С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 363
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
ornelam, личи си, че си скоро в темата и не познаваш случая ми Grinning
Марулета затова разбира.

# 661
Мдааааа, както и знам, че не си от хората, които мрънкат , че никой не им помага.
     И всъщност споделеното не ми звучи като претенция или изискване, а просто като споделяне на случка.И това не прави задължително отношенията лоши и взривоопасни.

# 662
Е, то коментарите принципно не би трябвало да се различават Simple Smile
И аз не познавам случая, но нямаше да напиша друго дори и да знаех всички подробности от кухнята.

И съм напълно съгласна с ornelam, че задачите трябва да са зададени много ясно и че.гостуване на 2 месеца, дори и на един брой баби и дядовци, два даже не ми се коментира, е ужасно напрягащо.

# 663
Аз познавам авторката от тази тема, Да се оплачем  и едно време от кучешката. От тук са ми изводите, които не е нужно да са като вашите.

# 664
Аз не съм коментирала предисторията, а конкретната случка.

# 665
Нормално .- от миналото, крият се  възрастните от бебета, когато ядат непозволени храни. порасналите деца разбират кое  не е детско, но е нататък. Гаф е.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 14:56 от Бор_яна

# 666
Ние коментираме конкретна случка, която е споделена тук.
Съвсем нормално е, когато даден потребител то е симпатичен от други теми да подхождаш с повече желание да подкрепиш неговата гледна точка.

Аз пак казвам, моите коментари към така разказана случка щяха д са същите и към най-близката ми приятелка. Може би с малко повече критика, защото знам, че ще търси съвет. Което май не беше случая тук Simple Smile

# 667
Добре де, не може ли моят прочит на ситуацията да е различен от вашия?! Не мисля, че това, че Лютиче има куче, чиято порода много харесвам , има някакво значение. Симпатична ми е, защото е умерена в изказа и критиките, изобщо с добра форума култура.Ама то има и много други такива.
    По-скоро изхождам от своя опит и това, което виждам при моите деца. Аз не видях претенция и прекалени изисквания, просто случка, в която е нарушена рутината, която майката се опитва, или вече е създала. Дали е Лютиче, Трендафила, или Роза, все тая. Същото бих казала на приятелка.

# 668
Аз не съм коментирала предисторията, а конкретната случка.

Не знаеш, че живеем в друга държава и когато родителите дойдат, не идват да се "черпим". Буквално живеем заедно за 5-7 дни. В случая две седмици по други причини, които не са релевантни.
Не върви да дадат едни пари за самолетни билети, да дойдат и след два дни да си ги изпратим със следващия полет. Все пак ценим времето и усилието, което полагат, за да осъществят контакт на живо и да изградят връзка с внучетата, защото искат в бъдеще да ги взимат при тях в България през ваканциите.
Вашите деца колко често се виждат с бабите и дядовците си? Защото ако спра гостуванията, ще стане евентуално на Коледа и през лятото.
Да, ситуацията не е оптимална. Късаме си нервите (аз моите повече), ама това е цената на живия контакт в нашата ситуация.
А защо имам два комплекта в момента - детето имаше рожден ден. Как да кажа на едните да не идват?

# 669
Ами щом не е да се черпите, даваш конкретни задачи и следиш дали се спазват. Не позволяваш през това време да се разваля дисциплината и т.н или пък не им даваш никакви задачи и ги оставяш да се радват на внучето.
Наистина, за да имат някаква връзка трябва да се изтърпи известен дискомфорт, но ако искате да се спазва горе-долу режима, изисквате. Или ако не изисквате - не се сърдите. Така разбирам аз.
А и никъде не е казано, че за рожден ден трябва да дойдат всички баби и дядовци задължително. Може първо едните, после другите. Но то е както сте се разбрали.

# 670
Ами може, разбира се, всеки си има неговия прочит.
Като гледам и ти казваш, че би казала същото на приятелка.

И да, и след обясненията на ситуацията, която реално не е по-различна от това бабите и дядовците да са в друг град, пак бих казала - ясни и конкретни инструкции до най-малък детайл и вътрешна подготовка, че въпреки всичко вероятността да не ги изпълнят на 100% е голяма.

# 671
Наистина всеки път като чета темата, си напомням, че най-добре са тези баби, които не гледат внуци Simple Smile Няма за какво да им се върже кусур после. А която се навие да гледа, все е недогледала, все се е справила зле, не е слушала майката и е правила напук Simple Smile
Че то има ли баби, които да си гледат внуците? 😀 Май не останаха, защото или още не са пенсионери, а ако са, то вече не могат да гледат деца или ще са по почивки.

A пък около мен е пълно с баби, които си гледат внуците!

# 672
Защото сте малко по-възрастни може би. Край мен и моите връстнички не виждам коя ще гледа внуци изобщо. А за по-младите ми приятелки - пълен абсурд.

# 673
Да, просто сме престарели!
 Има млади, има и по-големи баби, ама чак стари...!

# 674
Казах малко по-възрастни, но не за да обидя някого на възраст, а защото за мен това е обяснението. И аз не съм първа младост Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт