съобразителни, не трябва да има проблеми.
И ето тук е ключовия момент.
Не е въпросът в етажите, а в съобразяването и егоизмът.

# 85
Може, но самото жилище е винаги в пъти по-скъпо от ремонти и подобрения. Не си ли го градил / купил сам - някак си е различно. Поне за мен. И като са и роднините наоколо - пълен ужас.

# 86
Според мен всичко е в главите. Поддръжката не  е евтина ,старото по-скъпо  и трудно се поддържа.  Ако не живеят хора се руши.  Поддръжката пада на собственика. Няма да се сетят за собственост,  ако емоционално си зависим от тях, да са последната дума, собствеността е  последното оръжие, като свърши другото. Ние сме плащали за всички , основно аз, защото работя на центъра и  са ми под ръка  гишетата. Добър довод.
 И пак накрая - аз съм ти дала къща. Платила съм си я , с всичко.
Самостоятелен си е който плаща разходите си. Напълно.
 Единственото неудобство сред другите удобства е ,че от близо лесно се комуникира и намесва, уж неволно и наистина неволно. Аз да си кажа, то така трябва.

# 87
Според мен е по-добре даже да им го дадат, но не и да живеят всички заедно или наоколо.
Няма как да се чувстват самостоятелни. Имам позната роди бебе скоро, живеят в малък апартамент, който е собственост на родителите на жената на брат й, тоест никаква кръвна връзка, обаче са сами, без роднини или тях наоколо и се чувстват самостоятелни. Не плащат наем естествено, но им го дадоха, защото иначе щяха да живеят при брат й и съответно тяхната дъщеря. 😆
Родителите на мъжа й имат апартамент, в който живее брат му, но те идват непрекъснато без да се обадят, защото е техен и съответно пред тях никога не е седял избора да са там.

# 88
На теория може и да си приказваме, че може да има самостоятелност в една къща, в която живеят и родителите на единия в двойката и младото семейство, на практика в огромния процент от случаите, самостоятелност няма. Изключения са семействата като на Марулета, но и там съжителството е било временно. И се е знаело от самото начало, че е такова.
Отделно, че строилите големи къщи, с идеята че децата им и семействата им ще живеят с тях, изобщо нямат в представите си концепцията за отделни семейства, ненамеса и т. н. Изключения винаги има, разбира се, но те са точно изключения.
И пак, като се наложи да плащаш наем или ипотека, да ремонтираш, и да се самоиздържаш, тогава се разбира, колко точно струва самостоятелността. И си я пазиш.
А, да дойде някой да ми тропа с краче, че отдавна не съм го канила на гости. Все ми е тая, мога да го поканя, мога да не го, мога да кажа, че ще излезем навън и т. н. И този някой е свободен да мрънка, колкото си иска. Не съм му в къщата, обаче.

# 89
Виждам,че все излиза супер самостоятелно семейството, нищо че близки или далечни роднини са осигурили апартамента. Реално нищо по-скъпо от жилище човек не купува през живота си. Обаче хем трябва някой да го даде, хем да не с е говори за това, защото то нали вече си е на младите. Хубаво, но не всички даващи са с такива широки сърца, знаят си го и досаждат Simple Smile Защо има учудени?

Наистина ако си е ваше, никой няма да натяква, защото няма да има какво.

Общи условия

Активация на акаунт