Пантофи за детската градина, какви?

• 1 255
  • 49
  •   1
Отговори
# 45
Че кога съм казала,че го свалихме само заради градината ? Много неуместни коментари ,да не говорим,че темата е за пантофи

# 46
Да, разбира се, че децата не са роботи, но дискусията тръгна оттам, че много родители абдикират от ролята си на родители в тези базови навици. Не им се занимава, заети в собствения си живот забравят, че са създали още един и носят отговорност да го направят човек. Твърде често чувам от родители на деца, посещаващи ясла/градина думите "ами аз какво да направя, научете го вие, нали сте затова там цял ден да се занимавате с децата и да ги учите". За Х тема - обличане сам, хранене сам и т.н. Подобни изречения всеки пък ме оставят безмълвна, тъжна и ядосана.

# 47
Тя темата отиде с пантофите...

Не знам за мен тези твърдения, че родителите така се изказват с нехайство са някакви проекции на отделно мислене в нечия глава
По-скоро срещам свръх претенции, очаквания как веднага се почва в градината с обучение да се рецитира Шекспир.
А пък за частните детски градини, разни баби и дядовци като почнат за деца на две години колко стихчета и песнички вече знаят, ехе, пък вече английски говорят знаят всички цветове....

Когато излезе директорката и обяснявайки как ще се организира деня на децата и каза, че деца в яслена група не се заиграват с почти нищо тичат основно  насам - натам, че поведението вкъщи и в градината в повечето случаи е съвсем различно, няколко майки веднага се завайкаха първосигнално
Вече и в яслена група могат да се назначават педагози и полека - лека чрез кратки занимавки децата се въвеждат постепенно в дисциплина
Помощния персонал насочва и помага, на детето му е интересно и под формата на игра и състезателен инстинкт, че може само много бързо започва да се справя, етап след етап.

Вкъщи родителя, може да констатира, че детето му е много оправно, а на практика в градината да е от свитите, отчитам го имайки две деца на една и съща възраст

Имам няколко близки работещи в градина, никога не са ми споделяли, че очакват децата от вкъщи да са тренирани с обувки и дрехи да преобуват, а за примери с деца, които знаят какво е акото и къде се върши, а го мажат по стените и родителите не вярват, че е тяхното дете. Но в различна среда, ситуация, емоции, гаранция няма

В групата на децата ми само една от сестрите постоянно сумти за всяко новопостъпило дете, че не слуша, в катерене по маси и столове се изразява, хвърляне на играчки, никой не се родил научен, постепенно децата свикват

# 48
  • София
Чисто функционално ми се струват подходящи,няма да спарват . Какво мислите
С тези пантофи децата се спъват.

# 49
Нашият малчуган откакто е тръгнал на ясла и градина е с пантофи от този тип:

Сменил е вече около 10 чифта сигурно, защото крачетата бързо растат. (Единственият им недостатък е, че при пране се свиват, така че трябва да се перат ръчно със хладка вода.) Дядо му беше много притеснен, че щял да мръзне в градината с тези платнени пантофи, но истината е, че там е много горещо и са му съвсем удобни за там. Той и вкъщи, ако давахме, все бос щеше да ходи.

В градината има изискване да е отучено от памперса и биберона детето. За обличането не помня - още в яслата го бяха подхванали. Но не се притеснявай, Ради, никой няма да ви върне от градина - то детето, гледайки от останалите само ще привикне. Ще се учудиш колко неща може да прави самичко детето, ако не се втурваш веднага да му помагаш. А в градината ще поощряват самостоятелност.

Общи условия

Активация на акаунт