Женомразието в България - Мит или Реалност ?

• 22 785
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
Скрит текст:
Ако говорим за женомразство, дайте да говорим за това, което всеки от нас вижда в ежедневието. Не какво си прочел, а с какво си се сблъскал, какво ти самият и твоите близки са изпитали.
Аз лично не познавам нито един мъж, когото да определя като женомразец. Не съм чула приятелка да се оплаква от това, че нейното гадже или неин познат мрази жените.

Тоест, явно има някакъв процент мъже, които наистина мразят жените по някаква причина, де да знам - детски травми и неспособност да общуват с жени, но от моята камбанария аз такива не виждам. Затова предполагам, че те виреят в друга социална среда.

Както написах, това са моите наблюдения. Може някой да познава женомразци лично и ако е така, нека да го напише.

А за насилниците-мъже, имам мнението на психотерапевт, което приемам за напълно точно. И то е, че жените много по-често са депресивни от мъжете, а мъжете са много по-често агресивни от жените. Което не прави мнозинството мъже насилници, естествено, но обяснява отклоненията, които са си точно това - отклонения от нормата.

Аз пък имам мнение за психотерапевтите, което се потвърди след прочитането на ето тази книга:
Скрит текст:
(Залезът на един идол)

Иначе в общи линии се съгласявам с цитираното мнение, което допълвам с една сентенция-клише. От верните клишета.
В света на лекарите живеят предимно болни хора, в света на полицаите - главно престъпници, а във форума на разведените бгмами - главно мъже от двете крайности - мухльо - насилник.
Впрочем поведението, наричано тук агресивно и насилническо, на научен език се нарича еволюционно поведение или поведение, обусловено и обуславящо естествения отбор.
И изобщо цялата история намирисва на измислени пландемии, озонови дупки и глобални затопляния.
Да ви кажа, преди едно 60 милиона години ква жега, кви парникови газове, ужас просто!  Да не споменавам насилието на тия изроди тиранозаврите върху кротките тревопасни диплодоци, леле мале! Ако не вярвате, питайте Лили Иванова.
Добре, че отминаха тия мрачни традиционолно-патриархални времена и сега живеем в Прекрасния нов свят! (намигване от Хъксли Wink )

Измислици и пропаганди, ама друг път. Аз малко се учудвам на хората, които смятат, че всичко е в СМ само. Имала съм смени в социална услуга, докато учех - и да ви кажа напълно реално си е. Жените в куфари, багажници, бидони, с 400 шева, със счупен гръбнак, с изваден яйчник след побой, за които се говори по медиите, са само върха на айсберга. Колко още има със счупени ръце, ребра, челюсти от някой продукт на, както го наричате, "еволюционно поведение или поведение, обусловено и обуславящо естествения отбор". Това че не всички такива истории стигат до медиите, защото не всеки има смелост или желание да си развява личните драми там, което и невинаги води до желания резултат така или иначе - в никакъв случай не означава, че има едни 4-5 по-фрапиращи случая на година и това е.

# 256
На жените не е в природата да търсят безразборен секс, дори да са заобиколени само от мъже 10ки. Това е мъжко поведение. Бтв, в реалността е и доста по-непретенциозно. Пред една аудитория има маймунско думкане в гърдите и цървулански коментари, но като опре да се върши работа с истински жени, вече важи изразът 'куцо, кьораво, сакато - щом е с дупка, то е злато'.

# 257
Логиката в тия неща е последна грижа. Омразата е къде над нея, рефлексът да съдиш за другите по себе си също.

# 258
На жените не е в природата да търсят безразборен секс, дори да са заобиколени само от мъже 10ки. Това е мъжко поведение. Бтв, в реалността е и доста по-непретенциозно. Пред една аудитория има маймунско думкане в гърдите и цървулански коментари, но като опре да се върши работа с истински жени, вече важи изразът 'куцо, кьораво, сакато - щом е с дупка, то е злато'.

И то ако имат опцията да подбират.
Чувала съм невероятни истории в мъжки компании - как са готови и с най-неприятната за тях жена да легнат стига да има секс.
Такива силни слова от жени никога не съм чувала. Била съм почти две години без секс преди може би десетина години - не умрях, но ако бях мъж вероятно щях да съм изчукал къде какво мърда от женски пол.
Ей точно това е огромната разлика между мъжете и жените и от там идва цялата омраза.
Самозадоволяването до някъде сваля напрежението, но не е жена от плът и кръв.
Ако си кух като тиква и не знаеш как да свалиш гащите на една жена само с думи и всичките пари на света нямат да ти помогнат да я вкараш в леглото си, ама това не им изнася на теориите как "всички жени са златотърсачки".
Жените не сме чак толкова сложни същества, малко ни трябва, за да сме щастливи - но за мъже, които само парите са им в главите е някаква невероятна мистерия какво друго може да иска една жена освен пари?!
Че то няма какво друго...

# 259
Минах си през разкопките докато полата ми се вееше назидателно Joy все пак никой не може да ми казва от къде мога или не мога да мина., пък камо ли некви пропадняци...

E затва я обичам аз бгмамата ! Фолклор се твори тука бе, хора !

Пожар начи, седим си яз на прозорецо на шестио етаж на панелката, па некви пожарникари доле опънàле ено платнище и ми викат: - Рипай туке бе ахмак!
Е, кво, изненадах ги. Скочих 3 метра у лево. Те ше ми каат дека да рипам, аха!

# 260
"После ме извадиа двама, даже със скутер... ама влезнах..."

# 261
Кво женомразие кви пет лева, всичко е въпрос на уважаване жените повлияни от феминистичните пропаганди от форуми социални мрежи и т.н. почват да си вярват, че заслужават да са уважени от милионери с холивудска визия и когато не се случва се озлобяват и почват да плямпат за женомразие и тем подобни, вместо да осъзнаят че ако се погледнат отстрани какво точно представляват и приемат човек от тяхното ниво подходящ за тях, който да ги уважава редовно ще са много по-щастливи. Sunglasses

Аз съм беден и непривлекателен, заради този пуст феминизъм съм сам. Ако го нямаше феминизма, жените щяха да са задължени да ме вземат въпреки това.

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 09:48 от наивница на средна възраст

# 262
  • Далечният изток
Дълго

Скрит текст:
Понеже откакто чета темата за женомразието ютюба услужливо почна да ми предлага ред пил клипчета, гледам, че има нова мода, не съм сигурен за цвета на хапчето, но са се нароили канали, в които жени проповядват женомразие и хейтят женското съсловие бетер някои MGTOW (men go their own way) гурута. Та една такава мацка макар и в друг контекст каза нещо много релевантно на темата тук - ако средностатистическата жена реши, че иска само секс е достатчно да излезе за 5 минути навън.

И така по темата - горното макар и преувеличено (с около 3 минути) е фундаментално показателно - ако говорим за това, което ражда женомразието, коренът му в зародиш, без оглед честно ли е или не, осъзнато ли е или не, а просто като следствие на факта, че сме бивши животни (или поне се стремим натам).

Ами от тоя тип универсални причини, които не са свързани с локация или време, а са корен, характерна черта на вида ни вградена в днк-то му, има такива като защитна реакция смекчаваща удара от отхвърляне, както Лъвицата посочи, има го и конформизмът между мъже, видян от всеки от нас наживо - псувай жените, за да си вървежен сред твойта групичка, но това с илюстративните 5 минути по-горе е толкова просто, очевадно, непобедимо, че нищо чудно как никой не го забелязва такова, каквото е.

Вкратце - основата за женомразието е комбото ревност/завист.
Към привилегията на жената да избира. Да прави секс когато иска с (айде почти) когото поиска.
Завист - че го може това и ревност - че е желана винаги поне от някого, за разлика от завиждащият.

Това е женската суперсила, която бърка в здравето на по-лабилните от срещуположния пол откакто свят светува. Заради това е написан манифеста срещу вещиците, заради това десетки хиляди мъже са обявявали жени за такива (вещици) и са ги връзвали на кладата (религията е такова жалко оправдание за дето в сърцето ти е точно завист и ревност), заради това в днешни дни хейта е толкова по-силен, колкото по-секси е жената.
Всяко неравноправие ражда омраза. Няма значение колко естествено и логично следствие на природните закони е.
Глупости на търкалета.
Ниво тризначките от Биг Брадър...
Хайде да не подценявате жените чак па толкова.

# 263
Аз съм беден и непривлекателен, заради този пуст феминизъм съм сам. Ако го нямаше феминизмът, жените щяха да са задължени да ме вземат въпреки това.
Тогава родителите ù пък нямаше да я дадат Grinning не от голяма любов обаче, това е ново явление в човешката история; просто бедните и грозни мъже всякога са били нежелани.

# 264
Сега се сещам за един вариант за непривлекателните и бедни мъже - да станат поети. Одухотвореността привлича определен типаж жени, харесва им да са музи, хранителки, спасителки на изтерзани, романтични души. Обаче не знам може ли да се имитира.

# 265
Аз съм беден и непривлекателен, заради този пуст феминизъм съм сам. Ако го нямаше феминизмът, жените щяха да са задължени да ме вземат въпреки това.
Тогава родителите ù пък нямаше да я дадат Grinning не от голяма любов обаче, това е ново явление в човешката история; просто бедните и грозни мъже всякога са били нежелани.

Мдам... И преди появата на феминизма родителите не са давали дъщерите си на разни бедняци.
Така, че феминизма не е виновен.

# 266
А за бедните и грозни жени направо войни са водили, били са най-желаните. Хайде стига глупости!
Никой не ще дебели, грозни и бедни мъже, но ако са дебели, грозни и богати, автоматично се превръщат в най-желаните сладки мечовци.

Не е лошо от време на време да си припомняме, че хората освен тела и материални придобивки имат и души. И че това, което един добър човек може да ти даде, никой, дори и този с най-голямото богатство в света не може да ти купи.

# 267
Рядко някой остава с добра душа, въпреки системните отхвърляния заради бедност и грозота.

# 268
Рядко някой остава с добра душа, въпреки системните отхвърляния заради бедност и грозота.
Значи има нещо сбъркано в самата система.

# 269
А за бедните и грозни жени направо войни са водили, били са най-желаните. Хайде стига глупости!
Основното изискване към жените е било са са добри къщовници. За целта трябва къща.

Общи условия

Активация на акаунт