Имам житейска дилема.

• 7 580
  • 86
  •   1
Отговори
# 45
Ама вие май не четете. Момата върти, суче, обаче реално сама описва, че е същата мамина Богданка. Не може да домакинства, забатачила е ученето до 27 и е по-неграмотна и с непостоянна мисъл от второкласник. Ама най ме впечатли детайлът с подарения разработен бизнес, заради който зарязва предполагаемата си сериозна работа. Звучи ми като легендите как емигрантите ни напускали работа и се завръщали от чужбина към българските си корени, а после се оказва, че малко са ги поизгонили от работа още преди месеци.  Маминият златен може да се окаже с изписани вежди и свободен да се обвърже с някоя, която поне работи.

# 46
Трудностите на относително младите връзки в провинциална България.

Това с "подарения разработен бизнес" и на мен ми направи впечатление. На момчето явно няма кой да му подари Simple Smile

Но момчето изглежда очаква/ иска жена му да го следва и подкрепя, тя да идва при него, а не той да и ходи по краката. Това е ясно като бял ден. Вероятно е заложено от семейния модел. Ако не успеят да се споразумеят/ да се подкрепят взаимно, то това е обречена връзка. След няколко месеца или година някой друг ще подари още "по-разработен" бизнес, а момчето ще остане с тренировките за състезания и мечтата жена му да го следва...

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 09:46 от Petko09699

# 47
Да го следва къде? Той отказва да работи, но не в името на образованието, че чака да доизучи и тогава, ми някакво НСА в което той е никой.
Не искал от 9 до 5 като всички
Къде отива, че тя да го следва?

В неговия идеален случай жената движи "разработения бизнес", той си се събужда сутрин, прави си кафе, сяда да поцъка в интернет, после спортува нещо там, поизтупа се с някоя дрешка, излезе с колата, види се с приятели, вечерта като жената се прибере чака да вечеря.
Това му е схемата, миличкия той, не бил воден

# 48
Когато няма ясна перспектива, няма реален пазар на труда, особено в провинцията, винаги се стига до това дали някой е никой или някой. На него кой и кога ще му подари разработен бизнес? Сигурно и татко няма такъв.

Да си представим следната хипотеза - след няколко години може по някакво стечение на обстоятелства на него да му провърви, а тя да затъне - всичко може да се служи. И тогава, ако те се подкрепят и следват взаимно, има шанс да продължат, преминали през изпитанията. Ако се разделят сега, ще натрупат разочарование и злоба, ще бъдат - и двамата, по-несигурни в себе си и ще поставят нереалистични изисквания към партньорите си...

Разбира се, зависи си от тях самите. Подаръците са до време...

# 49
Той момъкът не става, но тя също не става в абсолютно същите направления, обаче много си е повярвала покрай 'подаръка' и вече смята, че е в позиция да изисква.

# 50
  • По света и у нас
Ми да ходи в по малкия град да развива бизнеса, да го остави него в по- големия да си търси късмета ( там има повече възможности) и да се срещнат след 5 г да видят кой до къде го е докарал.

# 51
Ами сега казва, че ще се преместим, но първите месеци ще е тук и там, казва че не пера и готвя, а като живяхме с майка му тя переше всичко и простираше, когато се опитах няколко пъти аз да го направя, той каза че не мога да простирам дрехи, защото ги бях проснала по различен начин от майка му, той не харесва как готвя и съответно не готвя, а сега казва че му готвя, понякога се чувствам че не участвам в тези разговори,зашото това което той казва е различно малко от това което е станало. Отделно се дразня, че майка му му дава пари, особено ме хваща яд, когато той каже нямам пари и тя му дава, побеснявам, когато пътуваме за някъде и тя му стяга багажа.

Класическа схема от вътрешността на страната. Майка му го подпомага всячески, за да се чувства той сигурен и обезпечен. Той е възпитаван по начин, че да се ожени/ събере с жена, която да замести и дори да бъде по-добра като отношение и грижи от майка му.

