С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 421
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Просто наистина се преувеличава. Двегодишното, ползва телефон, точно както ползва пиано или тенджера.
Телефоните, таблетите, телевизията  са част от съвременността и не е лошо да се включват според възрастта. Има много позитиви, както и негативи.
Когато детето е при баба си за няколко часа, ако му е дала за 10 минути да подъвче телефона, не е драма.
Драма е, ако е алергично и въпреки предупрежденията му даде алерген. Тогава единственото решение е да не остава сама с детето.

# 451
Добре, не давайте изобщо тв и телефони, ваше решение. Не давайте и децата на бабите, пак е ваше решение. Само не се изненадвайте, че на 3 години в детската градина има телевизор. И се ползва...

# 452
Няма да си забравя още в началото на нашата връзка с мъжа ми-един ден аз и бъдещата свекърва бяхме отишли до нейната снаха(моя бъдеща етърва) до работното ѝ място,защото не винаги има клиенти,а отпред имат сложени маса и столове.
Снаха ѝ беше в този момент вътре в магазина и тя ми каза: “Даааа,страхотна снаха имам аз!”
Не си спомням въобще защо ми го каза и дали е ставало въпрос за нейната любима снаха,но няма да го забравя това.

# 453
  • Варна
Е, това само добре говори, че има любима снаха.Има свекърви , на които нито една снаха не им е много любима ...хаха

# 454
Просто наистина се преувеличава. Двегодишното, ползва телефон, точно както ползва пиано или тенджера.
Телефоните, таблетите, телевизията  са част от съвременността и не е лошо да се включват според възрастта. Има много позитиви, както и негативи.
Когато детето е при баба си за няколко часа, ако му е дала за 10 минути да подъвче телефона, не е драма.
Драма е, ако е алергично и въпреки предупрежденията му даде алерген. Тогава единственото решение е да не остава сама с детето.

Ползването е според възрастта - преди три години никакви екрани, после до 6-7 силно ограничени.

# 455
  • София
Няма да си забравя още в началото на нашата връзка с мъжа ми-един ден аз и бъдещата свекърва бяхме отишли до нейната снаха(моя бъдеща етърва) до работното ѝ място,защото не винаги има клиенти,а отпред имат сложени маса и столове.
Снаха ѝ беше в този момент вътре в магазина и тя ми каза: “Даааа,страхотна снаха имам аз!”
Не си спомням въобще защо ми го каза и дали е ставало въпрос за нейната любима снаха,но няма да го забравя това.

Това може да се изтълкува двустранно - "Разбираме се, уважаваме се, всичко е точно, радвай се" или "Разкарай се, аз друга снаха няма да имам". Което едва ли е, защото тя щом им още един син се знае, че ще има снаха.

# 456
Добре, не давайте изобщо тв и телефони, ваше решение. Не давайте и децата на бабите, пак е ваше решение. Само не се изненадвайте, че на 3 години в детската градина има телевизор. И се ползва...
Почти навсякъде вече забраниха телевизорите в детската градина. Има интерактивни дъски, които се ползват с образователна цел, в рамките на минути.
Важното е да има нещо написано, пък колко е вярно...

# 457
.   Някои мнения , особено на надъхани млади майки , са ми е повече. Нищо прекалено не е полезно, в никаква насока. Не си давайте децата на бабите и толкоз.
    Поради това, че се налага да гледам внучката ,контактувам с доста млади родители. Повечето отиват на детската площадка, децата в пясъчника, а те на телефоните. Пред нашата къща на пейката е същата работа. А ние , бабите, рисуваме дама, люлеем кукли, късаме тревички.
  И да, да, знам, че тук присъстващите винаги са изключение.
  Свекървата с "добрата снаха", тогава нали само тя е била снаха.

# 458
Абе то от забрана до действителност океан разлика, ама пишете си, вярвайте си. Не ми пречите.

# 459
  • София
Градините са общински и надали има забрана за всички, ако въобще има. Но пък разбирам младите майки, и ние сме били такива сигурно.

