Седма тема на чакащите

• 36 570
  • 604
  •   3
Отговори
# 600
Чудя се, кво ли правя тук? До сега нямаше такива драсканици.
Аз като мъж , просто нямам думи!
Споко. От скоро си тук, аз съм десета година и помня и други такива избухвания около етноса. Прочети малко от старите теми. Не е зле всъщност да избистрим и това от време на време.

Честно казано, нямам време да чета темите назад. Имам на главата си-
Възрастна майка, жена, две деца и не на последно място куче, което сме отгледали от 3м , а сега е на 11год.
 Като ме ядосат , си го изкарвам на разходка. Кучето ме слуша безрезервно.
Много си го обичам, той е неизменна част, от нашето семейство.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 20:29 от Dyado Yag

# 601
Аз лично нямам проблем с който и да е етнос. Завърших основното си образование в детски санаториум – поне 40 процента от децата бяха турци и роми, при това много от тях от социално слаби семейства. Имаше и едно виетнамче. Голяма част от санитарките също бяха ромки и туркини. Никота не сме имали проблеми помежду си – делили сме си храната, давали сме си назаем вещи и дрехи.

И в по-късни години съм лежала в болници в една стая с турци и роми. Също не е имало проблеми – нито с другите пациенти, нито с лекарите.

А относно възрастта – никой не може да знае колко ще живее и в какво здравословно състояние ще бъде. При съвременната продължителност на живота дори да си на 50 години, когато раждаш/осиновяваш, може да се очаква, че имаш още поне 20 години пред себе си, за да отгледаш това дете до пълнолетие, когато ще е способно да работи и да се издържа само.

А дали ще стане така – никой не може да каже. Но имам приятели и познати, които загубиха родителите си. Родителите им починаха много млади. На някои – само единият родител, а на други – и двамата. Е, децата пораснаха. Намери се кой да ги отгледа.

Впечатление ми направи последното изречение ‘намери се кой да ги отгледа’ Аз лично не желая това за детето си. Ако с мен се случи нещо, искам да отиде при хора, които не само ще задоволяват основните му потребности от храна и дрехи. Искам да се грижат за него, както аз бих направила, да усеща, че е обичано и обгрижвано на ниво отвъд битовото, а не просто гледано. В институция също все ще се израстне.

Дядо Яг, всеки родител на тийнейджър трябва да си вземе куче. Така ще има поне едно същество, което да се радва, когато се прибираш у дома. Ние си взехме преди три години един малтиец - най-прекрасното същество. И аз като теб - като ме ядоса тийна, излизам с него, в противен случай има опасност да попадна в черната хроника.

# 602
  • София
МИР! PEACE!
Моля ви, хора! Дами! Бъдете пример за децата си - бъдещи, настоящи.

# 603
Моите приятели и познати също бяха приети и гледани с любов. Някои ги отгледаха баба и дядо, някои - други роднини или приятелски семейства и така... При това родителите им не бяха възрастни и съвсем не са очаквали, че ще оставят деца сираци. Така че никога не се знае.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 23:19 от Radilena

# 604
Законът си е закон, ако той позволява на хора над 45+ да станат осиновители - ще станат. Ако някой не е съгласен,  може да сезира омбудсмана. Жената вече се извини в последния си пост за това, че е използвала неправилната дума. Всеки, който чака на опашката на осиновителите смята, че заслужава да получи дете според личните си критерии и преди всички други, обаче в живия живот картината е доста по-мрачна.

Общи условия

Активация на акаунт