Ясно е, че ако това не е за теб и не би искала да се сравняваш/ конкурираш с майка му, връзката не е за теб. Просто този младеж с тяло на гръцки бог и т.н. ще може да бъде твой, ако замениш майка му с подобна или по-добра версия...

# 52
Ми да ходи в по малкия град да развива бизнеса, да го остави него в по- големия да си търси късмета ( там има повече възможности) и да се срещнат след 5 г да видят кой до къде го е докарал.
+1, с изключение, че на мястото на ни един от двамата не бих искала среща.

# 53
  • По света и у нас
Тя срещата е просто за форума 😄

# 54
Той подареният бизнес щото не иска да се работи и развива, само го доиш и стрижеш.

Да си действа по него, с тоя мъж обаче не мисля да и се получи. Като цяло големи разлики в манталитет, виждания за живота и начин на мислене трудно се изглаждат с времето и си остават спънка пред отношенията.

# 55
Ама вие май не четете. Момата върти, суче, обаче реално сама описва, че е същата мамина Богданка. Не може да домакинства, забатачила е ученето до 27 и е по-неграмотна и с непостоянна мисъл от второкласник. Ама най ме впечатли детайлът с подарения разработен бизнес, заради който зарязва предполагаемата си сериозна работа. Звучи ми като легендите как емигрантите ни напускали работа и се завръщали от чужбина към българските си корени, а после се оказва, че малко са ги поизгонили от работа още преди месеци.  Маминият златен може да се окаже с изписани вежди и свободен да се обвърже с някоя, която поне работи.

Aко бяхте върнала малко по-назад щяхте да видите кога съм учила, кога съм завършила и какво точно съм работила докато съм учила. Прочетох и другите Ви коментари, но ми се сториха прекалено злобни и неясни, свързани с някакво,, СО", вие си знаете какво е. Ако не може да бъдете полезна, поне не си изливайте негативните емоции. А и нищо да не влагате, пак не е окей. Имате лично мнение, но четете малко повече, преди изводите.

# 56
Чета, ама доста неща не ми се връзват. Разработен бизнес в малък град по университетска специалност е относително рядко явление. Бачкането обща работа, а след диплома от днес за утре да започнеш по специалността също се случва рядко. Изведнъж идваш ти с твоето забавено с поне 3 години завършване и казваш, че съчетаваш и двете - нещо, за което се борят десетки хиляди доста по-чевръсти от теб, а и далеч по-грамотни висшисти. Дооообре.

# 57
Може да е счетоводна къща.
Каквото и да е, момичето си подрежда нещата в правилната посока.
Не всички имаме старт с основа от близки, но това винаги е плюс. Просто младежът не се вписва в бъдещето и. Няма нито потенциал, нито амбиции. Не си взема изпити, защото се готви за състезание и накрая и за състезанието не е готов. Това е човек без бъдеще, ще го кара по инерция, докато има кой да го подпира.
Авторката да сложи точката, когато е готова. То той ще дойде при нея и ще започне друго мрънкане- няма приятели, няма връзки, в работата все ще е онеправдан и репресиран на териториален признак.

# 58
Каквото и да е, момичето си подрежда нещата в правилната посока.

И аз тва си помислих заедно с още 100 неща, адвокатска кантора, проектиране в различни специалности, търговия, малко производство или нещо друго. Ама когато си прост и ограничен, и в тясното ти кръгозорче няма такива примери, наистина звучи невероятно

# 59
Може, само дето освен ако не ù е вървял някъде фалшив стаж, ЗС ù иска 2 години стаж по специалността след магистратура. Може и учител да е...по английски. Или дизайнер на къщите на английските пенсионери. Или адвокат. Може да е готвач.
А и аз не съм казала, че изобщо не може да  съществуват такива хора. Казвам, че са много рядко явление, а тук хем липсват условията, които да обяснят такова бързо развитие, хем има условия, които са в як разрез с него. Не пречи да се добавят в следващия пост, де, и героинята да се окаже потомствена професионалистка.

Общи условия

Активация на акаунт