# 460
Почти навсякъде вече забраниха телевизорите в детската градина. Има интерактивни дъски, които се ползват с образователна цел, в рамките на минути.
Важното е да има нещо написано, пък колко е вярно...
И Вие ще присъствате ежедневно в детската градина на детето си, за да сте сигурна, че интерактивната дъска ще се използва само и единствено за кратко и то с образователна цел?
Защото с риск да Ви разочаровам, ще споделя, че когато моето дете беше в градинска възраст, интерактивната дъска се използваше за привличане и задържане на вниманието с пълнометражни детски анимации със средна продължителност 90 минути.
Така учителят, поел първата смяна е абсолютно необезпокояван и между закуската и обеда , реалните занимания с децата са около час.

# 461
Значи да разбирам, че ако гледа в детската, така и така вече гледа - да гледа навсякъде?
Ако дават в детската на малки деца по час тв, то значи би било още по-хубаво обичните роднини да не даваме, та да има колкото се може по-малко екранно време.
Също така то има голяма разлика между бебе и дете на 3. Едното и да погледа не е беда, на бебето му вреди много.

Аз мисля, че на бабата и идва в повече времето за гледа на внуче.
Ако го гледа активно час, както някой каза песни, танци, игри, то накрая е изтощена и се налага и малко телефон, телевизор, каквото там да го занимае да поеме дъх. Защото гледането на дете под 2 години е изтощаващо дори и за млад човек, какво остава за възрастната баба.
И стига обидени 60 годишната жена е млада, но да ходи по екскурзии и барове, но не е млада за гледане на деца, много е различно.

Та моя съвет би бил да оставяте бебетата на свеки за по-кратко. Така едва ли ще стигне до телефон.

Имам си родени Петковци деца и поне до детска градина не са имали екранно време. Те като не знаят не го и искат, не бих казала, че е трудно.
После имат в детската само, но не и въкщи. И накрая (защото вече имам и тийнче) си имат и игри и гледане и чат и всичко. С мярка. Как така се сравнява бебе с тинейджър и се твърди, че така и така ще гледа да почва от рано.
Има значение и храненето и екранното време и много други неща имат значение. И голямо дете имам и малки имам, та отпада довода - ще видиш ти като пораснат. Може да видя може и да не видя, кой знае. То и децата са различни много:)

# 462
Никой не сравнява тинейджър с бебе, но чак драма за 5 минути телефон, и то защото е даден от свекървата. Чудесно, като и пречи да не дава повече детето на свекървата. Няма да има драма.
За мен лично проблем е храната, несъобразяване с хранителен режим, даване на алергени. За други и това не е драма.
За потребителската драма е съществуването на свекървата, щото освен телефона я дразни и какво е казала за другата снаха. Или не може да го разкаже, или от мухата е направила слон. На мен лично би ми било червена лампа, ако пред гаджето на единия син плюва жената на другия.
Когато не можеш да понасяш някого се втора чуваш във всяко негово действие. Пак питам, ако тъщата беше дала телефон за малко щеше ли да е драма?

# 463
Моите внуци са с екран от много малки. Не мога да ги изкарам да ядат като са тук, по 4 пъти ги моля, миналото лято това. И ми е много да са залепени към екрана, но свиквам. Имат родители. А какво да ги правят ,като работят, няма баби при тях, трябва и те да оцелеят?
 Внучката си пуска на английски клипчетата, вярно , че от детската градина го учат, но  вече свободно го ползва. Сега казаха ,че си е харесала испански.
 Това са новите  реалности.
 Бабите могат да опазят живота и здравето  на физическо ниво и  трябва да е  достатъчно за малкото им време заедно.
 Не са възпитателки, учителки,  патерици на родителите.
 И аз съм който има претенции да си ги гледа.

# 464
Всеки как решава как да се гледа детето. Дали ще дава телефони, дали ще пуска телевизия. Проблемът е, ако има хора, които не се съобразяват с това.

Имаше коментар, че бабата едва ли не гледала детето по милост. Ако е заета и не ѝ се занимава да каже на родителите и да не го гледа. Какво общо има това с това да дава телефони, след като е помолена до не ги дава.

Аз проблем с децата на хората нямам, защото не ме интересува чуждото как се гледа. Просто несъобразителността е това, което коментирам.

Общи условия

Активация на акаунт